Moram nekom da se izjadam :((

1. pa šta sad, treba da polažemo i za biciklo pa da trpamo pare u džetbu da bi poslanici imali za leba i vlada plaćala odštetu kojekakvim miladinima? još u osnovnoj školi se uče saobraćjni znakovi, i pravila ponašanja u saobraćaju,ako me sećanje ne vara

2. ja nisam polozio ni za hodanje

3. još u osnovnoj školi se uče saobraćjni znakovi, i pravila ponašanja u saobraćaju,ako me sećanje ne vara

Učilo se, a onda je došao Megatron za ministra...

4. Више од половине бициклиста на које наилазим пролази кроз црвено, не стају испред пешачког готово никад

To je tačno i ne razumem takvo ponašanje svojih kolega i uopšte ih ne žalim kada postanu davaoci organa.

5. Učilo se, a onda je došao Megatron za ministra...

Јеботе, ако је ишта важно у школи да се научи онда је то. Има толико деце која страдају на бициклима и малим моторима.

Мада, можда и ја претерујем. Бар педесет посто возача не уме да процени ко има предност на раскрсници, па се ни тим полагањем за бициклисту ништа не би променило.

6. Nisam ja od tih sto ne postuju propise. Umem da vozim brzo al moje brzo je 30-40 km/h sto je opet sporije od svih automobila.
    Glavni problem za bicikliste je sto ih ostali ne smatraju ravnopravnim ucesnicima u saobracaju. Milion puta su me sekli, krenuli u preticanje iako sam ja u traci, na raskrsnicama gde imam prednost vode se logikom "ja sam jaci ko ga jebe"..
    A ova pickurina od juce bi poginula da je umesto mene bio auto. On je izleteo a da nije ni pogledao ima li nekog.. I na sve to, nije bio ni covek da vidi da li sam dobro, nego je cim je video da sam krenuo da ustanem, stisnuo gas i zapalio..
    Inace sam i vozac, a i u osnovnoj smo imali tu "obuku" za ponasanje u saobracaju - i kad smo pesaci , i kad smo biciklom.. Drugari se krste kad vide da pokazujem prstom gde cu da skrenem ili kad podignem dlan iza sebe kada naglo kocim..

7. Moja starija ćera je u predškolskom osvojila prvo mesto u vožnji bicikla. U prvom razredu bicikl je spomenut samo ako je bio nacrtan u bukvaru...

8. pokazujem prstom gde cu da skrenem ili kad podignem dlan iza sebe kada naglo kocim..

Онда те је лако препознати у саобраћају. Следећи пут кад видим неког да маше рукама, поздравићу те. :) Ако си му запамтио регистрацију и ако си имао сведоке, требало је да зовеш полицију. Опасно би најебао због тога.

Узгред, кад возите бицикл у друштву, је л' возите један поред другог или један иза другог?

9. ne žalim kad nesavsni vozač u saobraćaju pogine, ič ne žalim, bila to klinka od 18 pred kojom je ceo život ili čiča od 80 godina. tragično je jedino kad neko ni kriv ni dužan strada u toj celoj priči.
    i čak i da voziš svoju vožnju, poštujući propise, i da valjano subjektivno procenjuješ moguću saobraćajnu situaciju, niko ne garantuje da neće neki kreten iz nekog mrtvog ugla duleti u makazice ili čak, jebote, meni se desilo, lik proleteo zamalo ispred mene preko raskrsnice sa garant 60 km-h,na kojoj doduše nema semafora,ali RASKRSNICA NA KOJOJ PIŠE STOP. i izgubio se u krivini...

10. Zapisao sam registraciju,al sta mi znaci kad ja nisam imao kontakta sa njim?
    Nije bilo nikog blizu, a i posto sam u tom trenutku mislio da ni meni ni bajsu nije nista, nisam mislio da ima potrebe da zovem muriju.

Ruka je pocela da me boli tek posle cuku vremena, a kriv zadnji tocak sam primetio tek kad sam stigao gajbi..

Kad vozim sa drugarima, uglavnom nas nije vise od 3, tako da vozimo jedan iza drugog, s tim sto ja preferiram da budem poslednji i da drzim bar 5 metara razmak..

11. Ја идем коловозом, некад кад је црвено чекам а некад се само пре семафора пребацим на тротоар и наставим пешачким да возим и опет скренем на коловоз. Не дајем знакове кад скрећем, ако је гужва и опасна раскрсница, возим по тротоару. Возим око 30 кад сам на коловозу у просеку. Имам положено за кола и знам знакове али није од некакве вајде то. Не постоји култура према бициклистима као у страним земљама. Један возач аутобуса ми се накачио на једној узбрдици иза мене све време, да би негде горе протутњао толико близу да замало да ударим ивичњак и сјебем се. После ми се кезио кад сам га обишао на станици. Или исто возачи аута и таксија који гађају пикавцима. Најбоље је возити једно пола метра од ивичњака да би возачима дали до знања да не могу да се прогурају између вас и тако вас закаче. Овако нек сачекају супротан смер да прође и нек онда дају гас. Јесте да је нефер према возачима али безбедније је. Возимо један иза другог.

12. Јесте да је нефер према возачима али безбедније је.

Nije nefer. Tako je pravilno. Cak u uzim ulicama (gde se recimo autobusi jedva mimoilaze) vozim blize sredini bas iz razloga da mi ne bi neka budaletina uletela i bacila na ivicnjak.

13. некад кад је црвено чекам а некад се само пре семафора пребацим на тротоар и наставим пешачким да возим и опет скренем на коловоз.

Виђао сам и да ово раде бициклисти, али проблем је у томе што кад је црвено за аутомобиле на раскрсници, онда је и црвено за пешаке у бочним улицама. Тако да не можеш да пређеш раскрсницу никако док ти се не упали зелено.

14. A tek što je nekultura prema vozačima mopeda i skutera, kuku majko....

U svim civilizovanim zemljama skuterom se ide po sredini ceste, znači po liniji, tako je pao dogovor, u Italiji se tako vozi (a oni najviše skuteraju po gradu, definitivno). Kod nas sam to jednom pokušao i oće da te udare maksuz.

15. Да да, погрешио сам, пребацим се ако видим колону иза себе па да не сметам. Зависи, некад чекам а некад се пребацим на тротоар и кад је зелено кренем са пешачког.

16. Узгред, кад возите бицикл у друштву, је л' возите један поред другог или један иза другог?

Svi u kolonu po jedan.
    Kada sam na ulici, ponašam se kao automobil, kada sam na trotoaru, ponašam se kao pešak.

17. Kada sam na ulici, ponašam se kao automobil,

Je l' mnogo čadiš? :)))
    EDIT
    Imao sam i opciju: Bamblbi, tilisi? :))

18. :))) samo dajem migavce.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.