Prijava

Profesionalna vojska je ok. Drugs are bad hmkay?

Ja sam za narodnu vojsku poput svajcerske. Profesionana vojska oka ali bi bila bolja ova.

Добро је ово што су наши смислили, мислим...смислили...видели од некога.
Имаћемо професионалну војску од неких 30.000 војника, а сваке године ће моћи да се пријави 2000 људи који желе да одслуже војни рок од 6 месеци или годину дана.

Значи, ко хоће да одслужи војни рок, и да научи да рукује са оружјем, може то да уради и после професионализације.

A tek koliko su ažurni, moram ovo da podelim sa vama. Pre dva meseca zove mene baka i kaže da hitno dodjem kod nje. Ja odem a ono moj poziv za vojsku. Piše da će da me hapse ako se ne odazovem pozivu u roku od 48 sati.Na toj adresi sam inače bio prijavljen pre 14 godina. Ništa , spremim se i odem . Uredno ponesem poziv. Kad sam se tamo javio, stade neki kapetančić da urla na mene jer se do sada nisam odazivao, peni o tome kako kršim zakon...Ja ga tada ljubazno zamolim da me pošalje U CIVILNU VOJSKU! On onda još više popizdi i kaže mi da to tako ne ide, da moram da se izjasnim, da treba neku molbu da im pišem. Još me upozorio da sam uzeo 32 godinu i da ću biti mator konj u jedinici.
Onda se konačno udostojio da me upita zbog čega civilna vojska. Ja mu mrtav hladan odgovorim da mislim da me POSLE 8 godina vojnih škola i 5 godina službe, stavrno ne mogu naučitiu ništa novo za 6 meseci. Još mu dodam da sam kao komandir voda i čete u svojoj karijeri naučio sve vojničke cake, te da bi bio neprimeran vojnik jer bi iste primenjivao i krivinario. Pošto sam penzionisan u činu poručnika , morao bih da dobijam platu adekvatnu činu, a to bi bilo mnogo više od običnih vojnika, pa bi isti bili ljubomorni.
ON STAO PA ME BLEDO GLEDA. Onda mu ja pružim ruku i kažem penzionisani poručnik Jovović, drago mi je! Gleda dokumenta , gleda mene , pa e čudi jer je moguće da nemaju nikakve podatke o meni...
Posle mi rekao da moram ipak DA NAPIŠEM MOLBU DA ME OSLOBODE VOJSKE, i dostavim mu. Ne možete ni da zamislite koliko sam gluposti za oslobađanje od vojske naveo u molbi, 3 KUCANE STRANE! Očekujem da se ista pojavi na "Srbovanju " ili nekom drugom humorističkom sajtu. Do dan danas nisam dobio odgovor da li sam oslobođen...

Хахаха какав си ти краљ!

Za 20 godina procenat mladih Srba koji su sposobni da zakolju pile će spasti sa sadašnjih 30 posto na jedno 6.

Lepo je na netu pričati o ljubavi,pravima,moralu,smaranju u vojsci itd ali kad ti se za 15 godina Ptašri nacrta ispred gajbe u Prokuplju ili Vranju nadam se da će jedan od 30 iljada batica profesionalaca (do tada već 20) biti tu negde okolo.

Za 20 godina procenat mladih Srba koji su sposobni da zakolju pile će spasti sa sadašnjih 30 posto na jedno 6.

Ali su zato babe sposobne :)

Lepo je na netu pričati o ljubavi,pravima,moralu,smaranju u vojsci itd ali kad ti se za 15 godina Ptašri nacrta ispred gajbe u Prokuplju ili Vranju nadam se da će jedan od 30 iljada batica profesionalaca (do tada već 20) biti tu negde okolo.

Brate, ja već u ulici imam Šiptare. Komplikovano je to. E, sad da li bi branio dedinu kuću, naravno da bi. Čime? Ne znam. Kako? Ne znam. Snašo bi se. Nužda zakon menja.

ja sam prvo bio za ukidanje al onda mi e drug otiso u vojsku i skoro svaki dan je pio pa mi e sad zao sto e ukinuta

Hahahaha, Laki kraljino! Daj okaci ti tekst molbe, zasto moramo da cekamo i strepimo da li ce procuriti u javnost? Come ooooooooon!!!!

