Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. Јебига, не знам латиницу.

Nickname ti je na latinici, ali to ti je verovatno mama iz Vukovara napisala.

Развијена мождана вијуга и способност размишљања ( оно што нас, поред палца, разликује од мајмуна) директно одбацује појам узвишеног бића које управља твојим животом по сопственом нахођењу. Особа која има способност рационалног и критичког размишљања не може бити религиозна, у најгорем случају може бити агностик. Ван тога, свакако незналица, евентуално идиот.

Mislim da grešiš.
    Razvijena sposobnost razmišljanja suzbija mogućnost svake vrste nacizma i fašizma unutar jednog bića. Ponajviše tendencije da okrivi bilo koju religiju za nešto loše što se događa. To je kao kriviti kestenje za lenjost.

Iskreno, obožavam da gledam takve kao ti, koji vole da potenciraju svoju inteligenciju, koju sami uvek precene, pa ispadnu neverovatno glupi u društvu.

Hajde što si dobre i zle već podelio na hrišćane i muslimane, dobro, čekaš Vojvodu, razumem.

Nego što si sada pametne i glupe podelio na religiozne i ateiste.

Čestitam genije, upravo si, izmedju ostalog, okarakterisao Galilea, Pastera, Faradeja, Ajnštajna, Njutna i mnoge kao idiote i neznalice.

Odličan parametar po kome sudiš o nečijoj inteligenciji, dok u isto vreme praviš nacrt za teleport.

2. Pritom da napomenem da se nisam izjašnjavao ovde ni kao religiozna osoba niti kao ateista, da ne bude da sam pristrasan.

3. Бурек је само са месом.

4. Последица 50 година заглупљивања комунизмом је многе довела дотле да се бусају у груди својом интелигенцијом, док нису способни да воде нормалан дијалог. То је та машинбраварска школа полуписмених ССС који су сишли са планине 43-46 и скапирали да само насиљем и бруталношћу, простотом и примитивизмом могу да истакну своје ставове. Тито их је научио да је бити религиозан једнако бити идиот, и за њих нема другог начина размишљања. Како год водили дијалог, титоништаци ће опет доћи на тај закључак. Нема сврхе објашњавати.

5. Јебо те Тито Грањка, он је од ове државе направио срање у којем ћате као ти могу да постоје и још имају некаква права.

6. реално коматосо, баш си се изгордио ко неко мудо, испаде гомила генија и разних образованих, нормалних људи ретарди, а ти паметан. причам исто из трећег угла невезано дал сам верник ил не. тј. ово

Razvijena sposobnost razmišljanja suzbija mogućnost svake vrste nacizma i fašizma unutar jednog bića. баш то што си као паметан и отвореног ума би требало да ти послужи да не искључујеш и одбацујеш. Galilea, Pastera, Faradeja, Ajnštajna, Njutna и тесла. у овој причи никад не смемо да заборавимо теслу. ето пример човека који није уско везан за неку религијску заједницу већ верујући у нешто.

7. Већина тих људи које верници хоће да натерају на своју страну, као Ајнштајн, уопште нису били верници. Она анегдота са богом који баца коцкице је скроз извучена из контекста и изврнута.

8. за неке се ни не мисли верници класични, тако као, иду недељом у цркву и причешћују се, него верују у неку своју визију, не побијају не искључују постојање нечега.

9. баш то што си као паметан и отвореног ума би требало да ти послужи да не искључујеш и одбацујеш.

+1
    Нема комунизам много везе са атеизмом код нас, мсм има, ал не толико колико људи мисле. Па у Америци и Британији није било комунизма па имаш професионалне атеисте, буквално људи зарађују на томе.

Друго, не можеш веру посматрати као неку политичку опцију јер свако има неки свој интимни додир са духовним. Знам доста паметних људи који дословно верују у бога и постање и све по пс-у.
    Лично, не могу да верујем у ту неку причу која се сервира општој јавности али читајући нешто мало библију сконтао сам да заправо та прича из библије нема много везе са оним што нам се усади по школама и у друштву и што је опште мишљење да "библија поручује". И да је тумачење дефинитивно погрешно.
    Нисам верник, али нисам више ни атеиста јер ми атеизам иде на курац из више разлога. Оставио сам своје верско опредељење са стране док ментално и емотивно не прођем још нека животна искуства.

Толико је ствари нелогично и необјашњено у науци, да ако идеш довољно далеко просто не можеш да потпуно одбациш појам и улогу некаквог креатора, јер људски ум није способан и вероватно неће никад бити способан да схвати неке веће законе универзума. Да ли је тај креатор бог, ванземаљац, некаква антиматерија или тако неки курац, не знам.

10. Militantni ateisti su podjednako losi kao i militantni vernici.

11. Evo, na primer, Mormoni... oni veruju u onu famoznu priču o susretu Džozefa Smita sa Moronijem i sastavljanju novog svedočanstva, ali boli ih kurac, to ih čini srećnim, drže porodicu i zajednicu na okupu, ne bakću se nametanjem svoje vere, a i otvoreni su. Takođe, bahaizam i Munova crkva se zalažu za pomirenje svih religija i svima pridaju određenu važnost. Što se tiče hrišćana, poznajem ne par, već dosta ljudi koji se deklarišu kao takvi, ali su izuzetno tolerantni, umeju da racionalizuju i kritički razmišljaju. I među muslimanima ima takvih, jer je generalizovanje neke religije apsurdno i ne treba da postoji.

12. Најглупља ствар је изјава "наука не може да објасни, што значи да можда има нешто". То су људи говорили и говоре већ хиљадама година па наука само иде редом и кобјашњава. То што је нешто необјашњено сад, не значи да никад неће бити објашњено. Добар пример је изјава да човек ни за милион година неће направити машину која ће у једном непрекидном лету да прелети Атлантик. То је изјавио Орвил Рајт око 1904. године, човек које је измислио авион и са братом извео први успешан моторизован лет.

13. Написаћу ових дана један пост подужи у којем ћу да објасним проблем саме вере и "нечег тамо".

14. https://www.facebook.com/EldarKundakovic
    ај тролујемо ове. фанатици из пазара и босне, истриповани муџахиди а већином сисе које позирају и серу по фејсбуксу.

15. Рипортовао сам га за хејт спич, агенст релиџс груп.

16. Postavite mu ne volim te alija u komentarima

17. Ima mnogo tih stranica ali verovatno ih fb ne gasi jer je tako lakse da ih prate. Ima i onaj ubijeni mirza ganic i onaj njegov ebu malik el sandzaki.

18. Eldare jebem ti mater eh eto.

Osnovat pravoislam, i okupit se i tuči ove četnike i vehabije.

19. A sta je sa nama Jevrejima?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.