Banџaluko i ta tvoja sela

1. zar još raste jebo ju otac ?

2. Da ne bude zabune, pošto smo u isto vrijeme postovali, ovo što napisah se odnosi na Crnu rijeku :)

Nema zabune, dobro si shvaćena. :)

3. sad pada, pala je za 60 centi od subote uveče, kad je rasla išla ko nezdrava, a pada jako teško

4. Isto ako neko zna da imaju organizovane ture iz BL u ova sjebanija područja neka stavi ovde da imamo neke informacije.

Nema to organizovano, ako sam ne organizuješ. Ništa Crveni krst, ništa Dom omladine - tamo je hiljadu ljudi koji bi da pomognu, pakuju, donose i šta sve ne, svaka čast, ali nedostaje ljudi na terenu, a to niko ne stiže skroz da organizuje. Nego lijepo dogovoriš se s nekim pa kreni: u Česmi ima posla preko glave, pa u Budžaku, Priječanima itd. A tako imaš i veliku šansu da tu u posjetu bane Gavranović pa da te snime s njim :)

A još ako možeš do Doboja da se prebaciš...
    EDIT: https://www.facebook.com/mirko.komljenovicmirkan/posts/664666713587134

5. Kod nas su se ove navijačke grupe organizovale i krenuli sinoć u Bijeljinu, valjda u Doboju nije potrebno, ima dosta volontera.

6. I u Bijeljini je svakako potrebno, ali mislim da u Doboju ne može biti previše. Pa sad, ko gdje može.

7. Ma znam, ali ih tako rasporedili oni koji to organizuju tamo. Trebali u Doboj, poslani u Bijeljinu.

8. Ok, ako su oni tako odlučili i imaju te informacije. Kod nas ima toliko punktova, organizacija i čudesa koja skupljaju hranu i volontere i sve, pa se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Ništa bez sopstvene organizacije, to je.
    E da, i Šamac je kritičan, i tamo treba.

9. A jbg, realno, poplave su nezapamćene, pa je i adekvatna reakcija i organizacija izostala, mada je moglo bolje. Iz Šipova je prva tura pomoći u hrani, vodi i odjeći otišla baš u Šamac. Kod nas su se lijepo organizovali, ne znam kako je baš u kritičnim područjima, očigledno ne sjajno.

10. A to gdje je u stvari šta otišlo - da i ne spominjem, prviše me muči ta tema.
    Nego, mi smo evo ima par dana batalili ta kolektivna skupljanja (pa čak i kad se obilježava ambalaža) i krenuli da odnosimo LIČNO, što bi se reklo NA RUKE. Jer su TONE otišle iz BL, i to samo u prva dva dana, i to samo od fizičkih lica, a SVI glasovi iz Doboja kažu da tamo narod ništa nije dobio, ili je morao da plaća. Dakle, samo lično. Ko može, jbg.

11. Jbt, ne mogu da vjerujem da je i tog bilo. Naši su išli lično, ubacili sve to u kamion i istovarili u CK Šamac. Valjda je otišlo u prave ruke...

12. otišlo je kurac... sinoć vidim lik istovara kombi zavoda distrofičara i kao ženi jesi išta ostavila u kući da ostane... znači ladno, odvaja od pomoći i to iz takve organizacije, mamu mu jebem...

đes luli, bokte, kaćemo na pivu?

13. istovarili u CK Šamac. Valjda je otišlo u prave ruke...

otišlo je kurac

Možda i jeste, ne bih da širim paniku i sumnju (pogotovo što nisam dobijala takve informacije o Šamcu), ali poenta je da neće ukrasti ovi koji skupljaju u BL/Šipovu/itd (doduše, sad me buri demantova), nego da kad to sve stigne na odredište, tamo gdje TREBA, e onda počinje zona sumraka.
    Ukratko: SILA je otišlo, SITNICE su dobijene. Ići lično i tačka, samo onda si siguran.

Ja kad sad pomislim jebote šta su sigurno nama sve slali za vrijeme rata... a mi cičali od radosti zbog mlijeka u prahu

14. EDIT
    Buriša, na pivu čim prije, samo dok još upeče ova zvizda kako bog zapovijeda :)

15. Najbolje je otici u Dzakabu ili u Cesmu i ici od kuce do kuce i pitati je potrebna pomoc,
    Mada moze se i ovde pokusati http://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/U-Banjaluci-hitno-potrebni-volonteri-245727.html.

Jedino je fazon sto moras imati svoje cizme, maske, rukavice,...

