Šta te nervira?

1. Crna kutija je crna dok na nju ne padne svjetlost tvog pogleda. :) Crna je samo dok je nepoznata.

Opa, kvantna fizika :) Ima stvari koje su crne per se, gledala ih ili ne. A pogled ne osvetljava, on samo kupi svetlo koje se odražava.

2. Jesi li ti protiv alkohola sasvim ili protiv ceste konzumacije?

Protiv česte konzumacije i konzumacije uopšte kada postoje loša opravdanja za to. Kad kažeš:Ne mogu više, aj da pijemo...
    Kad sam shvatila da se društvo formira na stolovima uz alkohol i kada sam i ja trebala da priđem tome često sam pomislila: Zasto se ljudi okupljaju i druže kad treba da piju...zašto se recimo ne okupimo i čitamo zajedno? Zašto baš piti, to je pitanje.

3. Zato shto je zhivot govnjiva pojava i vrlo teshko ga je pregurati bez kojekakvih stimulansa poput droge, kurvi, kocke i na kraju krajeva alkohola za veliki percent sirotinje eventualno?

4. Hoću da kažem, Vald, da je crna jer nije određena. Kad ne znaš šta je u njoj i ne gledaš na nju onda ti je crna jer je u njoj tvoj problem. Koji ne poznaješ.
    Nije crn problem nego tvoja nezainteresovanost za njega.
    Izvini zbog prvog lica, ne obraćam se tebi konkretno. :)

5. A ima li nerešivih problema?

6. Oni za koje znam da često koriste droge govore o svojim doživljajima tokom konzumacije. Niko od njih ništa nije izvukao iz svojih iskustava. Nijesam viđela da je neko od njih postao bolji, humaniji, srećniji... Samo nastavljaju isto.

7. A ima li nerešivih problema?

Kao da me pitaš ima li vanzemaljaca u svemiru. Zbog velikog broja sistema(problema) i mogućnosti vjerovatno da jer ne mogu da ih sagledam sve. Ali za naše prilike svi problemi su rješivi. Ne možeš biti apsolutno srećan ali možeš riješiti konkretan problem.
    Ali to sigurno ne možeš znati ako ne pogledaš na problem. Dosta ljudi ni ne zna o šta se spotiče.

8. Ja nikad ništa dobro nisam izvukao. Nekoliko puta sam izvukao nešto zastrašujuće. Pogled drugim očima na svet. Ali neću reći da me to nije obogatilo. Sad znam da je moguće i tako gledati, i mogu na taj način da pogledam i bez droge. Ne dobra svoga radi, već čistog intelektualnog zadovoljstva, mazohizam, jbg.

Ali za naše prilike svi problemi su rješivi. Ne možeš biti apsolutno srećan ali možeš riješiti konkretan problem.

Hehe. Mislim da nisi u pravu.

9. Ako je svjesno eksperimentisanje u pitanju valjda to ispada u redu. Ali većina ljudi tako "rješava" nešto akumulisano tokom života, godine, dana. Kažem nešto jer ne znaju šta je. U samom pojavljivanju toga nečega ne zapitaju se šta je i otkud tu.

Hehe. Mislim da nisi u pravu.

Pokaži mi da nijesam u pravu.

10. Ne znam zašto je nelegitimno polako ali sigurno sebe srozavati i ubijati. Za mene dekadencija i autodestruktivnost nemaju tu čar koju su imale kad sam bio mlad, ali nikada ih se nisam odrekao.

Zato što oni nijesu lijepo. Evo neka ne znamo definiciju ljepote...ali sigurno joj ne pripadaju dekadencija i autodestruktivnost. I ovi egzistencijalisti mučni...to je tako prepunjeno prepričanim pričama...kao da pišu doživljaje tokom opijanja. Nimalo autentično ne djeluje. ,,Ne da je lijepo...no je nelijepo."
    EDIT: Kako da volim da radim nešto u čemu ne osjećam pravu ljepotu, pogotovo onda kad postane navika.

