Raznorazna pitanja

1. Бурзуме, оно, као фора... Прсо сам. :)

2. Имам неке информације! ЉОЉ

3. Бурзуме, оно, као фора... Прсо сам. :)

Ма знам бре, Јоги. Него смарају. Има да наватам неку специјалку, натерам је да се региструје овде, па да све редом зрачимо како ја јебем/она прима курац. Мислим, стварно.

4. Ел неко стављао ону фиксну протезу што се не види, колико то кошта? Чула сам као да је слабија од ове металне, јер су плочице керамичке бла бла...

5. Ја треба да носим ону металну фиксну. Већ пар година, сваки пут кад одем на преглед, каним се да кажем зубару да ми закаже код свог ортодонисте. Али ме то ужасно фрикује. :l

А та невидљива јебено много кошта. Тако сам чуо.

6. 2000, тако сам барем ја пуо.

7. Ја сам пуо да је више. опет, зависи од града до града.

8. ја нисам ништа пуо

9. Ја треба фиксну већ годинама, а сад су ми израсла сва четири умњака, вилица ме убија. Ја сам чула да је неких 300-400 евра скупља, а обична је око 1000. Чула сам да може и с унутрашње стране да се стави, али то само на доње зубе, ако су ситни, јер их иначе жица савија ка унутра. Не знам, не могу да се помирим с чињеницом да носим ту металчину у устима годину дана и више.

10. Ја треба фиксну већ годинама, а сад су ми израсла сва четири умњака, вилица ме убија. Ја сам чула да је неких 300-400 евра скупља, а обична је око 1000. Чула сам да може и с унутрашње стране да се стави, али то само на доње зубе, ако су ситни, јер их иначе жица савија ка унутра. Не знам, не могу да се помирим с чињеницом да носим ту металчину у устима годину дана и више.

Вади умњаке на време! Ја сам се тако зајебавао, чувао умњаке док ми нису изјебали и горњу и доњу вилицу, па сам на крају морао да их повадим одједном (а сва четири здрава), јер нису имали где да израсту. То је било болно и крваво искуство, јер су два извађена оперативно.

Ја колико знам, фиксна метална протеза је 600-800 евра по вилици. Али најчешће се плати 50% унапред, па се остало плаћа на месец-два, сваки пут кад ти затежу жицу.

11. Ima li neko da se razume u botaniku?

12. Вади умњаке на време! Ја сам се тако зајебавао, чувао умњаке док ми нису изјебали и горњу и доњу вилицу, па сам на крају морао да их повадим одједном (а сва четири здрава), јер нису имали где да израсту. То је било болно и крваво искуство, јер су два извађена оперативно.

Већ су израсли и узјебавају ми доњу. Видећу да не вадим њих, него сјебане шестице. Што да их вадим кад су здрави. Ја сам навикла да се кезим, не знам како ћу с том металчином и ручком од прекјуче међу зубима.

13. ne razumem se mnogo u te stvari samo imajte na umu jednu stvar: srpski lekari i zubari u glavnom pljuju nove stvari i metode jer ih nemaju i ne umeju da ih koriste. pa znate sta sve pricaju za bele plombe kao bolje su crne. sta tu ima da bude bolje, samo boja se razlikuje? ista stvar je i za proteze. i kad vas ubede u nesto tipa : evo ja cu da ti uradim ako oces nije mi problem, znajte da mu je problem nego 99% ljudi popije tu pricu

14. StefanKostic

Ima li neko da se razume u botaniku?

'Ajde Stefane, oči moje, pitaj šta treba.

15. ne razumem se mnogo u te stvari samo imajte na umu jednu stvar: srpski lekari i zubari u glavnom pljuju nove stvari i metode jer ih nemaju i ne umeju da ih koriste.

То је скроз тачно.

pa znate sta sve pricaju za bele plombe kao bolje su crne. sta tu ima da bude bolje, samo boja se razlikuje?

Има велике разлике. Црне су од амалгама, то је једињење живе. У САД су црне пломбе забрањене законом, а ови наши зубари и даље форсирају само црне. Ја нпр. имам само беле и није тачно то што људи причају да су беле слабе и да се ломе. Никад нисам имао проблема с њима.

16. Potpisujem. Imam 4 belih plombi i nikad nisam imao nikakvih problema. A imam ih već 3 godine.

17. Чула сам да може и с унутрашње стране да се стави, али то само на доње зубе, ако су ситни, јер их иначе жица савија ка унутра.

Ova proteza je zajebana zato što će da ti žulja jezik.
    Inače, ja sam se ceo život smarala sa protezama (sedam godina, skoro pa polovina mog života) i mislim da fiksna nije ništa posebno, u suštini najbrže ćeš nju skinuti, ove što se ne vide su sporije. Meni je najbitnije bilo da se rešim proteza što pre, nosila bih i one proteze iz crtaća što idu oko glave.

18. Је, потписујем и ја за беле.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.