Raznorazna pitanja

1. Tek sad videh odgovor, hvala, Džimi.
    Videću šta mogu, ja se ne razumem mnogo u tehniku (toliko da samo konstatujem kako nešto ne radi!).

2. Pitanje za eksperte s juga i one koji se tako osećaju:

da li je razlika između ćevapa i pljeskavice samo u obliku ili i u smesi od koje se prave?

3. Kretenu, ne spemuj, misliš da si neki kurac ako si mod. Neće niko da ti odgovori, šta si navalio. Mrš.

4. Моје познавање пљескавица је у томе што у смесу иде лукац.
    Ако и у чевапе иде лукац онда су исте, а ако у чевап не иде лукац онда су различити...

5. Black Hole

Kretenu, ne spemuj, misliš da si neki kurac ako si mod. Neće niko da ti odgovori, šta si navalio. Mrš.

Ja se stvarno izvinjavam što sam se rodio, idem da crknem, pa ćeš posle da plačeš bez mene!!!

6. E ljudi,mene zanima,za spec.studije-mikro i imunobiologija,el mora se upise diplomski na molekularnoj il moze i na obicnoj biologiji-na bio.faksu naravno.

7. Zanima me da l' neko zna kako se računa utrošak struje? Ortak me ubeđuje da tv troši koliko jedna sijalica, a komp k'o 10 sijalica, i pominje voltažu kao argument..?

8. Koliko vrsta jegulja postoji?

9. Једна особа која се бави сервисирањем рачунара неких двадесетак година ми је једном причала да ПЦ троши мање од сијалице (100 Њ).

10. Sasvim prikladna poredjenja za potrosnju struje, mada mislim da plazme trose malo vise od jedne sijalice.

gamby ovo je i za moje enciklopoedijsko znanje tesko pitanje, ali mislim da se zezas, a i isto mislim da je broj vrsta jegulja u najmanju ruku veliki.

11. ВС, чија поређења су прикладна?

12. Pitanje za eksperte s juga i one koji se tako osećaju:
    da li je razlika između ćevapa i pljeskavice samo u obliku ili i u smesi od koje se prave?

У кафани ппреко пута моје куће праве најбоље ћевапе на свету, што се не може рећи и за пљеске. Та жена која то ради има неки посебан састојак који ставља унутра и чува га као тајну. Е, сад, шта је то, не знам...

Zanima me da l' neko zna kako se računa utrošak struje? Ortak me ubeđuje da tv troši koliko jedna sijalica, a komp k'o 10 sijalica, i pominje voltažu kao argument..?

Волтажа нема везе са утрошком. Волтажа је напон, а утрошак зависи од снаге уређаја (изражава се у ватима). Један окретај оног диска на бројилу означава да је потрошен један ват. Хиљаду окретаја на сат, то ти је оно што називају киловат-часом. Грејалица од 1000 вати натера оно на бројилу да се окрене 1000 пута за 1 сат. Сијалица од 100 вати окрене диск 100 пута.

Колико ја знам, тако функционише. Можда грешим, нисам бандераш. :)

13. Ne VS, mene zanima koliko ima ukupno vrsti jegulja da bih pitao koliko je od toga električnih.

14. Pa poredjenja o potrosnji TV aparata i kompa sa sijalicama, istina je da ni TV i ni komp ne trose vise od recimo nekoliko sijalica. Napajanje na kompu je 400W (4X100W sijalica), ali to mu je maksimum koji kompe ne angazuje+monitor, opet 2-3-4 sijalice.

Edit: Da potrosnja ne zavisi od voltaze nego od angazovane snage.

gambi mislim da ima na desetine, ako ne stotoine vrsta jegulja. Elektricna zivi u amazonskom slivu, pa i tamo bi trebalo da ima bar nekoliko razlicitih vrsta elektricnih.

Nikada nisam cuo da elektricne jegulje zive van Juz. Amer. pa misllim i da ih nema na drugim mestima.

15. A jebiga ja teo da navatam pat komada i da ih stavim u bojler.

16. Kad el. jegulje dodju do Morave i Dunava, sa njima ce i kajmani (J.Am. crock), tako da ti kupanje u kadi ne bi mnogo pomoglo.

a sto ne uvatis jednog el. soma, on ti dodje ko 5,3-5,8 el. jegulja. Taman.

17. A koja voltaža je na tim el jeguljama?

18. Јебага, Марко, изгуглај. Немој да смараш сад, да не не бих изгаговао.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.