U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Impresionirao me ovaj deo al me mrzi da pokušavam citirati Crnorupog, kaže
Odabrane definicije su vam reper(ili tako nešto kako treba pisati)
???????
Koliko kompetentan trebaš biti da to napišeš, ili samo prepotentan?
Ostavite Odabrane ali uvedite Vox populi reče aurora072 ara jer toliko sam puta ponovila da je smešno Moj predlog.
Još nešto-ubacite malo u Odabrane i stare def.o FB, Farmama, Kursadžijama svemu onom što su legende sajta pisala a danas napušite klinca koji dođe sav srećan da negde istrese svoje nezadovoljstvo, napiše al zaboga samo čuje pogrde naaajgore vrste što smatram da je nefer i odvratno jer je za svaku pohvalu što je uopšte došao s entuzijazmom za pisanje a ne neko uličarenje.
Ova obavezna lektira od Glembajevih do Bele grive je potpuno promošaj.
Mada vidim da ja i narod vičemo, ja i narod vičemo, ali...hahahaha smešni smo, je l da
Toliko.
Meni je ovaj način od 2 zla gori,ja bih vratio one omiljene,jest da ima nepravilnosti,al' su se defke barem više čitale,ja sam čitao više defki...sad mi smor jebote,treba ti 2 sata da naletiš na iole dobru definiciju,a svoje mi se i ne postavljaju,20-25 njih pročita i aj zdravo...glupo baš...
Aurora, nisam baš najbolje razumeo ovaj deo oko kompetentnosti i prepotentnosti. Ako možeš, malo mi pojasni. Što se vox populi-ja tiče, izvolite primer: http://vukajlija.com/muski-duks/157764
I ovo je glas naroda, takođe: http://vukajlija.com/stariji-brat/149858
Potpisujem od riječi do riječi!!!
I ovo je glas naroda: http://af11.files.wordpress.com/2010/04/boris-tadic.jpg
:)
Rajko, zer ti veruješ u izbore, pa to ti je ko da veruješ u deda mraza.
Пре ће бити да је ово :)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs177.snc3/20461_1291559365023_1111436680_922190_7038971_n.jpg
Dobro, Таdića nije izabrao narod, a definiciju ''Muški duks'' su izabrali masoni. ☺
Poenta je da ljudi ne mogu da gledaju definiciju dana koja im se ne svidja, ali mogu da gledaju Tadića.
Све је ово тако конфузно.
Ne kontam te ja Crnorupi, ali dobra ti je ova za starijeg brata, imam ga, 12 godina stariji, sve bilo tako kao tamo, roker ovo ono i danas sluša narodnjake. Ima žensku decu, bogu hvala i ako ih pitaš reći će ti sve najbolje o tetkama;)
Mislim da je prepotentno staviti komentar da ono što ti(ne ti imenom i prezimenom nego generalno Neko) je reper da citiram još jednom Kako treba pisati.
Skoro sam ovde pročitala i da Precednik treba baš tako pisati jer ga tako izgovaramo.
Evo ja potpisujem ako me ko čuje da to tako fonetski izgovaram ramštajn u vugla odmah.
Ne znam da li sam ti sad objasnila, drago bi mi bilo da jesam jer nemam nikakvih zadnjih namera nego je malo ružno hvaliti usta svoja medna kad već neće niko drugi;)
Postavih 2 očajne definicije, koje su bile glas naroda. Skor im je da se smrzneš dobar, bile su čak i def dana.
Ne vidim šta je loše da nešto bude reper. Reper nije obaveza. I u te repere ( odabrane definicije ) se stavljaju različiti stilovi pisanja, tj, svako može da pronađe nešto što je kul. Naravno da treba izgraditi svoj stil, al opet kažem, ne vidim ništa loše da nešto stoji kao orjentir. I ne vidim tu nikakvu prepotentnost, to je samo ponuđeno, svako radi na svoj način.
Ovo sada jeste loše, nove definicije se mnogo slabo čitaju, napisah nekoliko koje imaju sasvim solidan procenat pluseva (recimo preko nekih 80-85% glasova) ali džaba meni prosek pada zato što ih uglavnom vidi tridesetak ljudi.... I iskreno mislim da je dodatna motivacija za autora kad zna da će definiciju videti dosta ljudi. I da svima nam znači prosek, da nije tako pisali bi na papiru i ne bi kačili na Vukajliju, pišemo između ostalog da bi i drugi videli to što pišemo, ovako ovo gubi smisao.
I da i ja predlažem neke stare definicije za naslovnu ali, isto tako mislim da mora da se oslobodi mesto i za nove....
???
Pa je li ja sad trebam da stavljam ovde linkove(po mom skromnom mišljenju) očaj odabranih? I bilo ih je više nego dobrih, procentualno 20 posto ok ostalo-da ne upotrebljavam preteške termine. Ajd evo predloga-stavite ih ali im zaključajte glasanje. I mirna Bačka. Ovako bogami ti kažem najiskrenije bodu oko pre svega jer služe za nakantavanje glasova. Mislim jasno je da ništa nećete preduzeti da menjate sadašnji sistem ali nemoj ga pravdati. Uostalom ovaj esej o bratu meni nije uopšte loš, ima malu dozu patetike ali pozitivne. Čitala sam ja ovde o jajima i jajima i dojajima romane i romane pa šta? Sad mi, molim te kaži da je to uzus pisanja definicija ili bilo čega. Poezijaja.
Pa i nek služe za natankavanje glasova. Šta ima veze, ionako imaju slabiji skor od gomile sranja, red je da dobiju ono što su itekako zaslužile. Uostalom, ako ti toliko smetaju te odabrane, ti nemoj ni da ih čitaš, ovde je sve na dobrovoljnoj bazi. Svaki dan ima tona novih definicija, posveti se njima.
Читајући све ово ја схватих само једно.
Једни хоће омиљене, други хоће модератори да бирају. Али СВИ хоће да им неко други сервира шта да прочитају и оцене.
Ко било кога спречава да чита шта хоће?
Није уведен апартхејд, па да не може да се правда.
Суштински, ништа се није променило - имаш нове дефке, уживај у њима. Старе не мораш да читеш.
Амин.
Maro što se mene tiče nek samo stave sortiranje definicija mlađih od jednog dana po popularnosti.... To bi rešilo mnoge probleme, tj ne bi bilo nezadovoljnih.... Ovako je previše nepregledno, svaki dan izlazi po ko zna koliko definicija....
Ту је календар који излистава дефке по популарности - проблем решен, све је прегледније.
Uglavnom to i radim, ali jednostavno ne možeš da mi braniš da se odupirem protiv nametnutog. Čitam definicije koje su nove, ali ove bodu oči kao bilbord jer su na naslovnoj, kad se ulogujem, izlogujem tu su, jednostavno se reklamiraju. I koka-kola je sranje od soka ali ima reklamu. Za mene ne brini, ja čitam nove, ali ih je nemoguće sve čitati, to mi pričamo ali nas niko ne sluša i mislim da je ono što ovde oglašenim smeta to je da je osetan pad energije, dosadno je, shvataš? Nema zezanja više. Ili ga ima u tragovima. To je za ovakav sajt, po meni, opet ponavljam-samoubistvo.
Od dva zla, def.dana i najomiljenijih, napravili ste jedno, još gore, da ponovim opet i rampa od mene da ne spamujem više, smorih se, uzaludno lupajući od vetrenjače, sve sam klompe pogubila.