U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
@ГМ Јебига, немам појма. Трудим се да не обраћам пажњу на то, јер бих се само без потребе нервирао. И овога кукавца Аднана знам због непрестаног бомбардовања од стране медија "проблемом" језика. Нервира ме та политизација друштва, разочараш се кад видиш како слаб карактер и још слабије памћење има народ.
@Mil'ca Ово са заставама сам ја појаснио још негдје на трећој-четвртој страни ове теме. Албанска застава се ширила у Улцињу, евентуално Тузима и Плаву и Гусињу, јер су то мјеста у којима је већинско становништво албанског поријекла. Мени искрено није било пријатно то "шуровање" заставама, али шта ћемо.
Што се тиче застава Хрватске, то су износили болесни, искомплексирани појединци, не из ината, него зато што су у протеклих 10 година замрзјели све што има везе са Србијом, Српским народом и слично. Због чега се то десило, не знам, ваљда тај слаб карактер и поводљивост, али у сваком случају ти људи су за жаљење. Наравно, и ово пажње колико смо им придали је превише, а поменуо сам и како су се "јунаци" који су ширили те заставе у Пг провели, непосредно прије референдума.
KAKVA CRNA MAKEDONIJA!
http://img813.imageshack.us/img813/852/montenegro.jpg
Ево по ставкама:
Срби - Црногорци. Овдје је разлика у броју слова и њиховом распореду.
Пошто си изјавио да у недостатку образовања ја бјежим, морам да ти кажем да се не каже ПРЕДЦИ, него ПРЕЦИ.
Дакле исти су нам преци кроз историју су се заједно држали сви.
Исто као ово горе.
Нема разлике.
Па кад смо код домовине, моја је чини ми се СФРЈ, не знам тачно на који дан се распала, па не могу да кажем..
Након тога СРЈ, после тога СиЦГ, а сад ЦГ.
Дакле, моја химна је ХЕЈ СЛОВЕНИ била цијели живот, учио сам српски језик цијели живот, био под тробојком цијели живот, бодрио исту репрезентацију цијели живот, према томе гледано немам тако велику домовину, уствари имам, то је Савезна Република Југославија, за коју сам јако везан.
Друга ствар је репрезентација кошарке за коју сам емотивно везан, али баш емотивно, нећу да настављам о њој јер ћу да пишем до ујутру што сам радио и како.
Следећа ствар је та да ако мислиш да је Црна Гора сва подржала раздвајање ове двије државе - гријешиш, не знаш какав монопол држи Мило Ђукановић и сви остали при врху државе.
Ниси рекао за језик, па ћу ево додати и то, мада сам поменуо- 12 година школовања и учења српског језика, дакле сад кад се уведе црногорски језик ја сам неписмен у своју државу јер ја тај језик нити знам нити желим да га знам, као и већина становника Црне Горе, али, велико али, у неку руку је и исправно да држава има свој језик, али да је то истински језик онако, а не политички тј. исполитизовани језик и замајавање грађана.
Кад све спојиш у једно мој одговор би био да разлике између Срба и Црногораца нема и да их никад није ни било.
Ако те још нешто занима, питај.
СМАРЕ ИДОЛУ!!!!
Кеве ми за ово добијаш праћење!
Fala Smarko....eto i sam si uvideo da crnogorska nacija ne postoji.....vatanje gramatičkih grešaka je apsolutno banalna stvar i nema veze sa raspravom...i nesto me zabole kurac da na sajtu vodim računa o tome...ne pišem seminarski rad ....usotalom, ti se brkaš sas padeži tako da nemas pravo ista da mi kazeš...
И на ово ти је одговорено у мом посту.
На референдуму је купљено преко 10000 гласова... То што су појединци слаби карактери и продане душе, то је друга прича.
Лука, то су понијели из куће, ту мржњу и то, многи су такви, немају појма о чему причају, али је ћаћа рекао да су срби говна и онда то тако остане.
Naseli moj kurac, pa vise od pola Crnogoraca za sebe kazu da su Srbi a ova druga polovina otpade na one koje se osecaju kao Crnogorci i na Siptare, kojih u nasim drzavama ima sve vise. Drugo, Milo je drugi najbogatiji politicar sveta, SVETA EJ, BOGATIJI OD ENGLESKE KRALJICE! Tako da mi rezultat od 51% prema 49% dodje mnogooo sumnjiv.
Гријешиш о'ђе... Не можеш да кажеш да ми не постојимо, јер смо увијек постојали упоредо са вама, не могу сад да тражим тачан податак, црњак ми је, али то ти је ствар исто као да кажеш да они који живе у новом бг-у нису исти као они у старом. Дакле они из новог бг-а не постоје.... Глупо раздвајање.
Постоје и Срби и Црногорци, то је то од мене...
Кеве ми за ово добијаш праћење!
Извукао је из мене :)
Нема од овога ништа :)
Да се излазило на изборе како је требало, без крађе и свега, остали би заједно јер би имали преко 55% најмање за заједницу :)
Meni je jedino krivo sto nisu ovde organizovali referendum jer bi za ocepljenje bilo 80% ljudi.....
REalno delili smo pare na po pola, a vaš doprinos je bio mizeran.....
Ili ocepljenje ili da crna gora bude pokrajina u Srbiji....
