Мислим да језик није потребан да би се размишљало. Животиње не знају да причају, па опет размишљају. Истина, не могу да постигну колико и човек, али опет могу да доносе одлуке и слично.
Покушао сам да кажем да не мораш да размишљаш да би урадио неке ствари.
Па јеботе, ја кад идем да кењам, не кажем у себи: "Како ми се сере, могао би да одем да кењам". Само устанем, одем и одрадим посао. Капирате?
Уосталом, па и прачовек је радио компликоване радње, типа, убијао животиње и то, а није имао шта, односно кога да чује и прича са њим.
A, mene zanima zasto na labelu pise, citiram: "4,8 g/5,5 ml"? Mene su u skoli davno ucili da su gram i mililitar jednake mase. Sta su u stvari hteli da kazu?
mozda sam i mogla ovako da postavim pitanje
- ja kad citam, "cujem" glas, a kako onaj gluhi kad cita, sta on, vidi mlataranje rukama, da se tako izrazim?!
- i da, znakovni jezik, valjda je u cijelom svijetu isti jel, pa onda nemaju nikakav odredjeni jezik, kao hrvatski, engleski, spanjolski, već neki jednaki? ako me išta kuzite ša oću da pitam.
To je subvokalno citanje, nije neophodno, a cak po nekim strucnim misljenjima i usporava citanje. Dakle ako onom koji cuje nije neophodno onda gluvima definitivno nije.
Znakovni jezik koji oni uce prilikom odrastanja je jedan znak- jedno slovo, dakle "speluju" rec.
a mene interesuje sledeće...da li neko zna kako se zove onaj gastabajterski sin što je pre 15-tak godina imao onaj hit- Kad zaigram skaču svi,svud se čuje beli beli!- Još bolje, ako neko ima link, pa....nalepi ga prijatelju!
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
У томе и јесте лепота његовог питања
Мислим да језик није потребан да би се размишљало. Животиње не знају да причају, па опет размишљају. Истина, не могу да постигну колико и човек, али опет могу да доносе одлуке и слично.
Покушао сам да кажем да не мораш да размишљаш да би урадио неке ствари.
Па јеботе, ја кад идем да кењам, не кажем у себи: "Како ми се сере, могао би да одем да кењам". Само устанем, одем и одрадим посао. Капирате?
Уосталом, па и прачовек је радио компликоване радње, типа, убијао животиње и то, а није имао шта, односно кога да чује и прича са њим.
Не знам да објасним шта хоћу да кажем, јбт.
:ДДД
Пеки, немој се копрцати, брже ћеш потонути. Фора је да пробаш да се пребациш у хоризонталу и пробаш што неприметније да се извучеш на обалу.
Па да хоћу то да урадим, правио би се блесав и не би постовао у теми. :)
То је и даље човек, не само животиња.
Немој сад да врдаш. Појо си говно, и готово. :)
Нисам појо говно.
Samo da obavijestim Hugočaveza da je ovdje polupao lončiće.
I više sreće u novoj, da. :)
Peki, bjež iz ove rasprave :)
Него, Пеки, брзо смишљај неко ново питање, а ја ћу као да одговарама, да што пре затрпамо ову страницу:ППП
A, mene zanima zasto na labelu pise, citiram: "4,8 g/5,5 ml"? Mene su u skoli davno ucili da su gram i mililitar jednake mase. Sta su u stvari hteli da kazu?
н!н", зависи која материја је у питању, због различите густине.
ЕДИТ: то што су вас учили у школи се односи на воду.
A, tako...:D E, hvala na odgovoru. Ovo me bas zbunilo pre neki dan. :)
Zasto je VEVO morao da sjebe YouTube?
Што је сјебао ?
Zato što su stoka kapitalistička...
Ukucaj neku Eminemovu pesmu i slusaj pistece zvuke.
mozda sam i mogla ovako da postavim pitanje
- ja kad citam, "cujem" glas, a kako onaj gluhi kad cita, sta on, vidi mlataranje rukama, da se tako izrazim?!
- i da, znakovni jezik, valjda je u cijelom svijetu isti jel, pa onda nemaju nikakav odredjeni jezik, kao hrvatski, engleski, spanjolski, već neki jednaki? ako me išta kuzite ša oću da pitam.
To je subvokalno citanje, nije neophodno, a cak po nekim strucnim misljenjima i usporava citanje. Dakle ako onom koji cuje nije neophodno onda gluvima definitivno nije.
Znakovni jezik koji oni uce prilikom odrastanja je jedan znak- jedno slovo, dakle "speluju" rec.
a mene interesuje sledeće...da li neko zna kako se zove onaj gastabajterski sin što je pre 15-tak godina imao onaj hit- Kad zaigram skaču svi,svud se čuje beli beli!- Još bolje, ako neko ima link, pa....nalepi ga prijatelju!
Zasto nisam u mogucnosti da koristim cet?
Simulator nemaš 50 poena