Braća Hrvati

1. Kako ne postoji, ako su ga izmislili? Ljudi prevode strane riječi. Evo recimo ofsajd, to je na hrvatskom zaleđe. Po meni je to baš dobar prevod. Da se zadržim na sportu, kapetan je ispravan prevod, jer i ima to značenje na eng(captain), a kod nas je kapiten, malo čudno. Vrata su gol, vratnice, okvir gola... Neki izrazi jesu smiješni, ali jebi ga, trude se.

А ждријеб? То ми је један од фаворита... Неко је лепо рекао, ко буде хтео опет да нас уједињује треба га обесити за јаја. Мада не сумњам да ће они хтети са нама у заједницу ако виде неку сопствену корист а нама болидима ће да продају неку причу о шатро братсву и једниству...

2. Uf, kad bi mi krvatica rekla: Dećko izvadi svoj enormno veliki nježnik! Oću da se poigram sa njime, kužiš!

Mislim da bi posle toga moga da dumrem

3. Uf, kad bi mi krvatica rekla: Dećko izvadi svoj enormno veliki nježnik! Oću da se poigram sa njime, kužiš!

Хаха, бед!

4. Da ste patrijote, drkali bi.

5. Е, видиш, ту је проблем. Што људи имају само став колективне припадности: Ја = Србин. То је шит. У фазону, 'ако изгубим српство, изгубио сам себе'. Њесра.
    Где је лични идентитет ту?

Šta ćeš dobiti time? Dobićeš da će te jahati i Hrvati i Bošnjaci i Srbi. Ovcu koja se izdvoji iz stada vuk će progutati, osim ako ovca ne zna vrlo, vrlo dobro da igra. A ko je vidio ovcu kako pleše poljanama? Pripovijetke sa Strmih livada su na spratu iznad, ovo je Bosna, drugar, ovdje je rat.

I da, usput, mislim da je žalosno stidjeti se svog porijekla i odricati se svojih predaka. Treba iskazati poštovanje, decxko, još govana da se pojede pa da mlatimo okolo čupavim mudima. :)

6. Ne kužim vam spiku, al ono fakat.

7. Kako ne postoji, ako su ga izmislili?

Zato što ne postoji. To je varijanta srpskog jezika kome oni izmišljaju korene a ni oni sami korene nemaju.

а нама болидима ће да продају неку причу о шатро братсву и једниству...

To se hvala Bogu više neće dogoditi nikada. Sledeći put neka samo nestanu, kao što su i trebali 1918. Više im ruku nećemo pružati. Ovo je bila kap u prepunoj čaši. Kraj.

8. Šta ćeš dobiti time? Dobićeš da će te jahati i Hrvati i Bošnjaci i Srbi. Ovcu koja se izdvoji iz stada vuk će progutati, osim ako ovca ne zna vrlo, vrlo dobro da igra. A ko je vidio ovcu kako pleše poljanama? Pripovijetke sa Strmih livada su na spratu iznad, ovo je Bosna, drugar, ovdje je rat.

Не разумем. Ја нисам приметио да ме ико 'јаше' због ових ставова које имам. Батали овце сад.

9. osim ako ovca ne zna vrlo, vrlo dobro da igra

ahahah tema se ladno pretvori u 'Aska i vuk'
    ma ok su hrvati, čak pomalo i komični kol'ko nas mrze...ne treba generalizovati...
    imaš ekstremista čak i moldaviji.

10. Пази Џони, народу који своје генерале испраћа у Хаг са осмехом на лицу и заглупљеном до те мере да им је битније шта ће Ђока урадити на Вимблдону(јер није сезона ријалитија, нема фарми, дворова итд...) је лако продати такву причу. Оног здравог дела народа немаш ни 20%...

11. Zato što ne postoji. To je varijanta srpskog jezika kome oni izmišljaju korene a ni oni sami korene nemaju.

A šta je Srpsko-hrvatski? Pa ne moraju da izmišljaju korijene, ali mogu da modifikuju jezik. Kad pitaš Švicarca kojim jezikom priča, neće ti reći njemački, nego švicarski.

12. Пази Џони, народу који своје генерале испраћа у Хаг са осмехом на лицу и заглупљеном до те мере да им је битније шта ће Ђока урадити на Вимблдону(јер није сезона ријалитија, нема фарми, дворова итд...) је лако продати такву причу. Оног здравог дела народа немаш ни 20%...

Pa to je zato što sada ovi Liberali i tako ti furaju priče po TV-u i peru mozak, ali te opcije "demokratska" i "liberalna" svuda u svetu pucaju i dani su im odbrojani, tako da neće više biti ni ispiranja mozga. Na našem lokalnom nivou mogu slobodno da kažem da smo sa Hrvatima i "bratstvom" završili.

13. Ако будемо први у групи могу да нам пуше курац.

14. Не разумем. Ја нисам приметио да ме ико 'јаше' због ових ставова које имам.

Eeeeeee, to je ono što ti neko reče - sinak, dođi ovdje pa pričaj, nemoj se busati iz Beograda. :*

15. A šta je Srpsko-hrvatski? Pa ne moraju da izmišljaju korijene, ali mogu da modifikuju jezik. Kad pitaš Švicarca kojim jezikom priča, neće ti reći njemački, nego švicarski.

To je srpski jezik. Ne znam zašto i dalje furaš priču da hrvatski jezik postoji, pa me i dalje ubeđuješ da postoji taj jezik. Hrvati pričaju srpski u koji ubacuju reči iz svog nekog slenga pa od njega prave jezik. Naravno, eto im ga. Ionako je smešan kao i ta nacija što je smešna.

16. Hrvati pričaju srpski u koji ubacuu reči iz svog nekog slenga pa od njega prave jezik.

A da kažem da pričaju srpski jezik sa hrvatskim dijalektom?
    Imaš grupe jezika( romanski, germaski, slovenski, ugro- finski...). Francuzi pričaju španski? Ili možda Englezi pričaju njemački?

17. Kad pitaš Švicarca kojim jezikom priča, neće ti reći njemački, nego švicarski.

A kako Ameri od onolikog patriotizma mogu da izjave da pričaju engleski?

18. Aj da nakon ovog sata povijesti,okrenemo na nešto normalno šta san tija pitat prije al ste me zatekli malo

Imam u planu skoknit sa prijateljima do BG za Novu Godinu pa me interesira par stvari da znam odma

1-Kolike su cijene hostela ili nekog drugog malo jeftinijeg smještaja
    2-Čujem da je BG najbolji u ovom regionu za noćni život pa ako bi neko moga malo ukratko o tome
    3- i naravno,koliko je sigurno za grupicu Hrvata da se ode do BG :)

19. To je srpski jezik.

Са истим основама Хрват може рећи да је то све хрватски.

20. 3- i naravno,koliko je sigurno za grupicu Hrvata da se ode do BG :)

Ovo sam se i ja pitao kad sam išao u ZG, na velesajam, u srednjoj :D Bio tri godine za redom. Jedino su me malo čudno gledali kad me je neko nazvao imenom, ali jebiga.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.