Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ajde sada, jer me mrzi da citam sve ponovo, navedi mi tvoje argumente u jednom postu. Nevezano za ono sto sam ja rekao.
Svode se na "oni su do jaja, oni nisu fejk".
Ajde bre čemu ovo , nek' sluša ko šta hoće i misli šta hoće i to je to , nepotrebna kavga.
They started it.
Nervira me kad čujem da je sudac vaterpolo utakmice na OI iz Južne Afrike. Pa kako jebote?
Da si se potrudio da sve što sam napisao lepo obradiš, shvatio bi da ja nisam nigde tvrdio da si ti to rekao, već da je tvoj stav istovetan ljudima sa takvim stavom, ljudima koji smatraju da je sranje sve što nazovu komercijalnim.
Ti ne možeš sa mnom da se raspravljaš, jer nisi u pravu. Stoji da je tvoje pravo da GNR smatraš sranjem ili da ih smatraš nekvalitetnim, ali oni su, provereno, veoma kvalitetan bend i to je ono što LČ i ja pokušavamo da ti objasnimo.
Ono, prvi si dao svoje mišljenje i sve što si radio je bilo samo dodatno pucanje u prazno. Jeste, lupao si samim tim što GNR nazvao lošim bendom koji se folira i koji je neiskren. Da si makar malo guglao, i sam bi shvatio da nije sve baš tako kako ti misliš.
Daću ti primer gde grešiš: ja smatram da ovi naši muzikanti, š'o imaju onu pesmu "Elektro pionir" rade to što rade skroz kvalitetno. Ono, ta muzika ima svoju publiku koja nije baš mala, relativno je komercijalna i to što oni rade je u svetskim standradima. Meni su oni odbojni skroz, nezanimljivi i nadasve iritantni. Ali, ja ne bih mogao za njih da kažem da su sranje ili da su foliranti. Oni vole to što rade, rade to kako rade i ja ih zbog toga poštujem. Oni su ostavili neki trag na modernoj srpskoj rok/alternativnoj sceni i ja to cenim. To što su oni meni njahasti, to je samo moja stvar.
Ti ne možeš da shvatiš da su GNR jebene legende i da kao legende jesu rame uz rame sa Cepelinima. Oni se ne mogu upoređivati, jer su to dva benda iz dve različite priče, ali su oba benda obeležila period u kome je svaki od njih nastupao i zanavjek su obeležili rok muziku, ostavljajući bezbroj numera u legat tom muzičkom pravcu.
Iskop'o zlato u domovini, kupio sebi poziciju arbitra na OI i samim tim ostvario san njegovog plemena.
Taman i ja krenuh to da napišem.
Nervira me kad čujem da je sudac vaterpolo utakmice na OI iz Južne Afrike. Pa kako jebote?
To ti je kao ona fora u američkim filmovima, da u svakom filmu mora da se nađe barem po jedan od predstavnika rasnih manjina. Šatro ravnopravnost, tolerancija i tako to. Kvalitet često ne bude presudan. Nije problem da bude i deset južnoafričkih sudija, ako oni imaju iskustva. Ali, samo jedan loš sudija može mnogo da košta.
They started it.
Ne, nego si ti.
Naravno da nisi i zato je trebalo da se povučeš iz diskusije još pre tri stranice.
+1
Prestani da pricas to, boli me kad vidim. Neka su legende, i Madona je obelezila jedan period i ni ona se ne moze porediti sa Cepelinom jer nisu iz iste price i ona je zanavek obelezila pop muziku i ostavila je bezbroj numera.
Pa sad si sam to isto objasnio što ti Zyc reče. Sad se sam sa sobom ne slažeš.
Bio sam sarkastican pomalo u tom komentaru.
Sarkazam je veoma često poslednji bastion odbrane onih koji su saterani u ćošak.
Ne, sarkazam je logican odgovor na glupost.
Ne, sarkazam je logican odgovor na glupost.
Možda na tvoju nadobudnu glupost. Napusti sahranu.
