Русија: Друштвени паразит, или само стереотип?

1. braco rusi ne bojte se srbi su uz vas!!!

brankodeanfromhell 3 weeks ago 9

2. Једноставно овом народу нема лека.
    Прво и прво, какве везе има што знају "где је Србија" и што нам дају ту фамозну "моралну подршку"? Кога бре боли уво? Од њих никакве користи нисмо имали а вазда смо се шепурили са мишљу "А неће брат Рус дати да ударе на нас, ставиће вето, упериће бомбе ка Берлину, бациће атомку на Вашингтон" или шта већ. И увек, понављам увек смо добијали по ушима уз њихову "оштру осуду и негодовање". Серем им се у негодовање и осуду! Шта мислите да би се Слобица онако понашао да се није уздао у Русе, или Младић ономад?
    Умало да заборавим да су ти исти Руси хтели Сан Стефанским миром да створе Велику Бугарску јер им је то тад тако одговарало, и да не беше Берлинског Конгреса оде цео исток и југ са Косовом Бугарима. Толико.

Друго, шта се залуђујете оваквим клиповима као нека деца, они сами себи не могу да помогну, да их није Путин бар мало довео у ред јели би земљу уместо леба увелико. Криминална држава. Генерално њих боли уво за нас.
    А што је најгоре, имају дијаманата, злата, нафте и гаса да буду лагано прва светска сила у свету за два копља испред свих. То је само још један доказ каква је то бундева од нације. Ко је гледао серијал "Криминал у Русији" јасно му је о чему причам. Беда - беда. Каква браћа какви бакрачи, само се гледа корист и то је то. Кад то будемо схватили биће касно.
    Да, ГМ, тролујем, шта год. Одо.

3. Једноставно овом народу нема лека.
    Прво и прво, какве везе има што знају "где је Србија" и што нам дају ту фамозну "моралну подршку"? Кога бре боли уво? Од њих никакве користи нисмо имали а вазда смо се шепурили са мишљу "А неће брат Рус дати да ударе на нас, ставиће вето, упериће бомбе ка Берлину, бациће атомку на Вашингтон" или шта већ. И увек, понављам увек смо добијали по ушима уз њихову "оштру осуду и негодовање". Серем им се у негодовање и осуду! Шта мислите да би се Слобица онако понашао да се није уздао у Русе, или Младић ономад?
    Умало да заборавим да су ти исти Руси хтели Сан Стефанским миром да створе Велику Бугарску јер им је то тад тако одговарало, и да не беше Берслинског Конгреса оде цео исток и југ са Косовом Бугарима. Толико.

Друго, шта се залуђујете оваквим клиповима као нека деца, они сами себи не могу да помогну, да их није Путин бар мало довео у ред јели би земљу уместо леба увелико. Криминална држава. Генерално њих боли уво за нас,
    А што је најгоре, имају дијаманата, злата, нафте и гаса да буду лагано прва светска сила у свету за два копља испред свих. То је само још један доказ каква је то бундева од нације. Ко је гледао серијал "Криминал у Русији" јасно му је о чему причам. Беда - беда. Каква браћа какви бакрачи, само се гледа корист и то је то. Кад то будемо схватили биће касно.
    Да, ГМ, тролујем, шта год. Одо.

http://vukajlija.com/var/products/posters/201107/199784/zasxto.jpg?1312125325

4. aahahahahhahahahaaha pjer to je ta mačka ahaahahahahahhhahaha

5. Мени није јасна једна ствар: Како модерни "четници" могу да воле Русе? Зар и сам Дража није рекао да су једини људи гори од Руса русофили?

6. Будући да сам ја био мало по холемој земљи Росији, одма' да знате да они који тамо знају за Србе су пресликани они који се куну у Русију у нас. . Они који знају за нас, а нису они који носе петокраке величине просечне губерније, знају само да кажу " наша словенска браћа", а исто кажу и за Чехе, Бугаре и Хрвате. Са друге стране, одем Вам ја једном приликом у Варшаву на мањи излет и ту је већ прича била сасвим другачија. Не знам да ли је то због квалитета образовања у Пољској или географске близине, али већина је барем знала да нас нађе на мапи.

