Nema vojske.
Nema policije.
Niko nije na vlasti.
Nema zatvora.
Nema sudstva i sudova.
Nema skupštine, nema predsjednika.
Ne postoji država, niti bilo kakva vlast.
Ne postoje zakoni, niti bilo koje tijelo koje bi se staralo za njihovo sprovođenje.
Ne postoji nikakav zvanični autoritet.
Formalno svi su potpuno jednaki po pravima i dužnostima.
Svako ima pravo da radi šta god hoće, jedino je ograničen sopstvenom savješću.
Niko nema nikakve dužnosti, osim onih koje sam sebi nametne, po svom razumu i procjeni.Da li takvo društvo IKDADA može da bude harmonično, ili bi neizbježno bilo u haosu?

Možda će zvučati ludo, ali ja mislim da je to ideologija koja će biti ostvarljiva nekada u budućnosti, tj. mislim da će ljudi jednog dana sigurno pokušati da žive u zajednici koja nije država, pošto će ispucati sve moguće varijante državnog uređenja koje će im pasti na pamet, da će im na kraju dokurčiti i reći "jebeš državu, aj da probamo bez nje". Tako da Hegel može da ga duva. :D
- l
apsolutno za! medjutim, nuzno se postavlja pitanje da li je ovo sto danas imamo (ne samo u nasoj zemlji, nego svugde u svetu), da nije mozda bas ovo anarhija? ovo je samo naoko civilizovano drustveno uredjenje, al kad malo bolje pogledas - ne zna se ko pije a ko placa, ko kosi a ko vodu nosi, ko koga ovde jebe...?
- lНије то баш тако.
jasta je neg tako. ok, naoko kao satro imamo neko uredjenje, u americi npr cvetaju ruze na sve strane i svi imaju jednaku sansu.. aham... pucamo po savovima, citava planeta, ratovi, siromastvo, glad, bolesti, mrznja, zavist, retardacija i deteorizacija drustva na svim nivoima... survival of the fittest...
a sad, diktatura jeste dobro resenje, ako pogledamo kineski model diktature, npr...
- l
mozda ne moze tako lako - ali ipak moze, zar ne?