Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Pa vi vodite decu kod doktora.
To sve preko veze završilo a bez mita neće da radi.
I jopet sam se šokirao da ti imaš preko 14, evo majke mi.
Ahhahahhahahahhahah! E, ali stvarno ima ovoga, i to u principu znači da si najebao. A jesi probao kodein?
bolje da ih ostavimo da sama ozdrave. sta je falilo nasim prababama i pradedama?
stopa prezivljavanja do puberteta bila 30%
dakle, najjaci ce opstati. ole.
Probaj kalcijum, ne sprdam te. Ozbiljana sam skroz.
Svaka cast doktorima i kalcijumu.
1. Jesi li vadio krajnike?
2. Jesu li ti proveravali dijafragmu?
Da nisi alergičan na nešto? Prašinu, mačke, gluten, jaja?
To za gluten je smor, ne može da se utvrdi kožnim probama nego mora da se...da ne smaram sad ako te zanima naći ćeš na guglu.
Moj mlađi sin je imao neke bronhitise, pa su sumnjali i na alergiju na gluten, prašinu...
nisam ni cuo za taj gluten dok djokovic nije prestao da ga konzumira.sad odjednom svima smeta.
ne kazem nista lose,al niji toliko bilo potencirano.
pij caja
Ma, to danas, svi vode računa o higijeni, čak se i kupaju svaki dan, peru i suđe, zamisli posle svakog obroka, pa imuni sistem se smori i krene sam protiv sebe ili nekih sranja za koja ne bi imao vremena u suprotnom jer bi se trudio da te štiti od umiranja, da poživiš bar do 30-e. :)
Neću više da pijem ikakve gluposti, ako suđeno mi je da riknem u dvajes nekoj od nekog kašlja, neka tako i bude.
Eh, nisi morao da čuješ do tada. Pomama postoji u Americi naročito zadnjih 10 godina, pretpostavljam da je i on zbog toga poklekao, ali neki ljudi prosto imaju problem fizičke prirode: unutrašnjost creva nije ravna, nego izuvijana i takva je da bi hrana mogla da se resorbuje. Kod nekih ljudi nije tako - tada postoji fizički problem. To može samo da se utvrdi tako što se uzme uzorak i pogleda mikroskopom. Tada mora da se pšenica izbaci - koristi se kukuruzno brašno, pirinčano, ječmeno...
Analiza nije kapanje na ruku alergena, pa ako pocrveni - alergičan si.
Nadam se da kod tebe to nije slučaj, kažem, kod mog klinca se sumnjalo, pa sam morala da mu mesim poseban hleb...sreća ispostavilo se da je to ok, tako da mogu da nastavim da kupujem u pekari.
Što se alergije tiče (prašina, hrana...) tu kalcijum pomaže donekle.
Ali valjda su se setili da te testiraju na to dosad.
Биће да спирају своју унутрашњу прљавштину. Тако то иде.
svakoga dana bez prestanka,
pa su mu uši rasle, porasle,
pa mu je koža postala tanka.
- Da li mi verujete?
Majka je stalno vikala „dosta“
al’ on je hteo, on je hteo…
Umivao se svakog dana
pa se odjednom razboleo.
- Da li mi verujete?
Zasto sam ja pitao za krajnike i dijafragmu.
Slucaj 1, buraz od tetke. Kao malom mu izvadili treci krajnik, ali doktor nije lepo isekao i ostao mali patrljak. Zdravstveno nije bilo problema, ali u pubertetu poceo da kaslje. Isto ga drndali, alergije, inhalacije, sirupi, zajebancije i cuda. Tek u poznim tridesetim upoznao nekog doktora slucajno i ovaj ga naterao da ga ponovo pregleda. Ladno taj patrljak, posto se grlo promenilo, glasne zice, mutiranje, rast i te munje i poceo da mu iritira nerv u grlu i izazivao refleks kasljanja. Kasljao je refleksno, kao da mu je nesto zapelo u grlu. Odstranili mu taj patrljak i sve OK.
Slucaj 2, ortak. U pubertetu zbog promene fizionomije grudnog kosa mu se podigla dijafragma i udarala u pluca. Kasljao zbog iritirane dijafragme. Znaci ne bolest, vec opet neki refleks. Reseno operacijom u Njemacku.
Samo dajem primere sta bi jos moglo da bude.
Ali verujem da clanovi ovog portala imaju strucnosti i iskustva da procene i pomognu, moderatori znaju ko ne treba da bude banovan i cije postove treba ostaviti kao reper. Samo tako mozemo biti sigurni u validnost onoga sto pise. Svaka cast Kaizenu na odabiru.
E sad ću probati da odgovorim nekim redom (neću pratiti ko je šta pisao već davati odgovore)
1.Nisam nikad šmrko dugmad.(niti bilo šta drugo)
2.Kalcijum nikad nisam uzimao.
3.Pošto sam shvatio da se ne može dokazati moje starosno doba Vama ovde na sajtu od sad pa na dalje IMAM GODINA KAKO KOME ODGOVARA.
4.Krajnike sam trebao da vadim, ali se ispostavilo da ne moram (nije do njih sigurno)
5.Bio sam na raznim ispitivanjima i nisu našli ništa što mi izaziva ikakve alergijske reakcije.
6.S dijafragmom mi je sve u najboljem redu,
7.Pijem čajeva ko nezdrav. I ako ih mrzim.
Jesi probo kodein?
Iskreno nisam siguran, ne zvuči mi poznato.
ako ne pomaze konvencionalna medicina,okreni se alternativnim nacinima.
to sto smo mi ovde ljomberi,pa mislimo da je sve sem brufena i infuzije sekta to je druga stvar.
AHA!!!
Treba da ih vadis, ali necemo, ne mora (prevod: mrzi me da zivim, idem da jebem medEcinske sestre). Kao sto su mom kolegi operisali ahilovu tetivu, pa mu zaboravili iglu od epidurala u kicmi. Kada se zalio na bol nakljukali ga sedativima i poslali kod psihijatra jer ima halucinacije. Majku im lopovsku, da vlasti sa Vukajlije vode ovu drzavu tako ne bi moglo.
Za tebe jedna pesma.
https://www.youtube.com/watch?v=4Q689O2XXKE
Imaš recimo sirup sa kodeinom. I deci se daje. Kodein ti je jedan od najjačih antitusika (lekovi protiv kašlja). Malo pomaže i protiv bolova (malo) jer se deo u organizmu demetiluje u morfin.
Konsultuj se sa lekarom da probaš i to.
Kakav je kašalj? Suv ili produktivan (iskašljavaš tonu šlajma)?
Je l' imaš često virusne infekcije pluća? Od toga hoće jako dug i uporan kašalj da se javlja zbog oštećenja epitela i izlaganja nervnih završetaka ispod njega, koji postaju preosetljivi, pa reaguju na sve: vazduh, hladnoću, prašinu, godov, bilo kakvo strujanje vazduha u bronhijama. Još ako stalno kašlješ (suv kašalj) onda dodatno se epitel oštećuje i tako u krug. Može mesecima da traje. Ali osam godina je baš mnogo.