Moram nekom da se izjadam :((

1. Takoe! Btw još malo da se izjadam, u utorak (taj dan kad su mi ukrali telefon) bila na intervjuju za posao, prošla prvi krug, u drugom otpala jer nisam team player. Murš.
    I'll show them teamwork next time, mark my words.

2. Дио, не знам које си годиште, али по неким схватањима ми делује да си млађи. Какво отврање фирми, па рекох ти да куповна моћ опада сваке године за 10-15%. Радити два посла? Ако си код приватника, ти већ радиш два или више послова, тешко да ћеш моћи нешто са стране да радиш.

Од целе те твоје приче једино што је изводљиво је отићи у иностранство, а како видим, маса људи то ради.

3. Potvrđujem ovo Tilmovo sa prethodne strane. Stanje je nikad gore, sve se gasi. Jbt, zemlja nam se gasi, na momente mi se čini.

4. Ovde niko neće da radi dva posla, a onda odu i inostranstvo, danju bejbisituju, popodne čiste ulice, peru sudove noću i brateeee, al je do jaja, Švaba plaća, ne ko ovi naši.
    Mislim, nije uvek tako, ali ima primera.

5. Дио, не знам које си годиште, али по неким схватањима ми делује да си млађи. Какво отврање фирми, па рекох ти да куповна моћ опада сваке године за 10-15%. Радити два посла? Ако си код приватника, ти већ радиш два или више послова, тешко да ћеш моћи нешто са стране да радиш.

Од целе те твоје приче једино што је изводљиво је отићи у иностранство, а како видим, маса људи то ради.

Ćale mi je privatnik, uz njega sam dosta toga naučio. Jeste, on je počeo samostalno da radi još pre 15 godina, i sad ono što je koštalo kod njega recimo X (što kaže celt), sad košta 2/3 X, jer je stvarno očajna situacija i mora tako, tu se slažemo.

Ako hoćeš, UVEK možeš da se snađeš, da radiš nešto što će ti donositi keš sa druge strane, što uvek znači, naročito znajući redovnost plata u Srb. Kupovna moć opada, svi to osećaju, a plate ne rastu tako, i logično je da treba dodatan priliv novca.

Upoznao sam par studenata, koji izađu svaki mesec preko 1000 evra od časova/izrade praktikuma i sličnih gluposti. Jedan je i stan kupio od tih para, nije još ceo otplatio, ali dosta mu dobro ide, da ni ne razmišlja mnogo o tome.

A i to za 2 posla kod privatnika ne mora uvek da znači. Tipičan primer radnika koji je radio kod mog ćala, i koji mu je nudio 70 000 (prost radnik) za 8h dnevno, 5 dana nedeljno. Ništa više. Jedini uslov da nikad ne dođe pijan na posao. Nije mogao/hteo. Radi za duplo manje u Krusiku. Nije hteo. Do njega je, ni do koga drugog.

Ja planiram da idem u inostranstvo čim završim fak. PLANIRAM, ne znači da ću otići. Imam braću u Nemačkoj, ali bih ja više otišao na istok. Što? I po 50 puta veći novac. Jok ja ne bih radije ostao ovde, gde su mi svi, i gde imam sve ostalo.

6. Ja radio 2 posla ovde opaaa a kod nas samo 1 stid da mi udje. Dobro, nisam imo kredite, decu, tj nisam imo nista lolo

7. Upravo, jer je ambijent najvažniji, u svakom smislu, od ekonomskog do ekološkog.
    Kod Švabe i ako volontiraš, znaš zašto, koliko i gde to radiš.

8. Има и тога Нато, наравно. Али као што рече, тамо се све то плаћа, знаш за шта радиш, сваки сат прековремено се плаћа. Муче се док се не скуће, али знају за шта раде. Овде ти је постала обавеза да радиш прековремено, и наравно да се то не плаћа. Ако нећеш, има ко хоће.

А веруј ми да је све више људи који не могу да нађу ни један посао, а не бирају. О томе ја причам, да пуцамо као земља.

9. Ovde niko neće da radi dva posla, a onda odu i inostranstvo, danju bejbisituju, popodne čiste ulice, peru sudove noću i brateeee, al je do jaja, Švaba plaća, ne ko ovi naši.
    Mislim, nije uvek tako, ali ima primera.

Potpisujem. Uz floskulu "otišao sam da zaradim", što tako nisi razmišljao u Srbiji? Nego ustaneš u 12, doručkuješ, odigraš tiket od 50 din. i psuješ mamu Engleskoj drugoj što se nisi obogatio. Predveče odeš u park, i kupiš bombu.

