ПОПОВИ: Друштвени паразити или само стереотип?

  1. Skoro smo familijarno sa'ranjivali mog dedu. Iako je celog života bio zakleti komunista, moja baba zapela da ga isprati pop. Nakon polučasovnog mučnog zavijanja od strane popa, morao sam da mu pljunem šes' iljade na ruke, da ne bi pukla bruka. Ne bi mu ja dao, majke mi, ali morao sam zbog babe, bila stesirana žena, reko da joj ne dolivam ulje na vatru. Zamalo nisam kolabirao od besa. Od tog dana moji odnosi sa mojom babom nisu baš najbolji. Znam da bi mi moj deda jebo pleme što sam dao popu pare. Ceo život mi je govorio da ne verujem tim krvopijama. Grize me saves' što sam mu dao pare, čuj grize, proždire me. Imam noćne more. Morao sam to s nekim da podelim, nadam se da će mi biti lakše.

    Ja te razumem.

  2. Не кажем ја да нема у цркви данас лоповлука,али проблем је у томе што доста људи цркву и види кроз свештенике,често оправдање за неверовање им је типа ти сви попови су лопови итд.,нису попови смислили веру,нити су они темељ цркве,па да због њих постоји мржња према цркви.Уосталом,то је мањи број људи,који су покварени,и свој положај искоришћавају да би се обогатили

  3. У чему се рефлектују ставови цркве осим свештених (гризем језик док пишем ово) лица?

  4. Moj omiljeni pop je pop Mića iz crkve sv. Pantelejmona (ne znadem parohije i to tako kako ide). On je krstio ceo moj komšiluk. Mene nije, ko me jebe. Pop Mića je u pošti u kojoj radi osoba koju poznadem, platio prošle godine porez za šest stambenih objekata u Nišu. Ne znam gdi su objekti, ali priča se da su veliki. Jednom sam pop Miću video u Mercedesu sa dva sedišta, sivi metalik, u tip se ne razumem ali vozilo je izgledalo skupo, a pop Miča je u njemu izgledao inkompatibilno. Inače to nije jedino prevozno sredstvo koje pop Mića koristi. Pop Mića je jedan od najuspešnijih biznismena u našem kraju. Kada porastem, voleo bih da budem kao pop Mića.

  5. У црквеним канонима,у народу,свештеници су ту да исправно усмере свој народ,и да им помогну да остану доследни у вери,то какво је време данас дошло да свако може да буде свештеник нема везе са црквом.Није црква институција,црква је заједница људи и Бога,и ако ти се баш не свиђа,нису попови смислили нека правила по којима ће народ да се наводи,већ се живот сваког хришћанина заснива на животу Господа Исуса Христа,његов пример је први који се прати,затим су ту многи свети људи који су својим животом показали како бити прави хришћанин.Нико теби не каже да мораш да даш 5 хиљада свештенику заслужио царство Божије

  6. Ma kurac bi mu ja dao, naredila mi baba jer takav je red. Sreća da nema života posle smrti, inače bi moj deda bio jako srdit na me i moju babu sada, s onu stranu večnosti...

  7. Oče Srbooljube, grešio sam. Platio sam vašem kolegi za njegovo očajno pojanje. Pomolite se gospodu za mene...

  8. Jedan klip govori više od hiljadu postova... Odgledajte svih 8 delova, naravno ko to želi...

    http://www.youtube.com/watch?v=aIR8P5VwJ-8

  9. Ja se vodim mišlju da Bog postoji, da smo svi mi njegova deca i da crkva ne treba da postoji. Bog ne živi u materijalnom objektu kakva je jedna crkva okićena zlatom, niti su sveštenici pa ni patrijarh ili papa ništa vredniji od nas samih. Npr. u katoličanstvu imate papu koji postaje papa tako što ga biraju. Dakle borba za moć, obećanja, pare. Prebogati Vatikan se svakodnevno moli za decu u Africi itd. Dakle ukoliko želite u raj, budite dobri, vodite se nekim osnovnim moralnim načelima. Naši sveci a i mnogi svetski su to postali zahvaljujući parama, i moći. Obožavanje bilo koga osim Boga je greh. Ja lično čvrsto verujem u postojanje Boga, a nisam bio u crkvi godinama.

  10. Ja se vodim mišlju da Bog postoji, da smo svi mi njegova deca i da crkva ne treba da postoji.

    Амин.

  11. Једини део у којем се слажем са Библијом је онај део кад народ тражи цара,а Бог их лепо упозорава да је цар исти као и он,само што још и наплаћује порез и одводи децу у сужње.
    А попови некако дођу као изасланици Бога-значи,једнако имају прилике да се омасте.

  12. Žao mi je samo što svi jedva čekaju neki negativan primer sa popom, a toliko je pozitivnih o kojima niko ne piše...

  13. Који позитиван?

  14. To da postoje popovi pozitivci je najveća fatamorgana koju je crkva proizvela, ikad. Zamisli jbt, popu je dovoljno da bude pozitivac samo ako ne krade, ako je jebeno skrušen i ako udeljuje milostinju. E pa nije, to je najveća laž. Osoba koja te laže time što ti priča da ćeš preživeti sopstvenu smrt, koja ti priča da ovaj svet nije jedini svet već i da postoji nešto više, koja te ubeđuje da postoji jedna knjiga u kojoj je sve rečeno, koja ti uteruje strah od božje kazne i navoti te da ceo život sebi odričeš zadovoljstva i da ceo život provedeš u skrušenom i poniznom pokajanju, koja te prisiljava da se kaješ za svoje grehe (čak i kad si bez grešle), koja te tera da misliš kako ćeš ritualima privoleti višu silu da ti podari blagostanje, u najboljem slučaju takvu osobu možeš zvati iluzionistom, a ja je prosto nazivam varalicom i lažovom. Lopovluk je atribut koji krasi samo pojedine ali svi popovi su varalice i lažovi i to po definiciji, jer im je to u opisu radnog mesta. A kad mi pomenu negovu svetost patrijarha blaženopočivšeg srpskog gospodina Pavla, naježi mi se mudna frizura. Ni on nije ništa manji lažov i prevarant, samo je imao lepšu krunu i zanemoćalije je izgledao, što mu iz hrišćanske perspektive išlo u prilog, jer rišćanstvo slavi nemoć, anemičnost i smrt, a prezire moć, snagu i život.

    Živi bre sad i ovde i uživaj u svakom danu ko da je zadnji...

  15. Фала филантропофове. Не бих боље срочио. А овако ми је лакше да не испадне да једини "пљујем" по поповима :Д

  16. Filantropofob u svojoj antireligioznoj misiji. Babikus de uštipcibus.

  17. Meni pop uzme (ako uzme) 10 evra godišnje. Ko im daje, daje zato što hoće. Razmislite ko vam dere kožu sa leđa bez vašeg pristanka, pa toga mrzite. Nešto nisam video da je toliko žučnih komentara upućeno državi, političkom sistemu, kapitalizmu. Ispade da je crkva kriva za sve.

  18. Jest ovo više smorilo s popovima. Bolje pljujte one koji su te popove popeli tu gde jesu i koji im daju toliko značaja danas a to su političari.
    Ko se još popovima npr.zanimao u SFRJ? Faktor- nula.
    Ko im je dao da se razmašu, njih gazite.

  19. Onaj Artemije oduvek bio gad znam ga ja od ranije