11. Pokaži mi da nijesam u pravu.

Zaboga, kako da ti pokažem? Ali, ajd da probam. Ako u čoveku postoji nekakva dihotomija, a čovek ima potrebu za celovitošću, onda je jedino rešenje za uspostavljanje celovitosti amputacija. Ako čovek neće amputaciju, onda mora da se pomiri sa dihotomijom. A dihotomija uzrokuje probleme, ali predstavlja i bogatstvo. Amputacija ga osiromašava. Šta da radi taj čovek? Da seče ili da ne seče?

12. Patnja je loša, ali ni siromaštvo nije lepo, znaš? :)

13. Fina rasprava. Da bi spoznao sreću zbog odsustva bola, moraš prvo osetiti bol. Saglasna.

14. Da bi spoznao sreću zbog odsustva bola, moraš prvo osetiti bol.

Ne moraš, on sam dolazi :) A sreća zbog odsustva bola ne traje dugo. Eto na primer, boli zub užasno. I onda prođe. Nema lepših deset minuta u životu. A posle to postane normalno, i zaboraviš da budeš srećan.

15. Alkohol je jedna vrsta droge. Ko koristi drogu da predbrodi trenutni problem - razumem. Ko koristi drogu dugoročno da reši svakodnevne probleme - taj je najebo. Ja sam u drugoj priči, hoću da jedem lsd da bih video kako je to i zašao u dublje delove svoga uma i duše.

16. hoću da jedem lsd da bih video kako je to i zašao u dublje delove svoga uma i duše.

Nemoj, neće ti koristiti.

17. Zaboga, kako da ti pokažem? Ali, ajd da probam. Ako u čoveku postoji nekakva dihotomija, a čovek ima potrebu za celovitošću, onda je jedino rešenje za uspostavljanje celovitosti amputacija. Ako čovek neće amputaciju, onda mora da se pomiri sa dihotomijom. A dihotomija uzrokuje probleme, ali predstavlja i bogatstvo. Amputacija ga osiromašava. Šta da radi taj čovek? Da seče ili da ne seče?

Zašto čovjek ne bi krenuo u potpunu analizu stanja? Kažeš: Ako u čovjeku postoji dihotomija...zašto u čovjeku postoji dihotomija i ako postoji zašto nije moguće pomiriti te djelove, ne sastaviti ih jer znamo da je čovjekova podijeljenost prirodna (možda?). Amputacija ne osiromašava ako je u pitanju uklanjanje nekog dijela koji je stvarao problem i to je jedino što je radio.
    Ovako kao što si ti to predstavio zvuči krupno ali nije ako se krene od početka sa nekonformizmom za koji mislim da je i uzrok dihotomije. Moj prijatelj kaže izgubio sam dosta prijatelja kada sam uradio to i to, nijesam se uklopio u njihove okvire, ali su zato došli novi, meni bliži. Na taj način fukncioniše rešavanje. Amputacija, zašto ne. Tvojim grubim rečnikom rečeno. :)

18. Ali sve u cilju usklađivanja sebe sa svojom prirodom. Koja nije samodestruktivna, tvrdim.
    Siromaštvo je uvijek dobar argument ali nije razlog sa srozavanje.
    Poznajem osobu koja nije htjela dva dana da radi besplatno u firmi, kao probni rad, jer je smatrala da je to iskorišćavanje od strane poslodavca koji ima milione.
    To je banalan primjer, samo želim da ti pokažem kako ja smatram da treba da funkcionišu prioriteti. Za bilo šta.
    Dakle, prioritet nije nešto vanjsko nego nešto što je osoba sama. Gdje se i nalaze problemi.

19. Nije to grubi jezik, to je ono što kažu anglosasi bottom line jezik. I nisam govorio o uklapanju u sredinu, ili otklanjanju njenih delova iz sebe i od sebe, već o nečemu što je u tebi.
    Naravno, ne misleći na tebe.

20. Vesna, bre, pa kako si ti to neprijatelj apsurda? :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.