Pokušavam da se informišem :d
Mrzi me da prevodim i sklapam svoje rečenice, nepismen sam
The Beatles came to be at the height of the reaction against rock and roll, when the innocuous "teen idols", rigorously white, were replacing the wild black rockers who had shocked the radio stations and the conscience of half of America. Their arrival represented a lifesaver for a white middle class terrorized by the idea that within rock and roll lay a true revolution of customs. The Beatles tranquilized that vast section of people and conquered the hearts of all those (first and foremost the females) who wanted to rebel without violating the societal status quo. The contorted and lascivious faces of the black rock and rollers were substituted by the innocent smiles of the Beatles; the unleashed rhythms of the first were substituted by the catchy tunes of the latter. Rock and roll could finally be included in the pop charts. The Beatles represented the quintessential reaction to a musical revolution in the making, and for a few years they managed to run its enthusiasm into the ground.
For most of their career the Beatles were four mediocre musicians who sang melodic three-minute tunes at a time when rock music was trying to push itself beyond that format (a format originally confined by the technical limitations of 78 rpm record). They were the quintessence of "mainstream", assimilating the innovations proposed by rock music, within the format of the melodic song.
Furthermore, the Beatles represented the reaction against a social and political revolution. They arrived at the time of the student protests, of Bob Dylan, of the Hippies, and they replaced the image of angry kids with their fists in the air, with their cordial faces and their amiable declarations. They came to replace the accusatory words of militant musicians with overindulgent nursery rhymes. In this fashion as well the Beatles served as middle-class tranquilizers, as if to prove the new generation was not made up exclusively of rebels, misfits and sexual maniacs.
Even at their best the Beatles didn't represent the spirit of their generation. When they tried they were late, or even against the mainstream. At best they expressed the values of the generation that preceded theirs, the 40s. Those values were moral, musical, and social order, and respect, the very values attacked in the 50s by rock and roll. Thus the fact that the songs of the Beatles were similar in lyrics, music and arrangements to those of Tin Pan Alley shouldn't surprise anyone. Some of those songs will forever be listed in the annals of melodic music: Love Me Do, Hard Day's Night, I Feel Fine, We Can Work It Out, Penny Lane, Hello Goodbye, A Little Help From My Friends, Lucy In The Sky With Diamonds. For what it's worth, the everlasting refrains of those songs took rock and roll all the way down to a level of silliness and childish humor, separating it from its violent rebellious roots.
With out a shadow of a doubt, the Beatles were great melodists, but at a time when melody was considered a reductive factor. As a matter of fact their melodies marked a regression to the 50s, to the type of singer the recording industry was desperately trying to push on the audience and against whom rock sought to rebel.
Itd, Bitlsi nikad nisu bili badass... pa ni početkom '60-ih...
http://www.metrolyrics.com/love-me-do-lyrics-beatles.html lol
Možda je Pierro subjektivan i više voli Stonse, but hey, sve je subjektivno, ni da je Betovan fantastičan kompozitor nije naučna činjenica... A mislim da je čovek slušao dovoljno muzike da zna šta piše.
A za jednakost Bon Jovi-a i Hendrix-a... Govnjivi komercijalni pop metal bend porediš sa po svemu sudeći najboljim rok gitaristom svih vremena? Pre bih slušao kako Hendrix trlja guzicu o žice nego to njesra. Čak je i Led Zeppelin napravio dosta ok muzike, plus oni su napravili preokret u reklamiranju rok muzike, jer su reklamirali albume a ne singlove... A šta su G'n'R uradili? Nisu oni loši, al što ih stavi uz Hendrixa?
Ciklone, ako ne on, bar ti prekini sa raspravom.
Projektujes svoje osobine na meni.
Aj ManUtdOwn18, nemoj više matere ti.
Kad ti Loksi kazo...
Nadobudan i glup covek je onaj koji ne moze da prihvati tudje misljenje, makar bilo i pogresno. Ja nijednom nisam rekao da ti sigurno nisi upravu, dok je tebi to glavni argument.