Moram nekom da se izjadam :((

  1. Hahahahahahahahha joj Vučice legendo

  2. Ja ne prodajem taj rečnik, pa nema osnova za gonjenje.

    Ma nemoj? Znači piratizovanje je OK ako poklanjaš to što si piratizovao? :-)

    .....

    Samo ti stavljam do znanja da je to rečnik SANU i rečnik Matice srpske, a ne TVOJ rečnik.
    "Shvataš?" :-)

  3. Dobar vic, stavi ga na temu o vicevima.

  4. Samo ti stavljam do znanja da je to rečnik SANU i rečnik Matice srpske, a ne TVOJ rečnik.

    Shvatam. Stvari stoje ovako: To je rečnik SANU i Matice. Poklanjam ga da radi kao trajal, samo neko vreme. Njima je sasvim ok da se to poklanja okolo, na tu foru su ga, apsurdno, i oni dobili. "Shvataš", njima je OK. Rad na digitalizaciji i pravljenju rečničke baze je moj. Oni žele da imaju i prodaju to, oni ne žele da plate to. Oni žele da dobiju pare od ministarstva da bi krckali to na miru nenamenski, i opet ne uradili ništa, kao za masu stvari do sada. Dve trećine akademika ne zna da uključi računar, srpski jezik nema digitalni rečnik, Bantu crnci i Šiptari ga imaju. Može li se to izrazi nekim paragrafom? Mislim da pričamo nekim različitim jezicima.

  5. U glavi glasovi, u guzici gasovi...

  6. Ček, ček, znači li onda i da je srpski jezik vlasništvo SANU i Matice? Onda ćemo da dignemo kolektivno svi tužbu protiv njih jer svojataju intelektualno vlasništvo naših prađedova. Srpski jezik je postojao i prije SANU.

    :D

  7. Izvinjavam se što se mešam, ali šta se ovom diskusijom o e- rečniku želi postići? Na Vukajliji se izglasavaju novi objektivni elementi nekog krivičnog dela? Kako čl. 166? Nije mi jasno. Gde je ovde oblik teške krađe, gruba šala ovo?

    Znači piratizovanje je OK ako poklanjaš to što si piratizovao?

    Da, u ovom slučaju da, i u mnogim sličnim slučajevima veoma da. I kakvo krivično delo ovde!? Da bi uopšte postojala kažnjivost po zakonima naše zemlje, potrebno je da je uz sve ovo, računarski program ili podatak postao sasvim neupotrebljiv. A umišljaj se podrazumeva, sve i da jeste nešto uništeno. Imam utisak da to ovde nije slučaj pa da se Valdemar ipak ne privodi.

    Moguće da logiku nisam dobro savladala, jadam se.
    Mrzim deljenje pravde.

  8. Ma ja samo pokušavam da mu suptilno objasnim da je to što on naziva svojinom koja mu je ukradena, zapravo imovina SANU i Matice srpske.:-)

    Delujem edukativno prema članstvu, bre! ;-)

  9. Aaa a ja još mislila da je čl.166 zaista o teškoj krađi, trebala sam odmah da vidim da je to o povredi prava na štrajk. :P A ne ovako se primam na nesputilno trolovanje, cc.
    Nisam ni čitala sve šta ste pisali. Najbolje da se otvori tema Proces. :)

  10. Немој, бре, Валдемаре, толико да се правдаш. Да си купио сваку књигу, коју си прочит'о, па ти би данас био дужан к'о Грчка. Океј, није лепо красти, али шта те боли курац кад ионако ниси религиозан. Је л' тако? Да си укр'о неком 200 динара или ћорнуо две паштете у супермаркету, па и да разумем што те нападају, а овако књиге... Ионако ретко ко краде књиге, тако да не правиш велику штету. Чак гледаш на књиге као на право благо, што је веома похвално!

    П.С. И ја сам с екипом понекад крао воће по селу. Срећом ме је једном у'ватио сељак и фино налупао, тако да сам ома раскрстио с том професијом.

