5. dokazao je da svjetlost nije samo val, nego i cestica.
to nam jos u osnovnoj uciteljica rekla. vjerojatno ti ni niš pomoglo, al et ^^
То је Луј де Брољ урадио. А фото ефекат је битан јер је доказано да електрон може не само да се ексцитује фотоном, већ и да добије кинетичку енергију. Ако се добро сећам.
За остало знам понешто тако да не бих тупио о томе.
Питање за модове: Могу ли поново да окачим постер, који ми је данас неко од вас обрисао? Не садржи експлицитне садржаје, не крши ниједно правило. Можда је мало глуп, али боже мој...
Да ли неко зна како се тачно звала емисија, која се пуштала на РТС-у у јутарњем програму, о стереотипима? Трајала пар минута, изгледала је као цртани, чини ми се да је била француска.
Ако је то што ти треба липосолубилно, оно што ти нетреба хидросолубилно (или обратно) предлажем хлороформ-етарску екстракцију. Може и фракциона дестилација, обична дестилација, преципитација, неки реагенс што делује на све остало у смеши и таложи се, док твоје једињење остаје растворено... Реци шта ти концентрујеш....
Ако је то што ти треба липосолубилно, оно што ти нетреба хидросолубилно (или обратно) предлажем хлороформ-етарску екстракцију. Може и фракциона дестилација, обична дестилација, преципитација, неки реагенс што делује на све остало у смеши и таложи се, док твоје једињење остаје растворено... Реци шта ти концентрујеш....
Ладно сам пре 3-4 године радио превод у коме су били сви ти термини.
Дотере, ти беше с технолошког?
to nam jos u osnovnoj uciteljica rekla. vjerojatno ti ni niš pomoglo, al et ^^
То је Луј де Брољ урадио. А фото ефекат је битан јер је доказано да електрон може не само да се ексцитује фотоном, већ и да добије кинетичку енергију. Ако се добро сећам.
За остало знам понешто тако да не бих тупио о томе.
Питање за модове: Могу ли поново да окачим постер, који ми је данас неко од вас обрисао? Не садржи експлицитне садржаје, не крши ниједно правило. Можда је мало глуп, али боже мој...
Не зајебавам се, озбиљно питам.
Схватићу ово као "Да".
Ne.
Одлучите се већ једном :)
Пффф.
А је л' могу уопште да окачим постер?
Друкчија слика и тако то.
Preporučite mi neki program ili sajt za uređenje enterijera.
Pet Society :))
Ljudi kako da povecam koncentraciju?
Значи, да.
Preporučite mi neki program ili sajt za uređenje enterijera.
Тхе Симс!
:)))))
Jedi kafu u zrnu, ili mlevenu, mada je ukusnija u zrnu, ali bitno je da je jedeš.
Да ли неко зна како се тачно звала емисија, која се пуштала на РТС-у у јутарњем програму, о стереотипима? Трајала пар минута, изгледала је као цртани, чини ми се да је била француска.
Jedi jabuke i badem, spavaj osam sati, smanji boravak za kompom. :)
Ljudi kako da povecam koncentraciju?
Koncentracija u toku ucenja itd.
Ozbiljno pitam.
Ладно сам пре 3-4 године радио превод у коме су били сви ти термини.
Дотере, ти беше с технолошког?
јел зна неко можда, како се беше зове оно, стране речи које користимо, англицизми, турцизми, али све заједно како се зове не могу да се сетим..?