(НЕ)ХИГИЈЕНА - Друштвени паразит или само стереотип?

1. 12. Да ли перете дупе после кењања или све обавите са шаком папира ?

2. Пробудим се.
    Оперем руке гледајући се у огледало па онако бунован мислим да сам се умио па се онда обришем и сконтам да се нисам умио. Онда се умијем. Оперем зубе. Сконтам да немам времена да једем и да се туширам па се бацам да једем. Онда сконтам да нисам пишао па идем да пишам. Одем на посао. Тамо оперем руке пре бурека, после бурека их само размрљавим по тастатури.
    Дођем кући.
    Серем. Пишам у исо време када серем (интересантна појава ваљда да не би два пута прао руке неко одједаред све.)
    Истуширам се некад пре него што серем на некад после....
    Одем на баскет ако је лето или на пиво ако је зима. Ако је јесен или пролеће убирам плодове из баште.
    Опер руке ту и тамо.
    Пушим цигаре неопраним рукама.
    Тастер И и тастер О на тастатури ми се баш и не цакле. Имају неки соц по себи. Тастер Скрол лок је најчистији. Зато њега пипам. Не могу да се заразим тако.
    Кијам у монитор.
    Оперем руке и истуширам се пред спавање.
    Зими спавам у чарапама.
    Можда то понекад буду и оне у којима сам 4 сата убирао плодове или играо баскет.
    Немам појма имам више истих чарапа па понекад обујем и две леве.
    Бришем дупе папиром.
    Оће ћале да ми купи биде, ја му кажем да је то само забун уређај. Бојим се да се не исерем у њега.
    КАда дођем кући пијан не интересује ме хигијена. Оее3м и легнем. Негде око 8 ујутру се пробудим па легнем у кревет.
    Патике перем у машини.
    Тастатуру бришем рукавом.
    Слине бришем марамицом или их бречим о бетон па онда мало размажем патиком да се неко не оклизне.
    Миш и монитор бришем петком увече.
    Пепељару празним.
    Мењам гаће сваког дана. Кад нисам јебао онда сам их и 2 дана носио.
    Пишам у каду док се туширам. Јеби га добар је филинг.

ЕДИТ: Имам течни сапун. Јеби га. не може да испадне....

3. Много сте написали пре мене... Прочито сам једва прву страну...

Хигијена је пола здравља па је упражњавам. Али исто тако је и нехигијена друга половина па и то редовно упражњавам.

НАЈВАЖНИЈУ СТАВКУ СИ ПРЕСКОЧИО ЏИМИ СОМЕ ЈЕДАН!!!!

Елем:

Све што ми од хране падне на патос поједем и наравно дезинфикујем ваздухом (нарочито добро дезинфикујем када ми нису опрате кљове). Једино кад ми кечап или мајонез или тако нешто падне на под не бих баш...

Остало радим и не радим. Како кад. Не могу да одговорим прецизно. Само могу рећи да не седим голим бутинама на ладним столицама.

4. A je l perete ruke pre hvatanja svakojakog peciva, cepanja bureka, pice itd? Da, juce.

5. Али ја увек оперем руке после свега што радим. Барем пред спавање. Али оперем руке, леба ми!

6. 12. Да ли перете дупе после кењања или све обавите са шаком папира ?

Да! Увек. Тако сам наштимовао срање, да серем увек пре туширања, тако да ми то дође усклађено.

Скоро сам причао о томе са ортацима. Између осталог је и неко поставио питање:

Да ли, кад се покењате, па узмете да бришете буљу, то урадите овлаш, или набијете т-папир дубље у чмар да ефикасније очистите?

А ви ми нисте јасни који не перете руке пре пишања. Ја чак и кад сам у некој блеји напољу, па одем да пишам иза џбуна, гледам да извадим пимпек уз минимално додиривање, па га исто тако и вратим. :))

7. "Да ли, кад се покењате, па узмете да бришете буљу, то урадите овлаш, или набијете т-папир дубље у чмар да ефикасније очистите?" šta brišete koji kurac kad ćete opet kenjati?!

8. Мене брину они што обришу дупе спрс а не перу руке после.