  11. Ma ja samo pokušavam da mu suptilno objasnim da je to što on naziva svojinom koja mu je ukradena, zapravo imovina SANU i Matice srpske.:-)

    Delujem edukativno prema članstvu, bre! ;-)

    Hvala ti što me edukuješ, mada to tvoje zvuči malo prepotentno. Moj rad na tom rečniku, tražio ga neko od mene ili ne (ti verovatno radiš samo ono što traže od tebe?) moja je stvar. Rečnik je njihov, baza je moja. Možeš to da razdvojiš? Pričao sam ti o mogućnostima pretrage te baze. Može li to biti u papirnom obliku? Ne može. Može li u elektronskom? Može. Ko je to uradio? Ja. Od koga su ukrali taj rad, od Akademije? Ne. Od mene. Rad koji sam ja uložio u to neko je ukrao. Tragično je što je situacija sledeća: nađe se neko ko uradi nešto što je preko potrebno, što imaju svi osim nas, uprkos tome što mu to niko nije rekao, o svom trošku, od toga nema nikakve koristi, misli o tom jebenom srpskom jeziku, pa ga još odžepare, stave sve to što je godinama radio na portal, i još onda pljuju tu osobu kako piratizuje, a nađe se neko pametan da ga edukuje. Zato odosmo u kurac.

    zapravo imovina SANU i Matice srpske

    I daj, reci mi, kako smo došli do toga da ja Matici srpskoj i Akademiji zvanično ugovorom poklanjam njihovu imovinu? Hoćeš da ti pokažem ugovor?

  12. Dobro, znači ipak ti znaš najbolje šta treba da se radi sa jezikom i rečnicima u Srbiji.
    Ne bih ja pričao ovoliko da si mi to odmah objasnio.
    Izvini.

  13. Ako misliš da sam ja ovo falsifikovao, onda misli, ali vređa me tvoja priča da sam lopov. To nisu lake reči.
    EDIT: Neprijatno mi je ipak da ovde stavljam zvanični dokument, pa ga brišem...
    Posle su promenili mišljenje i priča je blokirana. Hoćeš potpisano i pečatirano šta je o tome rekao Pavić, šta Bećković, šta Simović, šta Tešić, šta Palavestra, šta Ćosić, šta Dragoslav Mihailović? Mogu da ti dam, ali ova priča je odavno postala besmislena.

  14. Pa izvinio sam se i prihvatio sve što si mi sugerisao, zar ne?
    A kakve veze ima ovo pismo sa tobom? Pominje se institut za srpski jezik...ti si član tog instituta?

  15. A kakve veze ima ovo pismo sa tobom? Pominje se institut za srpski jezik...ti si član tog instituta?

    Ne, ja sam radio na digitalizaciji rečnika i pravljenju baze, čovek koji je 99' pokrenuo taj posao do pre nekoliko meseci bio je urednik je rečnika SANU. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4_%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%9B
    On je pokrenuo digitalizaciju i obezbedio skeniranje, ja prepoznavanje, korekture i zatim sortiranje teksta po kategorijama (odrednice, definicije itd. radi kasnije pretrage) i pravljenje baze. To je trebalo da bude projekat koji bi SANU otkupila, pa bi nastavili da izdaju kao njihovo. Međutim oni su gotov posao odbacili zbog svojih međusobnih neslaganja. Sad to ne može da prođe i razvlači se po Rapidšerovima. Eto.

  16. SasvimNebitna
    Nema nikoga u blizini da mi ispali koji hitac u glavu, budući da zadnjih pola sata slušam neku pesmu od Elitnih Odreda. Sa sve DJ Šonetom.
    Sve je bilo kao san, ona lepa, a ja mlad.. PRESTANI, PRESTANIIIIIIIIIIIII

    Шта фали. То су неки сезонски треш ''хитови'' који дођу и прођу. Ја рецимо ту пјесму најнормалније слушам кад изађем негдје па оно загријавање, пред Шапкета, Митра, Хариса, Тому итд. Ђускам без проблема и супер ми је :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.