Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ne, sama istina je skrivena...
Da li voliš da razmišljaš o snovima?
da
sanjaš li budan :) ?
ne :) dobro pitanje
Voliš li strane jezike i koji?
francuski.. engleski (silom prilika)
imaš li svet u glavi?
Ne znam
Znaš li neku dobru pesmu Šarla Bodlera?
znam , ali nisam sigurna koliko mi ,leže"
Kako leptiri uđu u stomak?
Uđu kao larve, pa se izlegu... šalim se, to je zapravo naš glupi prevod još gluplje engleske izreke 'leptirići u stomaku'.
Da li si volela da se igraš igre zanimljiva geografija?
da, sa nekim nebuloznim temama.. i sad mi se igra :)
Najlepša reka?
Dunav :)
Da li znaš da skačeš na glavu u vodu?
ne
da li imaš vozačku dozvolu?
ne
Da li si ikada volontirala i gde?
Ja radim iskljucivo uz novcano pokrice.
Da li ti je jastuk tezi od 1kg?
Ne koristim jastuk.
Koju si prvu reč izgovorio/la?
Ne znaju ni moji...
Da li i kako izrazavas svoj bes?
Retko da opasno pobesni, tolerancija za pozavideti. Uglavnom se izvrištim i onda napanjim muziku.
Šta radiš kad imaš nesanicu?
Retko imam nesanicu, trenutno mi je veci problem sto ne mogu da se disciplinujem da zaspim u normalno vreme, inace je spavanje standardnih 8 sati. :)
Da li ti se cesto desava da si u skripcu sa vremenom?
Da. Sama to izazovem zabavljajući se glupostima.
Najlepša pesma?
Ima puno lepih...
Citat koji ti cesto padne na pamet?
Da ne kucam, imaš na temi Kultura - Citati, naslagala sam krš! :)
Kojih se crtaća najradije setiš?
Skubi Du, Alfred...klasika.:)
Je l' koristis cesto uzrecice?