Prijava

a ja mislim da antivirus (bilo koji) prilikom instalacije prvo proveri da li ima neki drugi anti-virus ili je bio instaliran, pa ako jeste "izmisli" 7-8 virusa samo da bi pokazao kako je on bolji.

Hahaha, lepa teorija :) Ali svi virusi imaju i imena, tako da ne moze bas da ih "izmisli" ako ih tamo nema.

ma da, dodeli on relana imena virusa VIRTUELNO zarazenim fajlovima, ubio me bog ako to ne rade, cenim ga ... kad su sposobni da sami stancaju i seju viruse zasto da ne budu podli prema konkurencija i na ovaj nacin.

Pa, normalno. Mislite da firme kao što su Avast! ili NOD32 ne prave viruse? To je "ultimate" metoda za "ubijanje" drugih antivirusa i "primoravanja" korisnika njihovog softvera da kupe ne-trial verziju, iliti neku Pro verziju. To su samo biznis trikovi koji postoje svuda. Tako i Microsoft - namerno ostavlja rupe u Windows-u kako bi novim service pack-ovima poboljšavao verziju Windows-a i krpio rupe. Kasnije se javljaju ponude koje krpe rupe sto-procentno, ali šta? Morate da platite! :)

christine je objasnila :) ja ne koristim nikakav AV,jednostavno znam sta skidam i sta mi dolazi na komp,pa nemam problema sa virusima:)

kristince pingvince <3

Zevonja ako samo skidaš i cepaš bolje nemoj ni da se testiraš. :)

Hehe, Gamby je u pravu. Posavetuj se malo sa drugima na internetu ili uživo, pa onda skini ono što preporučuju. U svakom slučaju, ako neko ima još neko pitanje vezano za IT oblast (pored AV softvera), neka pita. Tu smo mi koji se u to razumemo! Makar smo ovo rešili. :)

Recimo, šta mislite? Koje su mane, a koje su prednosti kupovine/download-a piratskog softvera? Šta je to što originalni, plaćeni softver nudi korisnicima za razliku od piratskog?

http://vukajlija.com/antivirus/36583

pitanje: kako da ukradem kaizenovu sifru za vukajliju?

@Sos: Vukajlija nema SSL enkripciju, tako da sifre idu kao plain text preko mreze. Wireshark u kombinaciji sa arpspoof-om iz paketa dsniff bi trebalo da obavi posao.

Predjete na Linux i nema virusa.
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

@bluebird.i386 gde da nabavim "Wireshark u kombinaciji sa arpspoof-om iz paketa dsniff"?

i dal si ti probao da koristis ove zajebancije ili si ovo prepisao iz sveta kompjutera?

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?

fak jea!

p.s. trazim resenje a ne strane izraze :)

Slažem se s "plavom pticom" ;). Wireshark bi trebalo da bude, ako ne jedino, onda jedno od pouzdanih rešenja za "sniff"-ovanje. Wireshark je zapravo mrežni "sniffer" - alat koji hvata i analizira pakete koji se šalju od servera do klijenta i obrnuto. Wireshark može da dekodira toliko protokola da jednostavno ne mogu ovde da ih nabrojim :).

Da li neko moze da podeli pozitivno iskustvo sa upadanjem u zasticene WiFi mreze? Tj. koji program "radi"?

A vidim i ti citas svet kompjutera :)
jesi radio ti sa tom zajebancijom?

a jel se moze sa njom uhvatiti paket koji je poslao klijent koji je recimo u pancevu serveru koji je recimo u nemackoj? a sedis u NS

Sto se tice razbijanja WLAN-a aircrack-ng definitivno.
@Sos: wireshark i dsniff su dostupni na ubuntuovom multiverse repozitorijumu i instaliraju se jednom komandom. Naravno da tehnike rade, prvi put sam ih otkrio pre tri godine u knjizi "Hakerse tajne, zastita mreznih sistema 5" i kada sam instalirao tada trecu verziju backtracka na usb, usavrsavao sam se hakujuci lan kod nas u skoli.