Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Mone, razumeš se ili ne?
Ја сам чуо да је боље да носиш протезу дуже. Ако пребрзо исправиш зубе, можеш да сјебеш зубне живце и после срање. То ми је баш рекао мој зубар.
Pa, fiksna se nosi oko godinu dana, ona obična...Nije to malo vremena. Da ne pominjem da moraš da nosiš posle fiksne još jednu protezu šest meseci da bi fiksirao zube. Tako da, kako god da okreneš dugo je.
Hajde i ja da kažem neku reč iz iskustva. Što bi rekli stomatolozi - proteza je nešto drugo, ovo o čemu pričate je ortodontski aparat, i to fiksni. Džimbo, moja preporuka ti je da ne odugovlačiš s tim, meni su umnjaci i u gornjoj i u donjoj vilici napravili problem ostalim zubima, povadio sam umnjake, stavio fiksni na obe vilice i više sam nego zadovoljan kako stvari napreduju. Po nekoj logici, što si mlađi, manje vremena treba da se situacija popravi. A te priče za osećaj metala i ustima i tome slično, to sve traje prvih mesec dana, posle se toliko navikneš da zaboraviš na to. Jedino je malo veća obaveza u smislu higijene i održavanja, al' to i nije tako loše ako ti uđe u praksu, onda ćeš i ubuduće posvećivati više vremena sopstvenim zubima, što samo može na dobro da izađe! :)
Мени бела напукла. Ха!
Значи пирсинг ће додатно да ми сјебава :)
Мени није до естетике, нису ми унакажени зуби, али ме вилица боли кад отварам уста. Жваћем на пример :) А приметила сам да сам почела неразговетно да причам, управо због тога, не отварам довољно уста. Не знам, можда и издржим годину-годинуи по. То јест, првих неколико месеци док се не навикнем, заједно с људима око мене.
Пирсинг... Хот.
Je l' greh izrezati 30 godina stare Levi's petsto kec ?
А реци ми, је л' боли? Колико дуго већ носиш? Та жица се мења на месец-два, је л' да? Само се не скидају оне бравице?
Пирсинг је нехот скроз, одвратни су ми људи с тим, изгледају штрокаво и обично не знају да га носе. Ал мени ће да стоји :р
Нот хот! :/
Јесте.
Mone, razumeš se ili ne?
Pitaj, pa ćemo da vidimo.
Зависи коме, и зависи на коме. :)
Nosim od aprila ove godine. Bolno je prvih nekoliko dana kad ti postave, ipak je to strano telo, i boli dan-dva nakon svakog dotezanja. Bravice su fiksno postavljene, zalepljene nekim žešćim lepkom, a menja ti samo žicu i one gumice oko bravica koje mogu da butu u raznim bojama pa možeš da furaš Beneton fazon ako si baš u tripu. :) A to dotezanje ti radi kao što ti reče, na mesec-dva. I poenta cele priče nije u estetici, nego u funkcionalnosti, jer nepravilan zagrižaj može da uzrokuje previše negativnih stvari, od toga da pojedini zubi trpe preveliku silu, dok drugi nemaju nikakvu funkciju, do problema sa varenjem i sl. A niti sam zubar niti imam tako neki razlog pa da zastupam ovu tezu, al' mislim da soma evra, koliko god puno zvučalo, nije razlog da se izbegne tako bitna stavka za kasnije normalno funkcionisanje. To je barem moj stav. :)
EDIT: Kad kažem bolno, nije nešto nepodnošljivo, više je iritirajućeg karaktera, za one sa slabijim živcima jedan Rapten-k je sasvim dovoljno rešenje.
Захваљујем. :)
Баш ових дана треба да одем на преглед, па ћу да разговарам с Чика зубом.
Zna neko sta je sa Riletom iz "Riletovih kucnih majstorija"? Msm, gostovaoo je i kod Zike Seljaka i kod Baneta u jutarnjem programu RTS-a devedesetih, davao neverovatno imbecilne savete vozacima koji voze Stojadina, tipa kako da pokvasis soferku ako ti ne radi pumpica, zaustavis i poprskas je vodom, i kao jedina zrtva "demokratskih promena" nestao posle 5. oktobra... Zao mi je Rileta, jer je bio trve automeanicar i velika faca u to vreme, ako se dobro secam njegov beli kombinezon se nikad nije isprljao, a tome treba ukazati poseban rispekt. PRAVDA ZA RILETA!
Чекај, да не мислиш на Ђуру? :)
@Džims
Kako to kažu ovi tvoji - jur velkam! :)
Ima li neko da se razume u botaniku?
Ћирко, разумем се ја, прави сам ботаничар. Доведи ти тесне емо цаве, има за мале паре да им га посадим.
E brate, znao sam da si kuja... Jebeš se za pare... Razočarao si me...