Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ma ja se ubivam sa biciklom..oću da ripim :)
Ja kad treba uz neko brdo da se popnem hoću bukvalno dušu da ispustim... :) I stepenice, ma koliko sam u kondiciji, svaki put riknem kad krenem na četvrti sprat, ostalo ništa, ali taj poslednji sprat, svaki put crknem. :)
A da nosiš na treći kao ja bajs svaki put posle 40 km vožnje? A? A? A?
Ni ti nemaš lift? :D Ja ne vozim bajs, ja obično šetam. :)
Nemam jadna...
zato ja imam deset puta dnevno dvogodišnjeg gremlina koji ume da otvori vrata i pobegne niz stepenice do babe u prizemlju, a neće da se vrati peške nego traži da je nosi magare...
Joj, Smorka, ja se svaki dan popnem po 5, 6 puta na 6. sprat, zato ovoliko kg nisam imala još od 7. razreda, osuših se :)
Ugradi lift.
Nemam ni ja. :)
Hahhahahha, ne bih da te plašim, ali tako je moj ćale zaradio trajni bol u leđima koji mu se i sada vraća ponekad kad sam napunila tri godine i kad je pokušao da me popne u autobus, do tada je išlo kako treba. :D
Ja ga okačim na kuk i podignem desnomm rukom. Ne opterećujem kičmu, samo dobijam modrice :)
Ja kad idem na pijacu, a natovarim ona kolica, pošto mi je sada tu i baka i brat, pa to kad se nakupi po dvajes kila, i onda teglim. :) Ali ta pijaca je ludnica, kao da je neko zaustavio u vremenu, svašta ima, zanimljivo mesto. :)
Ja se vraćam sa Ade, pa svratim na banjičku pijacu i onda me penzioneri napadaju: "De ćeš s tim biciklom, jebalo te biciklo"..
Biciklo, bicikl, bicikla, kakva reč. U svakom obliku se sreće.
U Zrenjaninu ima dosta ljudi koji natovare sve na bajs, svaka kuća ima barem jedan, uglavnom tri. E, sad recimo u Borči tačno znam, ako izađeš u ovo vreme ima gomila i gomila ljudi koji šetaju kerove. :D
Ma ja ne mogu da se natovarim, živim na brdu, lako je tebi tu u ravnici ča,ča,ča :)
U ravnici svi imaju po biciklu, jebo ih bicikl, to im prvo što pominju u testamentu.
"Biciklu ostavljam sinu, kuću ostavljam ženi, njive ostavljam djeci..."
Jebo to, ja sam danas tri puta gurao kola uzbrdo, pa puštao odozgo, da se upale, ispraznio se akumulator. I nakon trećeg puta stari ipak odluči da ode do komše i zovne ga da dođe sa kolima i kablovima da upalimo.
Koja si životinja Dube!
Opušteno, Dželo, nagib 2% :D
kad ti Bog dao uzbrdicu, ja odmah idem po kablove :)