Da ne bih otvarao temu,pitacu ovde zasto ne radi pretraga definicija?Vec drugi dan,kad ukucam neki pojam,izbaci mi "Jebi ga,nesto se sjebalo,Vukajlijin caca ce da sredi".
Strajo, da li zajebavas? Ako su rodjeni gluvi oni uce reci za pojmove bas kao i deca koja mogu cuti. To da li ce te roditelji/staratelji, ko god, uciti na farsiju ili na srpskom to zavisi od njih, a ne od tvoje sposobnosti da cujes.
Мислим да језик није потребан да би се размишљало. Животиње не знају да причају, па опет размишљају. Истина, не могу да постигну колико и човек, али опет могу да доносе одлуке и слично.
Kad se rodis,ne znas ni jedan jezik.I onda ti ulazi u mozak dok rastes,jel slusas.Ali gluvi to ne mogu.Oni uce vizuelno,tipa neka slika i pored objasnjenje.Tako ja kapiram.E sad,ako si i slep,idi olesi se negde.
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Da ne bih otvarao temu,pitacu ovde zasto ne radi pretraga definicija?Vec drugi dan,kad ukucam neki pojam,izbaci mi "Jebi ga,nesto se sjebalo,Vukajlijin caca ce da sredi".
Jel igra neko PES 11 ?
na kojem jeziku gluhi razmisljaju?
Na onom koji nauce citajuci.
Zabiravih, ako ne mogu cuti ne znaci da im mozak ne radi, zaboga..
Ја мислим да размишљају на оном њиховом мануалном знаковном језику :)
stvarno je pitanje izvanredno.... brain fuck
To je samo za one koji se rode gluvi. Mislim, nisu slepi, nauce jezik,samo sto ga ne cuju.Ali prepoznaju ga u znakovima.
Strajo, da li zajebavas? Ako su rodjeni gluvi oni uce reci za pojmove bas kao i deca koja mogu cuti. To da li ce te roditelji/staratelji, ko god, uciti na farsiju ili na srpskom to zavisi od njih, a ne od tvoje sposobnosti da cujes.
da na jeziku kojem su naucili, al sta? oni imaju predodzbu znakovnog jezika? ne razumijem to, ako moze netko da detaljnije objasni.
Predodzbu? Sta to znaci?
Oni uce da se, lupam, rec voda kaze V-O-D-A na primer. Nauce da to oznace pokretima prstiju. Ne znam sta ti nije jasno tu?
Мислим да оће да пита како знају како одређена реч звучи ако је никад нису чули.
Мислим да језик није потребан да би се размишљало. Животиње не знају да причају, па опет размишљају. Истина, не могу да постигну колико и човек, али опет могу да доносе одлуке и слично.
ЛОЛ
(шта си ме натерао да кажем)
Kad se rodis,ne znas ni jedan jezik.I onda ti ulazi u mozak dok rastes,jel slusas.Ali gluvi to ne mogu.Oni uce vizuelno,tipa neka slika i pored objasnjenje.Tako ja kapiram.E sad,ako si i slep,idi olesi se negde.
Њима не звучи никако, глуви су јбт :)
http://www.youtube.com/watch?v=Gv1uLfF35Uw
Moram da idem sada, ako hoces pisi mi na pp, odgovoricu ti malo blize kasnije.
ЛОЛ јеботе!
Pa i Sasa Matic je slep,pa zna gde da ga stavi.