Ma daj molim te, pa ja sam znam da je u mom okruzenju bar 70% ljudi bilo za odrzavanje zajednice, jer na kraju krajeva video sam da nikom nije bilo drago zbog otcepljena, jes' da nije bilo ni krivo bas nesto mnogo narodu, al' opet.
Maro, je l' ti to nas driblas u mozak malo? Pa drzave su imale zasebne budzete i po potrebi onaj savezni ako se ja dobro secam, sto se tice ekonomske strane, tu nije bilo nikakve podloge, sve je bilo bas kako treba sa maksimalnom autonomijom, i da se ne zezamo, najbolje je bilo i ekonomski da smo ostali zajedno, od otcepljenja Crna Gora ni auto put nije podiglam najveci uspeh je verovanto prodaja obale Rusima, al' ni mi nismo mnogo napredovali.
Мора ту да постоји нешто више, с обзиром да се слична прича све чешће може чути и у јавности. Кад кажем јавности, мислим на медије, и то ни мање ни више него јавни сервис. Ок, сви знамо који је квалитет те медијске куће, али опет, то је РТВ станица која покрива читаву територију једне државе, и самим тим има прилично велики утицај на формирање јавног мњења.
Нпр. у суботу вече је пола Подгорице било на стадиону малих спортова, јер је неки ЦАР рекао да Бајага наступа. Прича се проширила, и буквално се пола града попалило на то. Лик није користио било коју врсту медија, а попалио је толики број становника. Замисли онда шта може један јавни сервис да уради већ напаћеном народу.
О референдуму је сувишно причати, зна се како се гласало, што се радило, али екстремизам са обе стране је оно што страшно смета у читавој тој причи. Ја сам био за заједницу, али искрено, ни ово ми не смета. Смета ми што се мијења однос према Србији и српском народу. Сад кад већ имаш своју државу, гледај да поштујеш себе, али и друге. Али су проблем ти новкомпоновани Црногорци који доказују Црногорштину пљујући по свему српском.
Исто важи и за ултра Србе који пљују по држави у којој живе. Друже, не би ти било ништа боље ни да си у заједници кад нећеш курцем да мрднеш да се макар нешто промијени на боље.
И то је поента - народ се препире око језика, цркве, нације, а овамо једва крпи крај са крајем док моћници черупају ово мало што је остало да се очерупа.
напредовали курац и једни и други
To sam i reko, samo na finiji nacin, ali ovako je nekako jace, so be it, NAPREDOVALI KURAC! ;)
Краће ја то речем, да се не мучим, ипак сам Црногорац :р
Ne pričam o naredovanju nego o zajednici SCG.
Tačno se sećam kad su usvajali odredbe i kurce....kako se budzet delio....Predsednik je uvek bio crnogorac jer su Srbi davali premijera zbog većeg broja glasača itd...... mrzi me sad da vam kopam reference da dokažem sta pričam......
EDIT Smarko seti se svog prvog posta izgubili ste Kosovo...Vi Srbi ste ga izgubili to si hteo da kazeš...a posle par postova tvrdiš da si Srbin i bla bla truć.....malo si kontradiktoran i da ne kažem khm khm...
Ма јебо га људи, што серете једни по другима. Знам гомилу Црногораца који су ми кул. Са Смарком се чујем чешће него са пола родбине, то јест док год смо на Вуки. Немам родбину у Црној Гори, нисам Црногорац, ал кога боле курац. И СФРЈ и СРЈ И СЦГ и све су разјебали људи који су од тога имали жестоку кинту, што бих ја мрзео некога. Генерално не могу никада ништа да кажем о било ком појединцу из било које земље док га не упознам јебига, тако је. А свуда се нормалан народ најмање пита, јебига нису довољно екстремни и гласни. Увек је лакше завадити масу него их помирити или одржавати мир. Смарко кад ћеш у Бг, да одемо на пиво, ти узми Никшићко, ја ћу Лава и све кул. :)
Нпр. у суботу вече је пола Подгорице било на стадиону малих спортова, јер је неки ЦАР рекао да Бајага наступа. Прича се проширила, и буквално се пола града попалило на то. Лик није користио било коју врсту медија, а попалио је толики број становника. Замисли онда шта може један јавни сервис да уради већ напаћеном народу.
О референдуму је сувишно причати, зна се како се гласало, што се радило, али екстремизам са обе стране је оно што страшно смета у читавој тој причи. Ја сам био за заједницу, али искрено, ни ово ми не смета. Смета ми што се мијења однос према Србији и српском народу. Сад кад већ имаш своју државу, гледај да поштујеш себе, али и друге. Али су проблем ти новкомпоновани Црногорци који доказују Црногорштину пљујући по свему српском.
Исто важи и за ултра Србе који пљују по држави у којој живе. Друже, не би ти било ништа боље ни да си у заједници кад нећеш курцем да мрднеш да се макар нешто промијени на боље.
И то је поента - народ се препире око језика, цркве, нације, а овамо једва крпи крај са крајем док моћници черупају ово мало што је остало да се очерупа.
Одлично речено! ПОТПИСУЈЕМ
Иста ствар за оно чујање :)
Нећете ми лав пит док сам ја тамо :р :))
Чим скупим паре, ето мене тамо :)
Бивша Југа је била много јача од освих земаља сада појединачно. Брате ти сад на простору целе бивше југе не можеш да набројиш три јаке, или три просечно јаке фабрике. А што се сукоба генерално тиче захуктавају их они који се у време рата нису ни родили. Јебига, тако је.