Braća Hrvati

1. Ja mislim da bi se mnogo toga u odnosima između Hrvatske i Srbije razjasnilo kada bi, brate, te dve države najzad objavile jedna drugoj rat i ratovale jedna protiv druge, pa kom obojci, kom opanci. A ne ovako, prepucavanje preko nacinalnih manjina. Pardon, nacionalne manjine. Greota je ne ratovati nikada u istoriji zvanično sa susednom državom. Rat protiv suseda, to je evropska tekovina, i sve evropske države koje drže do sebe morale su to da obave bar jednom.

Ovo ću smatrati trolom dok me neko ne uveri u suprotno.

LG, očigledno ne umemo biti normalni kad se stvari podignu na nacionalni nivo. :) Individualno stvari stoje drugačije, naravno, ali nacionalni identitet ume da bude gadna stvar, naročito kad počne da zamenjuje lični. A to se u kriznim situacijama poput ovih što nas sve pogađaju često događa i protiv toga se treba boriti. Treba ostati pribran, jeste teško, ali tako je najbolje za sve nas...

2. Da, ali meni prvo razgraničavanje ne znači ništa. Ne delim ljude po nacionalnoj, rasnoj, verskoj osnovi. Kapiraš?

Ne kapiram.

Ja ne razgraničavam belce, Kineze, Hrvate, Afroamerikance, Muslimane, agnostike... razgraničavam samo dobre i loše ljude.

Kako možeš da kažeš da ih ne razgraničavaš, kad si ih u toj istoj rečenici razgraničio?
    A i koja je razlika u podeli na dobre i loše ljude, i u podeli na belce, Kineze, Hrvate, Afroamerikance, Muslimane, agnostike...? I jedno i drugo je podela. Čim ima podele ima i svesti o razlici, samim tim i različitog odnosa prema nekome ili nečemu.

Ako sretnete Hrvata, sudit ce te o covjeku po nacionalnosti, a ne po kvaliteti osobe? To samo pokazuje licimjerstvo.

Pa nacionalnost i jeste kvalitet osobe...U smislu: On je Srbin, visok, riđ, debeo... Kad kažeš za neku osobu da je Srbin, ti joj određuješ kvalitet, opisuješ je.
    A suditi osobi prema njenom ''kvalitetu'' nije licemerno?

3. Može individualno druženje al kurs... Daleko im lijepa njihova. Odavde do vJečnosti.
    Kupujem samo domaće, srpsko.
    Ma ne mogu da pišem, a htela bih

4. Možda su nam bili braća dok je bilo divno bratstvo jednistvo.
    Ne mislim da je tako i sada.

5. Ovaj naslov bi trebao pod navodnike, eventualno.

6. Kako možeš da kažeš da ih ne razgraničavaš, kad si ih u toj istoj rečenici razgraničio?
    A i koja je razlika u podeli na dobre i loše ljude, i u podeli na belce, Kineze, Hrvate, Afroamerikance, Muslimane, agnostike...? I jedno i drugo je podela. Čim ima podele ima i svesti o razlici, samim tim i različitog odnosa prema nekome ili nečemu.

To jesu razgraničenja, ali ja to ne priznajem. Zato kažem da JA ne razgraničavam belce, Kineze itd. Nisam ja rekao da to nisu podele, ali samo kažem da su te podele glupost i razlog za nemire. Oni se možda razgraničavaju po boji kože ali to su samo fizičke odlike. Ja pričam o duhovnim. Po meni nije bitno da li je čovek budista, Japanac, katolik, već koliko on teži ka ljubavi i ka pozitivnim vrednostima. Jer, glupo je kad bih rekao ovako: Hrvati su loši, muslimani su loši, Amerikanci su loši, već postoje i dobar i loš Hrvat, i dobar i loš Srbin, i dobar i loš musliman.

Pa nacionalnost i jeste kvalitet osobe...U smislu: On je Srbin, visok, riđ, debeo... Kad kažeš za neku osobu da je Srbin, ti joj određuješ kvalitet, opisuješ je.
    A suditi osobi prema njenom ''kvalitetu'' nije licemerno?