A sto se tice pomoci, i ja sam cuo tu pricu da u Doboj nista ne stize, a ljudi su poslali ogromne kolicine pomoci...e sad moje neko misljenje je da su to politicke igrarije, i sad kad je "vlast" postavila svog cojeka, onog generala Zeca, da ce sad to bolje ici, da mogu poslije optuziti lokalnu vlast kako je losa ( opet kazem da je to samo moje misljenje ).

I cuo sam pricu da je CK u Doboju naplacivao 20KM camac za spasavanje!?

16. Ideš ulicom, ne moraš se mnogo raspitivati, sve će ti se samo kasti kad vidiš kakva je situacija :)

Mada moze se i ovde pokusati

Može, ali to se uglavnom popuni začas, i da - moraš se opremiti svojim čizmama, odijelom itd (ljudi uglavnom očekuju da će sve dobiti i da će ih svi svuda voziti. Ne ide, jbg, puno je posla). Ona jednokratna zaštitna odijela nisu skupa, oko 5 km, a moš da investiraš oko 20 km i u trajnije pa da imaš za više dana, čizme su oko 30 km. Maske su budzašto. I polako od kuće do kuće.

Što se tiče političkih igrarija, nisam raspoložena da raspredam. Naslušah se i naraspredah svega posljednjih dana. Nema vajde, važno je da onaj ko može i hoće da pomogne shvati da mora ići lično, na teren, pa gdje bilo. Inače ne može nikad biti siguran gdje je i šta došlo, i bolje da ne sumnnjamo poslije kad bude kasno.

Evo i par linkova, mogu biti od koristi, mada se prvenstveno odnose na BL i okolinu, za pomoć koja se ne odnosi na vodu, hranu, higijenu, nego za kasniji nastavak života.

https://www.facebook.com/pages/Tra%C5%BEim-Nudim-sve-%C5%A1to-jednoj-ku%C4%87i-treba/1487866928094235?ref=stream&hc_location=timeline

https://www.facebook.com/odjecabanjaluka

https://www.facebook.com/groups/1503413313211949/

17. U Doboj je stvarno otišla gomila svega i svačega (jedan lik tovari i sprda se: al je sad dobro bit u Doboju), a kako čujem, ima ljudi koji nisu ništa dobili. Skladišti se sve, pa se podnose nekakvi zahtjevi, 300 čuda...Isto tako, narod je stoka, pa kad zaobiđeš te punktove i skladišta i odeš direkt na ulicu da podijeliš rendom ljudima, isti likovi se vraćaju po pet puta i grabe. I šta da mu radiš, nosi, jebi se... Uglavnom, mislim da niko neće ostati gladan i žedan sad, al će neka gadna kuga da udari kad još malo pripekne, pa nek nam je svima srećno.

18. U pravu je lullaby totalno, evo mi smo danas išli po Čelincu od kuće do kuće djeliji neke osnovne pakete pitali ljude šta im je potrebno i ljudi po čitav dan rade na organizaciji da se nabavljaju stvari koje kome trebaju. Crveni krstovi i ostali kurci totalno slabo rade svoj posao bar što se tiče podjele paketa ugroženima, ali opet mislim da svaka osoba kojoj treba nešto može da ode u crveni krst i zatraži pa ako imaju na stanju dobiće sigurno. To su pogani ljudi koji nisu ugroženi odavno shvatili pa ne odmiču od punktova i grabe šakom i kapom sve što se uzeti može.
    Sutra palim za Doboj pa dobijate i neke informacije iz prve ruke u narednih par dana.

19. Večeras od dva različita čovjeka čuh sledeću priču:
    Prvi veli: Od njegove sestre drugarica, drug, pa, drugarica opet i sl. vele da momak od neke radi u mrtvačnici u Doboju i da tamo imaju preko 200 tijela. I jebiga, kontam, ajd ta je vijest prošla kroz šurnest ušiju pa se možda i pretjeruje. No međutim....

Stiže drugi koleza (sa ovim prvim nije u kontaktu jer se privatno, osim kad smo zajedno na okupu, ne druže i govori:
    Momak od njegove puuuuno dobre drugarice radi u mrtvačnici u Doboju i kaže da tamo ima preko 200 leševa. Javila mu dal, juče il danas na fb.

Pretpostavili smo da je vijest od iste osobe, i ako je to stvarno istina.... Jebote!

Moram ovo postujem i na ostale teme.

20. Ispala bi fotka nekog leša na ovom internetu dosad. Morala bi jednostavno, jbg.
    50 je okej, ali već 200 je previše.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.