Moram nekom da se izjadam :((

1. skojevke su ravnopravne sa ostalim borcima, nema tu šta da pitaš, samo povučeš nastranu ko što bi i bilo kog drugog ratnog druga

2. Da, ali energija, radno aktivni pogled na svijet, zasukani rukavi, to je ono što skojevke 'oće otčojeka.

3. slažem se, mora biti revolucionaran, odgovoran i odan, a ne tamo neki reakcionar koji čita, zamislite, knjige

4. Granjka ima platu od 45, a u opisu radnog mesta mu je da sedi u kancelariji, drka stranke i overava dokumenta pečatom. Ja, koji na svom radnom mestu zaista radim, i proizvodim, i moj proizvod se iznosi na tržište i tamo ima realnu cenu kao realan, opipljiv proizvod, koji služi prokleto nečemu i koristi i stvara profit, ja imam od 21 do 25k, ovisi o prekovremenom. Pravda. Nema je

5. I ti debeli, jedi govna, zbog tebi sličnih metiljavaca koji žive u teoriji i kojima akcija ni na kraj pameti nije, i jesmo u kurcu

6. Meni se obraćaš? Primećujem da si izgubio velika slova pa možda ne govoriš meni.

7. Noću pišem uobičajenim fontom, jer mi samo noć donosi mir. Preko dana ne znam za sebe

8. Debeli, utripovani pišče. Pero je rezervisano za istinske umetnike, ti to nisi

9. Aha, onda samo da ti odgovorim kratko - ne znam koliko imaš godina i čime se baviš, ali sumnjam da si u životu uzidao toliko cigala i pokrio toliko krovova kao ja. Sva moja teorija se svodi na ovaj sajt, a život mi je čista praksa. Možda ne bi bilo loše da dođeš nekad kod mene na kafu da ti pokažem kako Srbin može da živi u kući koju nije nasledio nego je sam zida ciglu po ciglu.

10. ja radim preocajan posao sa preocajnom platom,al zato me i boli kurac za shefa dolazim kad ocu bukvalno,otisao sam na more bez da mu se javim kad me smori previse odem gajbi

11. Pero je rezervisano za istinske umetnike, ti to nisi

ovo nisam ni video, zanimljiv stav, Matica Srpska se ne bi složila :)

12. Bruce, napiši neki priručnik za nas smotane kako da sagradimo sebi kuću, a da nije 3D štampačem.

13. Anđelko, jednostavan savjet, ne pretjeruj u uživanju i štedi.

14. Granjka ima platu od 45, a u opisu radnog mesta mu je da sedi u kancelariji, drka stranke i overava dokumenta pečatom.

nemoj tako da si slusao granjku ukapirao bi do sad da je katastar sveta knjiga sa zlatnim slovima koju cuva red herojskih katastarskih templara viteza ciji je i granjka clan koji su pored cuvanja svetih katastarskih knjiga poznati i po tome sto nam i dalje brane kosovo od proklete turske noge i za to primaju cetrespet iljada, 2x po dvajesdveipo. pored toga proizvode specijalni sveti med koji leci sve bolesti.

15. nemos to svako, mora da te u to drustvo uvede preporukom neki postojeci vitez, obicno stric ili teca, i onda dobijes pecat trijesput kaljeni i stolicu da prdis u nju.

16. Počneš od toga da ne živiš u velikom gradu nego u selendri, a onda ne gledaš centar nego periferiju, digneš kredit za staru kuću i prepravljaš sobu po sobu 15 godina. E, onda počneš ozbiljnije da razmatraš kako da dogradiš još nešto lepo.

Naravno, u međuvremenu cimaš prijatelje istog opredeljenja da dolaze kod tebe da rade za džabe, a ti zauzvrati ideš kod njih. I zaboraviš na to da postoje ljudi koji imaju dinar u džepu i mogu da izlaze po kafanama.

17. od kad sam u svajcarskoj, zivim u "selu". i vala necu se vracati vise u centar, jedno 50x je bolje ovako. celog zivota sam ziveo po gradovima.

18. Celte, u mom kraju ti treba cca 15.000 evra da napraviš kućicu od 50 kvadrata na pola jutra placa, a NS je na sat vremena lagane vožnje. Pre deset dana je prodata kuća u kojoj može komotno da se živi bez dodatnih radova u zoni centra sela, za 15.000 evra.

19. jebi ga, nece tu ljudi na selo.
    mada i razumem to, nema posla a infrastruktura ocajna. da ima tacan i cest voz kojim se stize do centra NS za 20-30 min, mozda bi bila potpuno druga prica.

20. Ima tačan voz, ali ide samo dva puta dnevno - pruga je stara i ne valja, radi dosta ljudi odavde u NS, putuju i dovijaju se. Neće ljudi ovde da rade za ništa, lepše im je da kenjaju po internetu kako drugi ne valjaju, a onda uveče skoknu do bioskopa ili pozorišta i prave se fini dok im roditelji guraju kintu za udžbenike i školarinu.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.