Nacionalnost nije kvalitet, to je samo fizička pojava, ja sam rođen u Srbiji, pa sam zato Srbin. Da sam rođen u Hrvatskoj bio bih Hrvat. Šta, misliš li ti da ako bih ja bio rođen u Hrvatskoj da bih bio gori čovek? To je glupo. Naravno, sve zavisi od vaspitanja i obrazovanja, ali opet ne verujem da bih bio gori čovek nego što sada jesam. I da, kakav je to Srbin? Navedi mi tri osobine.

7. ... "sestre" Hrvatice... he-he-he. Vi pun portal kojekakvih gluposti tipa Kraš.. CeDevita, Vegeta. Pu!

8. Al je ova tema omašena sa postovima, ali skroz. Ja sam čitav život živio na granici sa Hrvatima, dok nisam došao na faks.
    Eto, dođu kod nas na pijačne dane, nakupuju stvari, pojedu ćevape, popiju kafu i zapale nazad u Hrvatsku. I imaju bolju graničnu kontrolu od nas.

9. Oni se možda razgraničavaju po boji kože ali to su samo fizičke odlike. Ja pričam o duhovnim. Po meni nije bitno da li je čovek budista, Japanac, katolik, već koliko on teži ka ljubavi i ka pozitivnim vrednostima.

A što su te ''duhovne'' odlike bitnije od fizičkih?
    On ima svoj sistem vrednosti, ja imam svoj, i eto rata.

Nacionalnost nije kvalitet, to je samo fizička pojava, ja sam rođen u Srbiji, pa sam zato Srbin. Da sam rođen u Hrvatskoj bio bih Hrvat.

Dobro, nije kvalitet. A to gde si rođen nema veze s tim šta si po nacionalnosti.

10. ... "sestre" Hrvatice... he-he-he

Je l' istina Edsone da je Hrvaticama bolja pička od srpske?

11. Ne znam, ja nekad pomislim da jeste. Pa rekoh da pitam.
    Jer Srbin kad je oženi... veći katolik od pape jebote.

12. Ljude samo delim na dobre i na loše. Ako Hrvat sa kojim razgovaram nema ništa protiv Srba, nema razloga da ja išta imam protiv njega. :)

13. A što su te ''duhovne'' odlike bitnije od fizičkih?

Zar su tebi fizičke odlike bitne? Ako ti meni kažeš da sam mali, ružan i debeo, neću se uvrediti, ali ako mi kažeš da sam loš čovek, tada bih ozbiljno razmislio o svom ponašanju.

Dobro, nije kvalitet. A to gde si rođen nema veze s tim šta si po nacionalnosti.

Očigledno je da ne kontaš neke stvari ali nije bitno. Veoma si kontradiktoran. Začas promeniš mišljenje. To znači da se ono još uvek nije dovoljno razradilo.

14. Ovaj zalutao, majkemi. Pa mi već prešli na seks, a on o bratstvu i jedinstvu. AJde, Pekky, dodaj gas.

15. Ma za tvoju i moju znam nego tako znam neke kontra primere. Pošto nisam imala prilike jebat' Hrvaticu pitam okolo, tražim srcu leka:)
    e moj pekky pa nema niko dok s tobom priča, ali im je državoTVORna politika čudna, ne misliš li tako? A nju valjda čine ljudi, pučanstvo da izviniš.

16. Da ne ispadne da smo nacionalisti. Koga imamo iz susjedsta? Ajmo momćadi i curice :))

ovo je bio prvi post, pa da podsjetim, ako ste zaboravili, jer tema je skrenula i otišla u drugom pravcu, i niko da je okrene nazad

17. U susjedstvu imamo šoviniste a mi se tučemo ko će manji nacionalist biti, eto Dub.
    Zadovoljan odgovorom?

18. Ma samo vi svršavajte, ja htio da isprobam ovaj citat, nisam nikako do sada, pa da vidim jel radi :D

19. Cedevita je bolja od Multivite!

20. haaahhaahh sto jes' jes'

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.