7. А можда се волимо јер смо исти ко једни и други ?
    Њих су јурили Монголи, а нас Турци па сад замисли ако се уздаш у нацију која је попут наше.

8. Пјер, шта ти није јасно? Износим своје мишљење, смем ли? Опрости ако се оно не слаже са твојим, шта да ти радим.
    Иначе да се надовежем на причу ГЕСерба, жива истина. Годинама сам већ веома близак са одређеним Русима (Рускињама) и могу да потврдим да смо ми за њих исто срање друго паковање заједно са осталим Хомобалканикусима. Жао ми је што вас морам разочарати.

9. Ovakva tema je potpuno besmislena. Onako otprilike isto kao i nazivanje Rusa bracom, ili najgorim neprijateljima. Ne postoje prijateljske drzave, postoje drzave u prijateljskim odnosima, samo onda kada im je to korisno. Ne bi se Seki i Toma toliko uzdali u Rusiju, a ni dicili se njom, da su uloge obrnute i da smo mi uticajni koliko oni. Onda bismo mi bili braca Srbi, pa bi se Putin uzdao u nas za vreme predizborne kampanje.

10. SiM

Још само да додам још нешто по питању Руса и њиховог односа према нама. Будући да сам причао и са руским историчарима док сам путовао до Петрограда, "пратећи стопе проте Матеје", да се изразим песнички, њихов однос према словенском живљу на Балкану је занимљив. Ми смо за њих увек били ,речима Проте Матеје, "једнокрвна и једноверна браћа" коју треба ослободити од тираније страних завојевача, а појам "ослободити" можете тумачити кроз појам " (не)пријатељска окупација".

Мада, ипак имају "пријатељскији" однос према Србима него, на пример, Пољацима. Ја када сам био тамо, нисам говорио ни реч руског, али сам знао пољски. Уздајући се у своје знање и " срећу јуначку" причао сам на пољском, будући да га говорим течно. Заокрет у односу када бих им истакао да сам Србин, тј. православац је био зачуђујући...мада, не сумњам да би и Бугарин добио исти третман.

11. Stalker im nikad neću oprostiti, toliko sam se smorio dok sam gledao taj film, da posle njega više nijedan film u životu nisam pogledao. (ne računam Gayniggers from outer space).

12. Ne postoje prijateljske drzave, postoje drzave u prijateljskim odnosima, samo onda kada im je to korisno.

+69
    Kakva braća kad kubni metar gasa na svetskom tržištu košta oko 180 eura, a mi ga plaćamo 450 eura od kako su braća Rusi uzeli NIS. Plaćamo istu cenu gasa onog koji se vadi u Kikindi i onog koji nam "braća" šalju iz Sibira. Plaćamo najskuplji gas od svih zemalja potpisnica sporazuma "Južni tok".
    Rusi decxko zashto nas vaćarite!

13. Нисам приметио да је неко тврдио да су нам браћа. Али јесам прочитао да су пичке зато што нису радили у нашем интересу, а супротно свом.
    Елем,

kubni metar gasa na svetskom tržištu košta oko 180 eura

где налазиш ове вицеве?

14. Trenutna cena za 1000 kubnih metara gasa je tačno 271,24 euro, opet ga plaćamo skoro duplo skuplje.

15. kubni metar gasa na svetskom tržištu košta oko 180 eura, a mi ga plaćamo 450 eura

Trenutna cena za 1000 kubnih metara gasa je tačno 271,24 euro, opet ga plaćamo skoro duplo skuplje.

16. Цена гаса знатно варира током времена, а зависи и од локације (транзитне земље наплаћују транспорт). Онда урачунај порез. Онда спусти оних 450 евра, пошто је тренутно ваљда 40 динара за кубик. Онда узми у обзир да се не пита само Гаспром колика ће бити цена. Као и то да Гаспром није Русија.

