U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Da čujem kako krckaju kosti govnjive.
Jebem ti, baš sam popizdio.
E, ajd znaj. Narod kuka da ne stiže. Al možda je narod tolika bagra pa laže, ne bi li još dobio. Ja baš i ne vjerujem.
Pisala sam već ovdje da je najbolje ići lično. Evo moji su bili opet juče u Doboju i dijelili pomoć što su prikupili odasvud. Ima ljudi koji kažu da ne treba, ima ljudi koji uzmu, a ima i onih koji GRABE. I pajsad: BIRAJU. Ima l' čokoladno mlijeko, a ne obično, ima li voda Jana, a ne obična?
Kontam da su ovi koji su na boljim mjestima u gradu mogli dosad da uzmu kolko hoće i šta hoće, i više puta, a da ovi po udaljenijim područjima baš i nisu.
Mhm. Al u Švajcarskoj. Kakva bokte evidencija? :)
Мићић прича да се код њих строго води евиденција
Ja sam čuo, neslužbeno naravno, da se ne dijele baš ravnomijerno te stvari. Neko nagrabi mnogo, a neko ne stigne ni vodu da dobije. Ne kažem da je svuda tako, ali može se pripaziti na to, jebem li ga.
I ovde kad su rekli da je vanredno stanje, ja sam se zadesio u Bg, nije bilo vode da se kupi u marketima nekim. Znači flašu obične vode nisi mogao da kupiš, eventualno kisela ili one sa aromom za sportiste. Isto i sa hljebom. Znači odmah ljudi kupuju zalihe kao da je rat.
Pa šta če ti 5 litara ulja, 5 balona vode i 6 vekni hljeba, neće poplava na 12 sprat, još si na brdu.
E ali ovo za policijski čas. Sad vidim ovdje da je i KBO to tamo čuo, a i mojima su rekli da je od 8. Nema nigdje nikakve vijesti/objave o tome, bilo samo nešto o policijskom času u Šamcu (od 10), ali i to sad kao nešto demantuju, da nije to pravi p.č. nego pojačane mjere bla bala
Znam sigurno da se u BL ne vodi evidencija ko je šta i koliko dao, ni u Doboju ko je šta dobio (e sad da li to CK evidentira i kako... Glupo je što jedna organizacija ima toliko ovlašćenja a mi o tom malo znamo). Ne znam za drugo.
E, i ovo. Ovi moji iz Šipova, dobrovoljci za raščišćavanje, vraćeni iz Bijeljine jer, citiram: "NEMA POTREBE ZA POMOĆI". Ko je ovdje lud?
Kad je to bilo, Šalabajzeru?
Pošto se ni u Doboj nije moglo baš lako ući do prije par dana. Morao si se upisati na ulazu u grad. To za vikend tako bilo.
Prekjuče ujutro, u 2h krenuli, stigli tamo za ne znam koliko sati i vraćeni na ulazu u Bijeljinu sa obrazloženjem da pomoć ne treba.
Iz Dubice danas 50 volontera zapalilo za Doboj. Piše da je samoinicijativno.
Ali za to je potrebna organizacija. ili bar zdrav razum. Da imaš lijepo neki spisak pa da znaš da je ta-i-ta porodica dobila svoj paket, da je sad na redu ta-i-ta i tako stalno. Ali nema toga.
I onda ne čudi što kraj takve vlasti i ljudi postaju bagra. I ne čudi što ona tamo hoće čokoladno mlijeko, a onaj uzima pelena i bebi hrane iako nema dijete. vide ljudi da moraju sami sebe obezbijediti, pa makar i nauštrb drugih. Ne opravdavam, ali mi je jasno.
Ne kontam kako možeš vraćati ljude. Pa je l nije dozvoljen ulazak u grad? Ono, ajde ako ČAK i kao ne treba pomoći, mogu ljudi valjda ući u grad, odmoriti se, popiti kafu i ručati u nekom restoranu u tom gradu u kojem ne treba pomoći i jebeno sve funkcioniše pa što da ne sjednu malo
Nemam pojma. Jedino što mi je logično je da se boje krađe, jer su neki uhvaćeni u Šamcu, kako kradu po stanovima.
Сестра је дијелила помоћ по Буџаку, каже да има и тих људи гована. Неки су узимали и по 15 литара воде док неким није стигла ни флашабуквално им отимали. Људи уопште не знају да је то народ дониро, мисле држава даје.
Jebem ti, koliko smo mi bili nespremni za sve ovo...
Pa da, ok mi je to. Ali ih ipak možeš usmjeriti na tačno određenu lokaciju. Ove moje su u nedjelju, kad su ih upisali na ulazu u grad, poslali da idu u zgradu suda ili opštine, zaboravila sam. I ono, pazili šta rade. ima sto načina da organizuješ ljude da pomognu a da ne ukradu :)
Razumijem, naravno. Neorganizovanost je onda jedino što ostaje. Nema organizacije, pa vraćaju jer se boje haosa. Ne znam, raspizdilo me totalno.
Razumi ih Šalabe, ima neiskusnih. Nema svako izbjeglički staž.
Doduše nemam ni ja neki veliki, al sam nekoliko puta bježao, ono, u roku od 15ak minuta.
E, da. Ko ne zna izbjegličku muku, taj ne zna šta je muka.
E to Dube, neki su ispali iz forme a neki nisu ni trenirali.
Trebale su redovnije pripreme i kondicioni treninzi :)
Da, nema bez drilovanja ništa. :D