Bojim se da smo mi još uvek nestabilno društvo da bi sebi mogli da dozvolimo vojno nesposobnog odraslog muškarca. To je za nas najobičnije luksuziranje. U ovoj zemlji prvo treba da se donesu jasno koncipirani zakoni, koji bi u narednih nekoliko godina trebalo da nam prerastu u rutinu, pa tek onda, na osnovu sazrevanja svesti, da se radi na reformisanju državnog aparata.
Svaki indijanac mora da nauči da bude ratnik. Tako i mi, jer smo mi Indijanci, divlje pleme bez zakona. Onda kada se ovaj narod dovede u red, možemo sebe početi da nazivamo Jenkijima.

bolje platiti ljude da rade svoj posao nego ovo rasulo ...

Brate, ja već u ulici imam Šiptare. Komplikovano je to

Nema tu ništa previše komplikovano Vlajko.Prangijaće se tu oko tvoje kuće u dogledno vreme.

"Au ćale, opet se igrate rata"
Nema toga više Gvozdenoviću, pobije se grupa ljudi na ulici, ispali se koji metak, odma' neke organizacije za zaštitu prava skoče u medije, pojave se neki visoki predstavnici neznamnijačega, red frke u medijima, red protesta, organizuje se sastanak, potpiše papir i kraj priče.

Nema tu ništa previše komplikovano Vlajko.Prangijaće se tu oko tvoje kuće u dogledno vreme.

Komplikovano je iz raznoraznih društvenih odnosa koji se javljaju između Šiptara i Srba. Na to sam mislio. O tome može da se piše i piše, al nije to tema ove teme.

A oko prangijanja...nema više tih ratova prsa u prsa. Možda, samo neke gerilske akcije, bombe automobili, i slična sranja ko u Kosovskoj Mitrovici. Taj tip prangijanja bi se možda i desio. Jedino tu bi naš redovno obučen odrasli muškarac mogao da učestvuje. Zastarela je ona izreka da boj ne bije svijetlo oružje...
Da uđemo mi lepo u NATO, da se modernizujemo, pa tek onda nek se opet uvede neki rok. Može i nešto slično što pomnje celt, al nema vajde od toga, jer nemamo gedžete za prsa u prsa rat.
Al, dobro možda i grešim...

Kolko se ja iz poznavanja prirode sećam, mi smo evo cirka dva-tri milenijma u zaostatku sa naoružanjem i borbenom gotovošću!
Večito nama nešto fali, večito nama nešto ne valja, ceo vek se borimo goloruki.
I onda se postavlja par vrlo interesantnih pitanja:
Kako se uopšte može pomisliti da neće biti rata!?
Ko je uvek rado davao život za odbranu majke otadžbine, njen sin, ili čovek koji je za to slabo plaćen, a uz to, garantujem i slabo obučen (nemojmo da se lažemo, i vojno obrazovanje nam je vrlo diskutabilno)?
Da li zapošljavanje profesionalaca podrazumeva, kao i u svim drugim sektorima, prijem u službu onih koji će raditi za najmanje pare?
Da li to znači da postoji mogućnost da jednog dana, kad mi budemo visoko razvijena evropska civilizacija, sa modernizovanom i profesionalizovanom vojskom, dobijemo imigrante, kao profesionalne vojnike?
Još interesantnije pitanje? Zašto ne ukinemo instituciju vojske?
Koja će onda biti svrha, te profesionalizovane vojske, a da to ne mogu odraditi specijalizovane službe policije???

Ukidanje je cista glupost koji ne vodi nicemu sem nenormalnim ciljevima vojnog i politickog vrha. Kako ce uskoro morati da salju vojsku u mirovne misije po svetu (zarad miroljubivog promovisanja americke demokratije) shvatili su da niko normalan na to ne bi pristao, pa ce da uvedu profesionalnu vojsku koja ce na to biti obavezana ugovorom (golom egzistencijom).

Haze ovo za ugovor već postoji i to najgori mogući oblik. Razgovarao sam sa par klasića koji su MORALI da idu u Avganistan jer su im tako naredili.Da su odbili izgubili bi posao. Inače momci su ovde završili akademiju ali rade kao oficiri Republike Srpske...

Ma i Republika Srpsku vode lopovi, umesto da pokusaju da neutralisu dejton i pridruze se Srbiji oni ukidaju vojsku i predaje sve vise ingerencija vlastima u Sarajevu, a Tadic nas sve vise udaljava od brace preko drine razgovorima sa istim tim Sarajevskim establismentom i potpisivanjem sramnih rezolucija. To je jedna pogubna vestacki stvorena politicka klima po direktivi zapada.
Ne znam sta ce nam vojska kada Tadc ne sme da iskljuci telefon i internet (u strahu od reakcija pedercica koji mu je bio u poseti i njemu slicnih) siptarima i ako oni nama redovno seku kablove uz zdusni pristanak euleksa i pod patronatom natoa se ponasaju kao da su Srbi na Kosovu i Metohiji niza rasa.