Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ne.
Koliko ključeva imaš?
7
ti?
Od zgrade, stana i sanduceta.
Je l' gubis cesto mob/kljuceve?
Nisam nikada, valjda neću sad da izbaksuziram.
Da li za Novu godinu kačiš ukrase po sobi i prozorima?
Ne, jelka mi je potaman.
A ti?
Nisam nikada, a sad mi nešto došlo :)))
Kako se osećaš prvog januara?
Ih, zna se doručak pa šetnja po Adi Ciganliji. Uživancija. Kafa i kolač u Režiseru. Milina !!!
A ti!
Obožavam blaženu tišinu, pa još ako je napadao onaj škripavi sneg obavezno idem na Kalemegdan na sankanje - ona nizbrdica od Barutane je pun pogodak!
Jesi li već kupila neke poklone za NG?
Nisam, krećem od sutra!!
Jedva čekam.
Kome najlakše odabereš poklon?
Mami i sestri.
Voliš li prodavnice igračaka?
Ne.
Ko ti redovno pokloni nešto pogrešno?
Jaooo, juče sam pola dana provela u prodavnici igračaka :)))
Volim :))
Da li misliš da su nekada igračke bile lepše od ovih danas?
Jedna koleginica.
Danas su lepše igračke :)
Da li si dobar imitator?
Onako. Osrednje.
Kada si se poslednji put sankala?
Prošle godine nisam...nešto nije bilo snega, ali pretprošle jesam! A nadam se i da ću za vikend ako se ovaj održi :) Odmor čuvam za proleće i leto tako da ne idem na zimovanje...
Voliš li kafu sa cimetom?
Režisersku - da.
Sa koliko godina si naučila da plivaš?
Pa ne znam...nisam još išla u školu, možda sa 5.
Gde si naučila da plivaš?
U Pržnom.
Koliko si najduže pešačila?
E, to ne znam, ali veliki sam pešak, volim da šetam i desetak km pređem skoro svaki dan, a u prirodi i više :) Sećam se i onih godina (kraj osamdesetih) kada je prevoz po gradu bio skoro nikakav, tada sam sa Voždovca išla peške do grada i nazad svakodnevno (škola).
Na koliko dečijih rođendana ideš godišnje?
Sada mnogo manje.
5-6
Najveća nadmorska visina na kojoj si boravila?