U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Lobotomija.
Konkretno za "Pink" nism siguran, ali za većinu sličnih emisija angažuju se ljudi iz Udruženja statista.
Dobro, pored toga, onako formalnije malo? Ne brinite, neću da tapšem Marniku Rokviću!
EDIT: Hvala Advokatu. :)
Јел то неке прави пите са шлагом? :)
Jel bi mogao neko da mi postavi link one stare teme o globalnom zagrijavanju. Imam tu neke stvari da dodam, a glupo mi da otvaram novu temu kad već ima tema o tome. Tražio sam već i po podforumima i pomoću gugla, al ne mogu da nađem.
http://vukajlija.com/forum/teme/8085 jel ova Jovičiću?
Је л' има још она фора да узмеш негде мобилни интернет? Оно, узмеш онај модемчић што се прикључује на УСБ од лаптопа и имаш интернет свуда где има мреже мобилне телефоније.
Колике су цене и код кога то да узмем? Теленор/Телеком? Треба ми нека минимална брзина, типа 256k.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Internet/
Ja sam radio nešto ovako
Buraz mi uzeo samsung galaxy preko telenora. Tačnije, dobio je, pa nije ništa ni plaćao... I ja izvadim karticu, ubacim u moj stari K800i, povežem ga na komp i preko Sonny Ericson PC Suete se povežem na net... Bila brzina kao i sada adsl...
Захваљујем. :)
Е, још једно питање. Је л' зна неко неку читаоницу у Београду (на неком факсу или у библиотеци), где имају утикач да могу да одем с лаптопом и да радим, а и да учим. Негде где није прометно и нема галаме. Требаће ми на пролеће, услови за рад у стану су ми постали немогући.
Džimi, ima, to je i dalje aktivtno, ti usb modemi.
Moj ti je savet da ne uzimaš telenor, ja sam bila uzela i zajebala se. U samom centru grada je je zezao signal, a i cena je u tom trenutku bila nešto nerealna... A i morala sam na dve godine da uzmem, do duše ja sam raskinula ugovor.
Moj ćale za svoj lap top koristi telekom, mnogo je bolji sa signalom po centru bga, mislim da su bolji uslovi oko ugovora i ako se ne varam, ima neka fora za studente, ono prva tri meseca za dž, ili tako nešto. Ne znam do duše da li je to i dalje aktuelno...
Imam ja stan u Novom Sadu sa gomilom utičnica, i još internetom :D
I klima, kada ugrIje... :)
Msm, samo kažem... Ako ima zainteresovanih... :)
Moj ti je savet da ne uzimaš telenor, ja sam bila uzela i zajebala se. U samom centru grada je je zezao signal, a i cena je u tom trenutku bila nešto nerealna... A i morala sam na dve godine da uzmem, do duše ja sam raskinula ugovor.
Moj ćale za svoj lap top koristi telekom, mnogo je bolji sa signalom po centru bga, mislim da su bolji uslovi oko ugovora i ako se ne varam, ima neka fora za studente, ono prva tri meseca za dž, ili tako nešto. Ne znam do duše da li je to i dalje aktuelno...
Захваљујем. Ма, мени треба нешто минимално, чисто да имам какав-такав интернет, треба ми за посао кад будем радио ван стана. :)
Studenski grad na Novom Beogradu. Svaki od 4 blokova ima dva krila. Svako krilo ima svoju čitaonicu, dakle 8 čitaonica sa po minimum 6 učionica... Svaka ima utikač.
Ili Fakultet Političkih Nauka na Voždovcu. Velika čitaonica, ima utikača.
Ali najsigurnije ti je da vidiš u Gradskoj biblioteci u Knez Mihajlovoj. Znam da imaju mirnu čitaonicu, samo za utikače nisam sigurna.
Čitaonicu sa utičnicama i tim svim, imaš kod nas na arhitekturi, na pauzama je malo gužva, ali ovako je teška bleja. Može da se radi, zbog prirode faksa imaš utičnice na svakom ćošku i što se meni sviđa lepo je osvetljena, dva zida su u onim velikim prozorima. Ne znam koliko ti lokacijski kod vuka odgovara.
Preporučujem telekomov internet. Ja 3GB plaćam 630 kinti. Signal je super, protok takođe. Igram čak i onlajn igrice s tim. Zabaguje ponekad za trenutak, ali ima fora da pinguješ Google u Command Prompt-u i da ti ne puca veza nikako.
Ili Fakultet Političkih Nauka na Voždovcu. Velika čitaonica, ima utikača.
Цимање ми и једно и друго, по два превоза имам.
До Градске имам само један, то би ми највише одговарало.
Па, оно. Мање-више. А хоће да ме пусте да уђем унутра, с другог сам факса? :)
Јебига, кад је мој факс пренатрпан, у читаоницама држе предавања. xD
Krajnje je neformalna atmosfera. Može da uđe k'o hoće :D
Tj svako ko zna da dođe do nje gore :)
Знам где је. ВОлонтирао сам на Грађевинсу једно време.