10. Ovde niko neće da radi dva posla, a onda odu i inostranstvo, danju bejbisituju, popodne čiste ulice, peru sudove noću i brateeee, al je do jaja, Švaba plaća, ne ko ovi naši.

ne znam da li je ovo bilo u podrugljivom tonu napisano, ali tako je kako je, i ovde situacija nece biti bolja narednih 20 godina sigurno, tako da mladi ako ocete da prozivite bar malo zivot zajebite patriotske price i bezite...sa najminimalnijom platom bilo gde u normalnom svetu pojedinac moze normalno da prezivi bez nekog ustezanja, ne ostane mu puno, ili mu ne ostane nista, al bar ne mora da se budi nocu od stresa kako ce da plati racune...a nije sve ni u visini plate, nego uredjenost tih drzava, podstrekivanje svakoga da radi i ostalo.

Jos nikog ne znam ko se pokajao sto je otisao....normalno, ako odes bez glupavog stava da gde god se pojavis u americi ili svabiji da su samo tebe cekali i da ce sve da ti se servira na tacnu, ima i takvih naravno, al takvi se brzo vrate mami i tati jer su previse ''nostalgicni'' i ne mogu da se naviknu na glupavi zivot izvan srbije

apropo otvaranja firmi ovde, trenutno mislim da samo teska budala moze da ulaze ustedjevinu da ovde radi bilo sta....toliko neuredjena drzava da to boli kad gledas i osecas na svojoj kozi.

Cale sa njegovom firmom radi za neke vece firme po cenama po kojima je radio pre 7 godina, ne moze ni dinar da poveca cenu svoje usluge, a svi ostali troskovi otisli 50% gore....a drzava....kao da se trude da otezaju rad svim malim i srednjim preduzetnicima. Sramota.

11. Investirati ovde možeš ako imaš mnogo novca, ljubav prema hazarderstvu, uz neki poremećaj ličnosti. A očekuje se da damo svoje godine, znanje, bez početnog kapitala, u šta? Nemam ja živaca, a bojim se da ću ih izgubiti i za Švabu, dok ukapiram šta to treba tačno da uradim ovde da bih "uspela".

12. Potpisujem. Uz floskulu "otišao sam da zaradim", što tako nisi razmišljao u Srbiji? Nego ustaneš u 12, doručkuješ, odigraš tiket od 50 din. i psuješ mamu Engleskoj drugoj što se nisi obogatio. Predveče odeš u park, i kupiš bombu.

Tačno ima i ovoga.

ne znam da li je ovo bilo u podrugljivom tonu napisano

Nije podrugljivo, kažem ima i ovoga, upravo kod ovih koje je spomenuo Dio u gornjem citatu, a i tu si u pravu Pezose kad kažeš da se u inostranstvu svaki prekovremeni rad plaća više i da ukoliko ne želiš nešto da zarađuješ i da se cimaš preterano, pristojno možeš da živiš i od jednog posla.
    Ja spadam u one budale koje su se vratile i neću to sebi nikada oprostiti. Doduše, vrlo lični razlozi su bili, ali imala sam šansu da se ubrzo nakon rešavanja tih problema vratim ponovo, ali nisam. Budala.

13. ma u dosta zemalja mozes pristojno da zivis bez grcenja od socijalne pomoci....samo sto ako imas imalo samopostovanja neces sebi dozvoliti da budes na grbaci nekoj zemlji u kojoj ti je omoguceno da radis i da za to budes sasvim pristojno placen...

ne zivi se ni kod nas toliko bedno koliko pricamo, al jbg vecina ljudi samo prezivljava...zivotari

kad za godinu dana uspes da pristedis jedva da odes na letovanje na crnogorsko primorje zapitas se gde ti leti zivot

14. Ma živi se bedno, gde se ne živi bedno, svi imamo preko lica jedan prevučen onaj nevidljivi film koji stvara stres, nismo ga ni svesni dok ne prošetamo nekim evropskim gradovima i prođe nam kroz glavu "šta je koji kurac ovima sve smešno". Nije im smešno, samo nemaju po sred čela zakucane po dve uspravne hejterke.

15. More ne stajte mi na muku evo danas potpisao papire za sporazumni razvod braka, uzimam dokumenta u ponedeljak i aukurac, ne mož više ovako. Kad bi vam reko kad sam primio zadnju platu mislili bi da sam lud. Da ne raduckam privatno na crno kad mi se ukaže prilika skapo bi ko šišmiš u balonu.

