Prijava

Што више књига прочиташ, науке, историје, физике и осталог сазнаш и научиш, то ти "свете" књиге делују глупље и беспотребније. И то не само црква и попови, него и сам појам вере. Човечанству и овој планети није потребно ништа више него она сама.

Citaj malo knjige. Pa onda procitaj sveto pismo. Pa onda prijrvod kurana casnog. Pa onda jos knjiga, ponesto nekonvencionalne istorije i opet sveto pismo. U medjuvremenu baci tv kroz prozor, zaboravi na stampu, isisti mozak od govana koja ti se obilno serviraju i razmisljaj. Onda pokreci ovakve teme

А што Сајси у антифа кучкама пева "Алах, Алах, Алах, Алах иншала"?

Што више књига прочиташ, науке, историје, физике и осталог сазнаш и научиш, то ти "свете" књиге делују глупље и беспотребније. И то не само црква и попови, него и сам појам вере. Човечанству и овој планети није потребно ништа више него она сама.

Људи увек верују у нешто, ако не у богове онда верују у науку, ако не у науку, онда верују у заједницу, нацију, новац, оружје, вијагру, тетрис. Пробале су нордијске земље да живе без религије и успевају, али као последицу духовне јаловости и тупавости имају највећи животни стандард, најмање стреса, највише образованих и највећи број самоубистава и случајева депресије.
Најразвијеније нације попут Јапанаца и Јевреја су дубоко религиозна друштва. Са друге стране, атеистичка друштва смо видели - Југославија, Северна Кореја, Кина, СССР, Камбоџа. Превеслали су инквизицију и крсташке ратове 10 пута.

Одакле ти идеја да су Јапанци религиозни љеба ти?

Одакле ти идеја да су Јапанци религиозни љеба ти?

Od silnog znanja čovek pobrka. Možda je mislio na Kinu.
http://imageshack.com/a/img36/9256/3ovj.jpg
Ili na Rusiju
http://imageshack.com/a/img30/7826/6do1.jpg

51% stanovnika rusije su ateisti

Аутобус, не знам појма, све што сам прочитао од Јапанаца је било прожето религијом (шинто пре свега) или религијским ритуалима. Ко је читао Кинеску филозофију од Фунг Ју Лана и ко је читао Конфучија, зна да се азијати, за разлику од белаца и црнаца, не изјашњавају о религији на исти начин. Али, јбг, статистика каже да су они неверници, и сада јебеш Фунг Ју Лана и Конфучија, Википедија ми усра године учења. :((((

ateista sam,al me boli kurac sad kao nesto da branim ateizam i ti fazoni,nego ovaj granjka toliko jeftine fazone prodaje da mu moram reci da je glup ko kurac
jbt,naveo si najbolje od religioznih drzava(a ne bi reko da je religija mnogo uticala na uspeh njihov) i najgore od ateisticnih(severnu koreju i kambodzu jebenu)
stvarno me boli kurac o cemu se radi,da ja je pricao o kupusu i cokoladnom mleku na ovaj nacin,isto bi mu ovo reko
a sto je najgore,mnogi se inace i pecaju na ovakve forice
jebem ti retardiranost

zasto ne uporedis svet sad kad religije ima manje i srednji vek recimo

Како лејм јефтине и ниске демагошке форице просипају ови верници копрцајући се у талогу своје погубљености и контрадикторности.

Granjka
Аутобус, не знам појма, све што сам прочитао од Јапанаца је било прожето религијом (шинто пре свега) или религијским ритуалима. Ко је читао Кинеску филозофију од Фунг Ју Лана и ко је читао Конфучија, зна да се азијати, за разлику од белаца и црнаца, не изјашњавају о религији на исти начин. Али, јбг, статистика каже да су они неверници, и сада јебеш Фунг Ју Лана и Конфучија, Википедија ми усра године учења. :(((

Извини моја грешка, требао сам прво да прочитам све од Конфучија и тог Пинг Понга да бих могао да разумијем статистичке податке.