17. Znam da je iznošenje misljenja uzaludno kao pišanje u Dunav sa ciljem da se digne nivo ,al ajde dosadno mi je.

Decxko kolko je od vas anti-rusofila, koji su pod uticajem "mode", bilo u kontaktu sa Rusima i Rusijom?
    Mislim da pola vas pljuje Ruse jer tako treba i to je kul.
    Ne mislim da treba da postanemo ruska gubernija.
    Lično gotivim Ruse, Slovake i Ukrajince, dakle narod ne političare, Ivanu Žigon i njene Kozake, Žirinovskog i ostalu pijanu bratiju.
    Gotivim ih zato sto su nam po mentalitetu, kulturi, tradiciji i jeziku 90% slični.Svako od nas moze bez problema da se sporazume sa Ukrajincima, naročito starijim ljudima.

Kolko su nas puta bombardovali Rusi?

Kolko su nas puta bombardovali i napadali Zapadnjaci?

Славеносрбија (славеносербски: Славјаносербија, Славо-Сербиа) је подручје у Царевини Русији, административна област која је постојала од 1753. до 1764. године, на десној обали реке Доњец (између ушћа река Бахмут и Лугањ). Декретом Сената Царевине Русије од 29. маја 1753. године се даје на слободно насељавање Србима, Бугарима, Мађарима и другим балканским народима православне вероисповести у намери да осигурају заштиту границе и напредовање јужних степа.
    Славеносрбија је била под непосредном управом Сената.
    Насељеници су служили у Бахмутској хусарској регименти.
    Нова Сербија и Славјаносербија као граничарска подручја постојале су нешто више од деценије. Манифестом царице Катарине 1762. године и Указом руске владе 1764. године укинуте су Нова Сербија и Славјаносербија и укључене у састав нових губернија. Разлог се нашао у томе што су, продирањем Русије према југу, према Азовском и Црном мору, српска граничарска подручја постала излишна као што се две деценије раније десило са граничарским подручјем у Хабзбуршком царству.
    Руском царству Срби су у време постојања граница, а и по њиховом укидању, добро послужили у ратовима који су на разним странама вођени другом половином 18. века.
    Вести о Србима који су се одселили у Русију педесетих година 18. века било је и век касније, у време припрема за обележавање стогодишњице доласка Срба из завичаја у украјинске степе. О томе драгоцене податке даје писмо официра у пензији Павла Арсенијевића из Јелисаветграда, упућено патријарху Рајачићу 1852. године. У њему Арсенијевић помиње потомке знаменитих Срба који су живели на бившем подручју Нове Сербије и Славјаносербије. Тако се помињу: Хорвати, Шевиши, Прерадовићи, Стратимировићи, Кнежевићи, Вујићи, Петковићи, Аврамови, Радивојевићи, Дуке, Степанови, Живковићи, Хаџићи и други. Сем реченог, Арсенијевић даје драгоцене податке и о насељима, упркос чињеници да у већини њих у то време готово да није било Срба. Прослава за обележавање стогодишњице сеоба је припремана у Славјаносербску у Јекатеринославској губернији. Планирало се да се у овом насељу подигне споменик Јелисавети Петровној, за чије су се владавине Срби овамо населили.
    Одсечени од сопствене етничке матице, у православној и словенској средини, Срби су се убрзо претопили у Украјинце. Тако је век и по после досељавања остало само око хиљаду Срба у овом подручју Украјине.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/New_serbia_slavo_serbia.png/800px-New_serbia_slavo_serbia.png

18. Cena je bila 180e, pa 240e, trenutno je 270e na svetskom tržištu. Stoji da Srbijagas, mulja sa cenom,stoji da je država nabila akcize, al' stoji i to da plaćamo najskuplji gas u okruženju, a dali smo im kompletnu infrastrukturu prodajući im NIS po bagatelnoj ceni, takoreći im ga poklonili. Brate kad se vidimo plaćam ti votku :)

19. Па добро, ако је неко крив, онда смо то ми зато што смо продали. Мислим, не разумем то нападање Руса нападањем Гаспрома зато што је купио по нижој цени нешто. Није нас пушком терао. Уз то, нисам приметио да се баца дрвље и камење на наше вековне пријатеље Американце зато што је Јуес стил купио Сартид по још смешнијој цени. Боли ме туки да браним и једне и друге, али лицемерје по овом питању просто боде очи.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.