Moram nekom da se izjadam :((

  1. Au bre Kurde, tvoja služba prodavala muslimanima srpsko oružje, a ti čoveku hoćeš da oguliš kožu što je spasio par knjiga od eutanazije.

  2. Mogu da se objedine u jednu i tako postanu jedno delo teške krađe (Čl.166), a ti si već pružio uvid u već izvršena slična krivična dela. Naknadnom istragom moglo bi da dođe do spajanja optužnice.

  3. Mogu da se objedine u jednu i tako postanu jedno delo teške krađe (Čl.166), a ti si već pružio uvid u već izvršena slična krivična dela. Naknadnom istragom moglo bi da dođe do spajanja optužnice.

    Pretpostavljam da bi moglo da mi se sudi i za jabuke i grožđe koje sam ukrao iz komšijine bašte? Nego, reci ti meni, ali ozbiljno, kad provale bazu elektronskog rečnika koji sam radio godinama, i stave to na besplatno korišćenje na Krstaricu, koje je to krivično delo, da li se goni po službenoj dužnosti, i koliko godina mogu da dobiju provalitelj i postavljač toga? Sad su skinuli, posle pretnje tužbom, ali anulira li to ono što su učinili?

  4. Pa koja je vrednost tog rečnika? M?

  5. Koja je vrednost digitalizacije osamnaest tomova rečnika SANU i tri toma rečnika Matice srpske, plus pravljenja rečničke baze za pretragu svih 307.000 odrednica (sa sve definicijama, etimologijama, akcentima, gramatičkom problematikom, primerima za upotrebu reči i izvorima za te primere) po svim kriterijumima koje možeš da zamisliš? Nemam pojma, da u ovoj zemlji postoji država, bilo bi to par desetina hiljada evra. Možda malo manje.

  6. Pa vrednost 10 kila šljiva može da proceni veštak.

    Na koliko je procenjen taj rečnik od strane kompetentnih stručnjaka? Lako je reči 20000€, ali da li je to merodavno? Možda ne vredi ništa?

  7. Kompetentni stručnjaci iz Akademije nauka i Matice srpske su taj rečnik pravili decenijama, a sada ga isti koriste na svojim računarima. Nije još u prodaji zbog pravno-tehničke problematike.

  8. Pa vrednost 10 kila šljiva može da proceni veštak.

    Sva sreća što policija ne zapošljava lingvističke veštake. Bilo bi tu korupcije i krađe i saradnje sa lingvističkom mafijom.

  9. Ja ga imam štampanog, do onde dokle je stigao...

    Nego, reci ti meni, ali ozbiljno, kad provale bazu elektronskog rečnika koji sam radio godinama

    Koja je vrednost digitalizacije osamnaest tomova rečnika SANU i tri toma rečnika Matice srpske

    Pa kako su tebi ukrali rečnik čiji je autor SANU?

  10. A šta, godine digitalizacije i pravljenja baze za pretragu i manipulaciju rečničkim tekstom ništa ne znači? Nisu ukrali samo rečnik, svako je mogao da ga skenira i prepozna (to jest nije, pošto niko drugi to nije uradio). Iz te baze jednim klikom na primer možeš da generišeš rečnik turcizama, ili rečnik prideva, ili šta god da ti padne na pamet. Možeš naći na primer pridev koja ima akcentovano slovo a na trećem slogu, dugouzlaznim akcentom, a potiče iz francuskog, i zastareo je. I tako to. Shvataš?

  11. Shvatam, ali ne shvatam odakle nekome saglasnost SANU i Matice srpske da to radi. Ta saglasnost je ipak neophodna da bi imao ikakva kasnija prava i da se i sam ne tretiraš kao lopov.

    Shvataš?

  12. Ima li u E-knjigama za prelistavanje? :D

  13. Shvatam. Ti rečnici su javno dobro, od njih možeš praviti baze kako hoćeš. SANU ne da pravo na prodaju, ali u samoj SANU postoji oko pedeset računara na kojima je taj moj program instaliran. O institutima i da ti ne govorim. Oni ne žele da otkupe taj rad, već od svakog novog ministarstva nauke traže sredstva iz budžeta da taj posao urade iznova. Naravno, ne dobijaju, jer se zna da je taj posao urađen. I tako, eto... A ti bi sve to propustio kroz paragrafe, pa ako SANU odluči da srpskom jeziku nije potreban elektronski rečnik i digitalizacija, već da treba kroz lupu tražiti po prašnjavim knjižurinama - onda amin, neka tako bude! Baš si neki čovek od zakona... Nije ti zakon i pravda uvek isto, znaš?
    EDIT: Dok Bantu crnci komotno kuckaju po računarima u potrazi za značenjima svojih reči...

  14. Ima li u E-knjigama za prelistavanje? :D

    Pošalji mi svoj mejl u PVT, poslaću ti link za skidanje. Ne prodajemo, delimo džaba, javno dobro...

  15. Ti rečnici su javno dobro, od njih možeš praviti baze kako hoćeš. SANU ne da pravo na prodaju

    Javno dobro, a neko ima pravo na prodaju i ne da to pravo? Onda nije javno dobro. Sam sebe opovrgavaš ovim, zar ne?
    Bolje se igraj sa Wikipedijom, ona je to što ti govoriš, a ne rečnici SANU i Matice srpske...

    Nije ti zakon i pravda uvek isto, znaš?

    Znam, ali ovo o čemu pričaš je svakako protivno zakonu, a na osnovu toga se krivično goni.

  16. Posalji ti meni na pvt link za skidanje, mejl ti ne dam. :P

  17. Nema nikoga u blizini da mi ispali koji hitac u glavu, budući da zadnjih pola sata slušam neku pesmu od Elitnih Odreda. Sa sve DJ Šonetom.
    Sve je bilo kao san, ona lepa, a ja mlad.. PRESTANI, PRESTANIIIIIIIIIIIII

  18. Bolje se igraj sa Wikipedijom, ona je to što ti govoriš, a ne rečnici SANU i Matice srpske...

    Ja se ne igram, ja radim.

    Znam, ali ovo o čemu pričaš je svakako protivno zakonu, a na osnovu toga se krivično goni.

    Ja ne prodajem taj rečnik, pa nema osnova za gonjenje. Dajem samo trajale na ograničeno, a u SANU već godinama vagaju šta će sa tim projektom, a u međuvremenu koriste ga i oni, poslednja dva toma istog rečnika su urađena baš uz korišćenje elektronskog rečnika. Izašao je u PC Presu pre nekoliko godina uz odobrenje SANU. Ceo Institut za srpski jezik ga koristi, osoba koja ga je radila osim mene je urednik istog tog rečnika SANU. Nemoj da si policajac, zaista, molim te, mani me se, ukrao sam par knjiga kad sam bio mlad, idem sutra da se prijavim, može?

  19. Pusti Gangnam style pa će to nestati k'o rukom odnešeno. :)

  20. Posalji ti meni na pvt link za skidanje, mejl ti ne dam. :P

    Gle, za šta ti mene smatraš. Podelio sam to jedno dvadesetini ljudi sa sajta na taj način. Nema ruku, nema džema. Ne šaljem te linkove na sajtu, ako hoćeš, daj mi babin mejl.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.