Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
kompletno spansko govorno podrucje
jezik uopste nije sterilan kako bi trebao da bude, nego ga dozivljavam kao neki instrument za tetkasto pridikovanje i ima neku viktimiolosku komponentu, to jeftino serviranje emocija
sta god da kazes zvucis kao melodramaticna jadara, a kamoli sto ne moze da se rezonuje na spanskom uopste...
Vi ucite spanski?
ne
Moja žena govori lepo španski nekad je teram da priča na španskom dok se jebemo osećam se ko vilijam levi tad
to si ti ti romanski jezici, spanski, italijanski, francuski - mediteranski, kao harizmaticni... engleski, nemacki i drugi germanski jezici su dosta sterilniji
ja i zena citamo poeziju
Svaki jezik je lijep na svoj način i svi oni zajedno čine celinu koja je nešto najljepše što čovečanstvo ima. Da, čak i šiptarski.
to stoji, ali koliko bi svet bio lepše mesto da ima samo jedan jezik...
Ćisto sumljam
C
koliko lepih psovki i uvreda u ovom jeziku ima, a ne mogu se prevesti.
Bio bi dosta razvijeni jer su te jezicke barijere kroz historiju bile ključan faktor razvijanja odnosno nerazvijanja nacija.
U africi imas fazon 2k jezika zbog plemena, čak unutar sada već jednog naroda imaš po nekoliko različitih jezika. To je bila prepreka ranom razvoju tih nacija.
Štaviše, kada su kolonizatori došli na tlo afrike i ostavili svoje jezike nisu ni sumnjali da su utrli put nedovoljno značajnog ali sigurnog razvoja africkih zemalja
Nazalost, sve ono loše što su tom prilikom načinili je zasjenilo sve drugo
da li jos neko koristi f.lux? mene je poceo da nervira, peku me oci bukv
jedina nereprezentativnija stvar od samog spanskog je spanska poezija, pa i taj narod se folira da voli nerudu kao nasi za fazon vaska popu i tako te demonstrativne ejduse
Ali.. Pablo Neruda je zaista dobar pesnik. Nažalost ili na sreću znam španski i čitati ga u originalu je doživljaj.
Lepo rečeno.
¿que?
avvi pripremila program za spansko pesnicko vece
a špansko slikarstvo?