Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ćuti i tamo sam u sindikatu.
Šta znaci ":L"? vidjam par komentara s tim, a nemam blage.
koliko vidim nekima ovde treba i veterinar....
Мени су слали овде приватне поруке из Мосада да ће да ме прогута мрак. А за масоне већ не знам мада сумњам на многе...
Него, ввојтек хвала за одговор за блог ал' ме занима и ово:
'Оћу да будем познат, бре.
Iscimaj ove iz Sveta kompjutera da te metnu u časopis.
Može neko da mi kaže kakve su šanse da nađem pos'o u inostranstvu sa završenom Visokom školom elektrotehnike i računarstva (na Voždovcu), konkretnije smer audio/video tehnika? Piše im na sajtu da imaju neke međunarodne sertifikate, ali ja se ne razumem baš nešto preterano u to.
Pa kolega, ja mislim da i škola raspisuje nekakve konkurse.To možeš da pogledaš na Studentskom Web servisu ako već nisi.
Da li postoji neki poseban naziv za ljude koji se podjednako dobro služe i levom i desnom rukom?
Аха, амбивалентност. :)
Znao sam da je nešto na Ambi.. .Živ bio zemo :)
P.S - Jesi li siguran? Nemoj da se ispalim kada napišem definiciju.
Погрешио сам, ипак је у питању амбидекстеритет. За ово сам сигуран. :)
I ja. Izguglao sam. Zamalo.
Како се каже кад птица чисти перје кљуном? Који је глагол у питању?
Ваљда "биштити". Важи, мислим, за све животиње.
Јесте,глагол ,,биштити'' је у питању. И мислим да се то користи код свих животиња,осим ако негде није ,,требљење'' у питању.
Благодарим! У речнику МС стоји ''биштати'', па то усмерава на ''бискати'':
бискати, биштем и покр. бискам, бишћем несврш. а. пребирајући по коси или
оделу требити {рбично уши, ваши). — Јели су и спавали . . . бискали вашке и спавали. Лал. б. пребирати по коси. — Ђевојка га стане бискати. НП Вук. в. скупљати нешто ситно. — На знојавој руци оста много залепљена труња дуванског . . . и стаде лагано и стрпљиво бискати са оне руке
трунић по трунић и метати га на папир. Дом. фиг. извиђати, разгледати, претраживати. — Дуго је ту сједио и бискао очима град. Десн. ~ се повр. према бискати (а, 6). — Они лазарони су прљави. На многим местима по вароши видео сам их где седе те се бишћу. Нен. Љ. У том се ћуран попео на
прозор, па се биште и отреса. Глиш.
Зашто РТС има шпицу где оно двоје играју фолклор НА МОРУ?
Podswesno šire ideju o Welikoj Srbiji.
Korleone, odakle si ti?
Ibarska, piše tamo na forumu.Ako nije slagao :D
Сезонска шпица. Била је таква и прошле године.