Otvorio gazda firmu, uložio pare pun entuzijazma ima poso da cveta kad kurac, nikog ne zanima da kupi, ko i kupi nema da plati, nema ko ti ne duguje pare pa i ti duguješ gazdi što ti najmi prostor, duguješ plate, doprinose, račune, uzmeš jedan kredit, uzmeš drugi, uzmeš od zelenaša i prc, gotovo. Dobro će da prođe ako mu još noge ne polome.
    I šta ćeš, radiš jer si srećan ko kuče što si i to našao, priča gazda strpite se ljudi krenuće posao a ti sve čekaš ne bi li, crnčiš na prazno a kurac, vreme prolazi.

More da zapucam ja na novi zeland meščini najbolje bi bilo, lepa zemlja, fina klima, ne ubijaju se od posla ko u švabiji i pojma ljudi nemaju ko im je predsednik. Tačno ono što mi treba da dočekam penziju u miru, poštenju i opuštenju, a onda da se vratim ovamo, kupim šljivik, pečem rakiju i u slobodno vreme pomeram među i rekreativno se sporim s komšijama, treba uposliti um pod stare dane da ne fasuješ onog ajnšvajsera.

16. Idi i ne osvrći se ako nemaš klince.

17. Ове године, сви падају са продајом, све бранше. Људи, страшно је колико народ нема пара, мислим да смо дотакли дно као држава. Купује се само најосновније и то најминималније и на чекове.

Падају са продајом јер су у последње време свима Кинези конкуренција. Дајем пример моје фирме. Не само да нам дугују и да ми дугјемо другима, него је све мање посла. Да би се рзрадило, требало би да продајеш производе у иностранству. Али проблем је што ни ценом, ни квалитетом производа не можеш да конкуришеш странцима. Наша привреда није конкурентна јер се углавном користе застареле технологије, а за нову опрему је потребно доста пара. Није циљ н и отоварати много фабрика, ако немаш коме те производе да продаш.

Овде ти је постала обавеза да радиш прековремено, и наравно да се то не плаћа. Ако нећеш, има ко хоће.

Моји друг и другарица раде код неког Јагодинаца у продавници компјутерске опреме и сад се тренутно одржава сајам технике у Јагодини. Они су тамо по 13-14 сати, плаћа им се као да раде 8. Немају права да се буне, јер ако неће, добиће отказ. Обоје имају здравствених проблема, али газду то не занима. Од 7 ујутру до 9 увече морају да буду на послу.

18. al svi se istresaju na te privatnike....nesto ih demonizuju stalno, a kakvih sve radnika imaju, koji kukaju na male plate, a bukvalno nisu zasluzili ni tu malu platu da dobiju govna koja samo gledaju da ukradu, uvate krivinu i odmognu

19. Ma najgore što više nemaš jebeno gde da radiš, aj dok sam još studirao pre pešes godina još je nešto i funkcionisalo al sad da bog sačuva. Izgleda proizvodimo samo pljeskavice i što sklapamo talijanima one krševe, ništa druge ne posluje kako treba. Proizvođač nema para da uloži u proizvodnju, proizvodnja skupa i troškovi veliki pa i proizvod skup, moraš da daješ jeftinije da bi bio konkurentan pa profit tempiraš na pozitivnu nulu a za radnike ti ostane crkavica, a i kad proizvedeš nemaš kome da prodaš jer niko nema da kupi.

Nemam pojma otkud tim ljudima živci s tim svim da se zajebavaju, plus sto kila papirologije a tek dok podmažeš koga treba jebo si čvorka. Jes privatnik krvopija al kad pogledaš drugačije ne može ni da funkcioniše.

Još gore ako imaš ugovor za neku firmu napolju, to je tek muka, može im se da te zajebavaju jer znaju u kakvoj si situaciji i tu prednost, svega mi, obilato koriste. Ne bi verovao koja ciganija, pogodiš nešto, oni ti uvale neke prepravke naknadno, proizvod ne zadovoljava, oćemo ovu turu za dž. Pa vratite je pizda vam materina ako vam ne zadovoljava. Ne, ne, uvalićemo mi to nekako ali nećemo imati profit koji smo planirali, budite srećni što smo bar transport pristali da platimo, cmokić.
    (i znaju lešinari uglavnom šta znači 'puši kurac' i 'pička ti materina usrana')

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.