Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ne, nisam gledao film ali pretpostavljam da je radjen po fazonu hooligan filmova iz Engleske.Naravno, to je rip-off ali sta cete.Sto se tice neonaci modela kod nas, ne kazem da ih nema ali trpati sve navijace u neonaciste je smesno.Sto se tice tvorca filma i izjave da je film radjen kao neka prevencija protiv nasilja i neonacista, glupost.Film je komercijalan, inace bi ulaz u bioskop bio besplatan a DVD bi se delio na ulici kao promocija protiv nasilja.Kad se film pojavi na netu, gledacu a dotle mi ostaju The Firm, I.D.,Awaydays, Footbal factory, Green Street...kao bolja alternativa.
Ljudi, dajte nazive još nekih (dobrih) filmova sa skinsima i navijačima.
I.D. je vrhčina filmčina.
Jednini dobar je Romper Stomper.
Sad ću da skinem pa javljam utiske kad pogledam. Dajte još, ako neko zna.
Potpisujem.
Најјачи филм који сам икад гледао.
This is england...
http://www.imdb.com/title/tt0480025/
Gledao u biskopu. (Inače sam posetio bioskop posle više meseci, znam, živ blam)
Film je jako edukativan. BIlo je dosta deca uzrasta 12-13 godina koji će, plašim se, shvatiti "Šišanje" isto kao što shvataju "Skarfejs" i "Rane". Potpuno suprotno. Ali u svakom slučaju, posle onog govna "Šejtanov ratnik" ovaj je film je zaista iznenadio. Čak ima i dobrih fora (Imam ja maloletne crnce!:D)
Ћути, било је и деце од 8-10 година..
Pogledao sam Romper Stomper. Nisam zadovoljan, i nije nešto.
Mislim, film sam po sebi nije loš, ali je kraj poprilično usrao ceo film.
Gambi, nisi naš'o "Šišanje"?
Jes', u Romper Stomperu je kraj sranje. Ostalo je nekako nedovršeno, nedorečeno. Al' svejedno, film je jako dobar.
Nisam Cule, a jebe mi se da dajem pare u bioskopu, kad mogu da ih popijem.
Ako neko nadje link neka baci ovde.
Шишање и Грин Стрит су кеве за ове копије.
Karta je bila samo 150 kinti. Nije mnogo. Još ja sam imao fino društvance i pored toga sam uspeo da vidim veći deo filma.HA!
edit:
Da, bioskop, k'o bioskop je sranje..
"Evropa" zna Džanke.
Sad sam gledao This is England. Koje sranje.
хаахахха
najgori film koji nisam gledao
Ма да.
ortak mi je rekao kraj i popizdeo sam