U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Јовичићу, то је савет, ја сам тражио мишљење.
А верујем да је ту књигу прочитало јако пуно људи, па се опет ништа није променило од њеног настајања до данашњих дана.
човек је сасвим одговорио на тему, за књигу не знам али Чорба је објаснио тј изнео пар ствари, шта сад тражиш, да мењамо свет?
али ајде јеби и ти сад мало ;)
od onoga momenta kada su nam otvorili granici...u meni se pojavila nada da cemo se malo promeniti...nazalost nema para za putovanje..al opet ce se ljudi snaci vec nekako..ice da stanuju nedelju dana na grbaci tetke u svajcarskoj koja radi kao sobarica, kuvarica,...i vratice se sa slikama ispred hugo bosa..i prosipati muda za bubrege kako su dzet set...to mislim da je bio glavni problem...zatvorenost..nisi video nista godinama..http://www.youtube.com/watch?v=-VLKVFrx8ag&feature=related
ti si kralj sveta..upravljas svetom..najpametniji si...nema veze sto za vaterpolo znamo samo mi, madjari i hrvati (od skora i crnogorci), bitno je da smo prvaci sveta...da smo jebali svima keve...
али ајде јеби и ти сад мало ;)
Чек сад, шта 'ош да кажем? Крај расправе, а? Мало морген, лутко. Тек је почело... ;)
какав крај какве расправе срећо, где сам то споменула? само немој да нападаш безвезе човека, ништа друго не рекох.
Шта сам га напао, јбт? Је л' се теби привиђа нешто?
LEKSI TI SI ZENSKO...O.O
Da li je istorija o Srbima koja će se stvarati na osnovu Haških presuda - istinita? Hoće li i naši unuci učiti tu istoriju?
Istorija je drolja
Nemoj tako... Historia magistra...
Historia magistra jaje moje
Ih da te sad čuje Herodot, pokazao bi ti par stvarčica (ako znaš na šta ciljam)...
(де је беше ет на ћириличној тастатури, знам да је нешто загуљено?)
ет Самхаин: ниси га напао, гле стварно, моје дубоко извињење; вероватно последица претходне издрканости
ет муссасхе: јесте, женско, шта фали? Имаш објашњење у теми за објашњење надимка
и још:
слажем се
Наравно да је дроља када је понављамо непрестано. Када би нам дошло из дупета у главу, онда би мила магистра кита...
Да се допуним зашто то сматрам.
Ево од Цара Душана коме је мозак био испран од стране Византије. Лепо га убедили да је Византија сјебана и да ће бити сјебана због турака. И он лепо реши да уједини Грке и створи нову Византију. Изгуби доста војске (а размислите колико смо имали становника онда и колико је сваки жив војник значио) и има земљу коју треба да некако очува. И онда дођу Турци у земљу где је паор са мотиком и властелин на коњу моро да се туче. Постадосмо Турски вазали и јбг...
итд итд...
Дође Тито, индустрију баци у Хрватску, у Србији дигне Београд у небо, сјебе остала места прилично, лепо намести игру и у Србији го курац, док Хрватска има све живо.
Дође Слоба и подгреје чорбу што је Тито скуво и започне рат јер, или хоће да врати оно што је Тито однео, или да би нас сјебо још више. И тако рат ратовасмо, курац искурцасмо.
Дође Коштуница... оде Коштуница...
Дође Тадић... оде све у курац, ал Тадић оста...
Ето зашто је историја дроља. Од када Србин, али Србијанац није био главни, Србија је све смешнија и тужнија.
ја мислим да је дроља јер: "историју пишу победници" а нађе се и по који губитник да напише своју верзију и ша онда? Како да знаш шта се стварно збило? То ме је одувек бунило
samo stereotip.
narod je lenja stoka ovde kao i svuda, dok se ne upregne. oni malobrojni koji rade u srbiji danas, rade mnogo vise i u mnogo gorim uslovima od ljudi u zapadnoj evropi...
jedini je problem sto vise nemamo nijednu grupaciju sa mudima na vlasti koja ce da pokrene i ove ostale sto ne rade, smanji poreze firmama i smanji broj ljudi u birokratiji, drasticno smanji finansiranje iz budzeta za fakultete koji sluze za organizaciju i presipanje iz supljeg u prazno (koji su potrebni da odrzavaju a ne razvijaju drzavu), a ulozi u tehnoloske. da bi privukli proizvodnju i da bi izgubili epitet neradnika, moramo da imamo skolovane strucnjake i zanatlije bez posla, a ne ekonomiste i pravnike... ovim prvima ne treba mnogo novca da rade svoj posao (ovim drugima je potrebno stvoriti ni iz cega da bi radili svoj)
sve ovo neko mora da uradi na racun sopstvenog politickog unistenja za racun drzave, kako bi se pokrenulo nesto, jer ne moze ovo za mandat. (stoka ne voli da je upregnuta, na sledecim izborima ce izglasati druge)...
ne znam dal' me razumete? sve zemlje koje su napravile brzi ekonomski uspeh su to uradile ovim modelom... jedino tako teras ljude da rade. tako sto ih naucis.
Dotteru to za Dusana je cisto lupanje, on je osvajao Vizantijske teritorije u dogovoru sa zakonitim carem Jovanom V koji je zeleo da zbaci tadasnjeg uzurpatora prestola Kantakuzina. Kantakuzin je pao posle 9 godina vladavine (dogovor je bio da vlada 10godina pa da preda jovanu presto), kada je konacno dosao na vlast Jovan je shvatio da je Dusan od saveznika postao neprijatelj jer je osvojio daleko vise nego sto je Jovan mislio da moze. Onda je Dusan hteo da napadne i Konstantinopolj sto bi verovatno i ucinio da nije otrovan od istih tih Vizantinaca.
Много читаш "историју", а не гледаш суштину. Византија је слабила тада а Османлије су претиле. Тај "јавни" договор је био мазање очију. Зашто се Византија не би окренула тадашњој најјачој сили на Балкану (можда и шире), а не нпр. некоме другоме.
Као што знаш, папа је одбио крсташки рат који је Душан тражио против Турака, те је нашао "излазЋ у обнављању Византије. А Византији је одговарало више да буде под српском "власти" него под турском.
А то да га је Византија отровала верујем као и у хороскоп, Тарабиће, Нострадамуса, Јеховине сведоке, црвене боје начелника Ниша...
Dušan je umro prirodnom smrću, kao i Sloba. Dosta više sa tim teorijama zavere!