ollanik, курац не вадиш из уста, ваљда је то све што имаш у глави. Обрати се лекару за полне и венеричне болести, јер од толике курцобоље имаш опасне проблеме. Ретардираност? Браво на речнику - аутопортрети ти иду од руке.

naveo si najbolje od religioznih drzava(a ne bi reko da je religija mnogo uticala na uspeh njihov) i najgore od ateisticnih(severnu koreju i kambodzu jebenu)

- Да, јер постоји економски фактор те изјаве. Ово важи и за Чака који мисли да се копрцамо у некаквом талогу. Де-Чаче, образуј се. Прочитај ``Протестантски дух и етику капитализма`` да би схватио утицај религије на економију (посебно Западну). Исто важи и за ``Пут златне средине`` (ко вас шиша, ако не знате ко су аутори, онда вам нема помоћи). Може и Тора да вам помогне, мало.

Ако ти Де-Чак ниси у стању да схватиш приче одраслих, не мораш их називати ниским демагошким форицама. Радна етика Запада и Азије се заснива на те три књиге.

zasto ne uporedis svet sad kad religije ima manje i srednji vek recimo

1. јер немам статистичке податке којима бих могао да урадим поређење.

2. јер је свет у средњем веку изгледао другачије него данас.

3. јер данас има више религиозних људи него тада будући да данас има више становника. Осим тога, у средњем веку је било 5 великих религија, и десетина мањих, а данас их има безброј.

4. зато што наци-комуно-фашистима не могу да објашњавам да предрасуде и мржња према религијама као социолошком феномену не могу да се користе као почетна тачка за дијалог. Људи, немате основну културу, разумевање вам је дубоко као чеп од пива, а о књигама и да не говоримо. Како ја Чаку или теби да објасним да све има своје и црне и беле стране, као и своје нијансе? Ви људи навикли на принципе из 1946. - чизма, бајонет, метак - и о чему да причамо?

Večeraš li to Granjčilo? Znaš već šta, hehe

Док се у средњем веку хришћанска Европа бавила истребљивањем мачака и вештица и зидањем катедрала у небеса, исламски свет је већ проучавао медицину, филозофију и остале основе каснијих хуманистичко- ренесансних изучавања.

Тај аргумент са развојем науке у Исламу је го курац. Већина те науке је стигла из Индије и Кине и Персије, јер су Арапи били полуписмени бедуини, осим пар учених људи.

Onda ovde možemo da pričamo o brikoliranju, zato što je ta nauka ukomponovana u njihov sistem, s tim što su i oni ostvarili svoj doprinos time što su je dopunjavali. I to je samo plus na Jankovićev argument.

Citaj malo knjige. Pa onda procitaj sveto pismo. Pa onda prijrvod kurana casnog. Pa onda jos knjiga, ponesto nekonvencionalne istorije i opet sveto pismo.

Јебига, не знам латиницу.

појам вере.

Развијена мождана вијуга и способност размишљања ( оно што нас, поред палца, разликује од мајмуна) директно одбацује појам узвишеног бића које управља твојим животом по сопственом нахођењу. Особа која има способност рационалног и критичког размишљања не може бити религиозна, у најгорем случају може бити агностик. Ван тога, свакако незналица, евентуално идиот.

Луди Чак
Како лејм јефтине и ниске демагошке форице просипају ови верници копрцајући се у талогу своје погубљености и контрадикторности.

Радикални атеизам - друштвени паразит или само стереотип?

Особа која има способност рационалног и критичког размишљања не може бити религиозна, у најгорем случају може бити агностик. Ван тога, свакако незналица, евентуално идиот.

Ne mora da znači, religija je stvar izbora.

Радикални атеизам - друштвени паразит или само стереотип?

Ако си на основу те реченице извукао радикални атеизам, онда је твоја радикални идиотизам.

Једини аргумент вам је "радикални атеизам". Имате ли нешто конкретно и конструктивно? Ах да, заборавих... верници сте.

Ето, поново...
Па кад си ти момак прочитао овде да те неко убјеђује да постанеш православац, католик, муслиман? Нисам нешто примјетио мисионаре на овом сајту.
Док сваки ваш пост говори како су вјерници залупани, дебили...

И ко је онда радикалан?