ПОПОВИ: Друштвени паразити или само стереотип?

  1. 438. Често се гледам у огледалу.

    Hahahahahaha. Ljudi, ja sam grešnik. xD I ja se često gledam. xDDDDD

  2. zahvalite se jurodivom, na jednom njegovom posteru nadjoh link.

  3. Kizo, da to nije onaj poster sa popovima u 'kladionici'?

  4. Mislim da je onaj sa popovima i kladionicom bio uklonjen kao bogohuljenje :)))

  5. Mislim da je onaj sa popovima i kladionicom bio uklonjen kao bogohuljenje :)))

    Šteta, bio je ekstra. :)

  6. IZVINJAVAM SE, učinio sam nepravdu, vidim da nije obrisan, a evo i nekoliko drugih moji postera na dotičnu temu. Nije da se falim.... :)))

    http://vukajlija.com/zabava/posteri/33496
    http://vukajlija.com/zabava/posteri/14071
    http://vukajlija.com/zabava/posteri/177
    http://vukajlija.com/zabava/posteri/134

  7. 45. Посматрала сам туђу наготу.

    :)))

  8. 1022. Posećujem neprikladne sajtove na internetu.

    Ovo važi za Vukajliju.

  9. 663. Гледам много телевизију, слушам радио, често идем у позориште.

    665. Слушала сам и певала страну музику.

    Ovo su grehovi!? o.O

  10. Превише сте површни,својој цркви једва чекате да нађете неку замерку да би је попљували.Да није цркви ко зна да ли би нас данас и било,једина је она успела да очува идентитет нашег народа у периодима кад смо могли да нестанемо и да се стопимо са другим народима(у време турака например).Друга ствар је да недовољно познајете православну веру да би говорили о њој,претпостављам да Свето Писмо нисте ни видели,а не дај Боже можда и прочитали.Мислите да ако је неки поп будала,цела вера је бесмислена,нашу црква не постоји захваљујући локалним свештеницима,него захваљујући Светом Сави,Светом Василију Острошком,Светом Николају и осталим великим људима који су се борили да очувају свој народ и своју веру.А најгори сте ви овде који једва чекате неку дефиницију,или постер на овом сајту против сркве да би дали плус и смејали се томе,без обзира да ли је то смешно и да ли има смисла,вама је важно да је против Бога,јер сте ви сад велики "интелектуалци",атеисти,најпаметнији сте на свету ако одбацујете цркву.Не могу сад да трошим речи,ионако сам превише исписао,ако некоме нешто није јасно у вези вере,или мојег размишљања нек ме пита,ја ћу радо да му одговорим

  11. Srbine, prvo nauci da pises, 'leba ti.
    Drugo, naslov teme je POPOVI bla bla. A ne BOG bla bla. A ne CRKVA i sve sto ima veze sa njom, a ne VERNICI bla bla.
    Trece, ogromna je glupost to sto mislis da ateisti nemaju pojma o veri. Velika vecina je procitala Bibliju i po vise puta, pa tek onda shvatila da se ne pronalazi, da ne veruje.

  12. Прво:Моје грешке у писању с ту зато што се не трудим много да на интернету поштујем правопис до сваког детаља
    Друго:Доста њих је одлутало од те теме овде,не видим онда шта сам ја ту грешио
    Треће:Човек мора да буде довољно духовно узрастао да би могао да разуме библију,односно неке делове ње:није довољно само да само неко прочита Нови Завет и да мисли да зна све о вери,много темељитије треба проучавату своју веру да би се могло доћи до правих закључака.А ја сам највише говорио о онима који за себе тврде да су атеисти а не знају ни сами зашто,него име је то сад модерно и мисле да изгледају не знам колико паметније ако се хвале унаоколо да не верују у Бога

  13. Otkud ti uopste pravo da ti sudis zasto je neko ateista, da li zato sto, kako kazes, ne zna nista o veri i misli da je rec ateista lepsa, ili zato sto zaista posle izucavanja dosta na tu temu moze valjano da odredi da li je to za njega i da li on to oseca ili ne?

  14. Generalizacije nepogrešivo omašuju ono na šta ciljaju. Srbine, nemoj govoriti o SVIMA, ima nas svakakih. A što se tiče navodne težine u tumačenju Biblije, ne bih se složio. Mada nisam čitao celu, mogu reći da je, Stari zavet npr. fina zbirka pričica, od kojih svaka ima svoju pouku, ali sa tim poukama ti je isto kao i sa bilo kojom drugom bajkom, ne treba ih bukvalno shvatati. Sa druge strane, neki bi rekli da je Novi zavet miroljubiviji i da je otklonio neke falinke Starog zaveta (kao ono oko za oko zub za zub). Ja ne bih mogao da se složim s tim. Čitao sam Jovanovo i Matejevo jevandjelje, neke Pavlove poslanice, i knjigu apokalipse; mogu reći da su to jedni od najgrozomornijih tekstova koje sam ikad pročitao, upravo zbog činjenice da ljudi smatraju da treba da žrtvuju svoje živote ugledajući se na njihovog junaka. Stragovito je kako su to izopačeni ideali i kakvo je to odricanje od života. A kada mi neko kaže da je Biblija jako teška za tumačenje, ja mu predložim da čita Malog princa, da ne bih baš preterivao sa Hegelom ili sličnim kriptografima.

  15. Имате ли омиљеног попа? Који вам је омиљени поп? Занима ли вас однос квалитета и цене у овој области?

  16. Напоменуо сам да су то одређени људи који из незнања не поштују веру.Други су они који су се начитали,али и они су под навалом антирелигијских књига,филмова,и неких кобојаги "чињеница" које доказују да је вера измишљотина,поверовали у те глупости.Такође сам рекао да се вера мора добро проучити,и мора јој се прићи са свих страна,није довољно да неко прочита две књиге,од тога пола не разуме шта те књиге говоре и онда да тврди како је њему вера нејасна,како је лажна и како је то осмишљено да би се лакше манипунисало људима

  17. Imam jedno pitanje, pa ko zna, nek mi odgovori. Da li su Adam i Eva imali cerke?

  18. Skoro smo familijarno sa'ranjivali mog dedu. Iako je celog života bio zakleti komunista, moja baba zapela da ga isprati pop. Nakon polučasovnog mučnog zavijanja od strane popa, morao sam da mu pljunem šes' iljade na ruke, da ne bi pukla bruka. Ne bi mu ja dao, majke mi, ali morao sam zbog babe, bila stesirana žena, reko da joj ne dolivam ulje na vatru. Zamalo nisam kolabirao od besa. Od tog dana moji odnosi sa mojom babom nisu baš najbolji. Znam da bi mi moj deda jebo pleme što sam dao popu pare. Ceo život mi je govorio da ne verujem tim krvopijama. Grize me saves' što sam mu dao pare, čuj grize, proždire me. Imam noćne more. Morao sam to s nekim da podelim, nadam se da će mi biti lakše.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.