9. Sereš, obrišeš dupe opereš ruke...posle pola sata opet sereš, obrišeš dupe, opereš ruke.....posle sat vremena opet sereš, obrišeš dupe, opereš ruke....i tako u nedogled....znate li koliko vremena prosečan čovek izgubi brišući dupe i pranjem ruku i zuba i nogu i ostalim higijenskim zejbancijama?! Uzalud! Uzalud! :D

10. Е, много сереш. :)

11. E, jeste gnusni, majko moja...
    A ko ima muda da prizna da je pri brisanju buljezgare, bar jednom u životu umazao i prste? A?

12. Ako mi još neko kaže da mnogo serem, prestajem da govorim! :D

Inače ja sam ljubitelj pranja ruku....ali ono...na faksu posle 3 sata predavanja, strčavam u WC i perem ruke i gledam crnu tečnost kako se sliva niz lavabo....mmm...jedan od boljih osećaja. :D I to je sve od moje higijene....jbt. ja ne spavam da bih uštedeo vreme, a sad treba da ga trošim na neke higijenske zejbancije. :D

13. vrhunska tema!
    pišem i ja izveštaj kasnije, kada budem imao vremena.

14. Да ли перете лименке или волите да конзумирате пљувачку пацова из магацина где су исте стајале и прљавштину са руку које су их стављале на раф у продавници?

Nikad nisam razmišljala o ovome, tako da sam se upravo izdeprimirala.
    Ako izuzmem tu stavku, može se reći da i previše vodim računa o higijeni.

15. Ja sam veliki higijeničar. Drugi ljudi to zovu bolećšću. Ja to zovem briga o svom zdravlju.
    1.Prvo perem ruke onda sve ostalo.
    2.Perem ruke i pre i posle nuždi.
    3.Ne čistim ih toliko redovno, ali posle njih obavezno perem ruke.
    4.Ne pijem iz limenke već sipam u čašu.
    5.Perem voće i povće. Temeljno :)
    6.Nikad.
    7.Peškire menjam posle svakog tuširanja (kupanja, pranja kose) ili nosim na pranje.
    8.Izuvam se pred ulazak u kuću.
    9.Premenjuvam se. :)
    10.Nisam žena :)
    11.Najčešće tečni.
    I samo da naglasim da jastučnicu menjam posle pranja kose, posteljinu posle tuširanja. Imam svoju čašu i pribor za jelo. Jedem samo higijenski proverenu hranu. Perem ruke na skoro svakih 10 min.

16. Jesam čistunac, al ne pretjerujem. Imunitet će da se pobrine za sve.

17. 1. Перем руке по уласку у кућу, био у граду или локалној продавници.
    2. Хмм, после, ретко пре.
    3. Тастатуру чистим на неколико месеци, мада бих могао и чешће (једаред сам нашао легло паукова). Миш чистим на недељној бази.
    4. Не.
    5. Увек - метнем их под славину и добро истрљам.
    6. Делим дволитру каткад.
    7. Користим више пешкира, мењам их у зависности од њихове примене.
    8. Пуштам друге да улазе обувени, ја се увек изувам.
    9. Како кад.
    11. Како кад.

Иначе сам поприлично неуредан, а уз то још и негадљив. У ранцу у сваком тренутку имам пет до педесет празних паклица цигарета, сто кураца разноразних папира и амбалажа , у соби ми је све разбацано, имам неколико чаша и два тањира, ево управо гледам у њих. :)
    У своју одбрану - туширам се два пута дневно. :)

18. Nne valja ti to dva puta dnevno, oderaćeš kožu sebi, postaće ti preosjetljiva pa ćeš navući neke alergije.

19. Nne valja ti to dva puta dnevno, oderaćeš kožu sebi, postaće ti preosjetljiva pa ćeš navući neke alergije.

Што је најгоре, већ и јесам. Испуцала ми кожа, сврбело ме све живо пар дана. Навика, јебига.

20. Окет, да и ја одговорим на питања:

1. Увек прво перем руке кад дођем однекуд. А и док сам ван користим влажне марамице и та срања.
    2. Перем руке и пре и после пишања. Мочуга мора да је увек најчистија. :))
    3. Тастатуру од лаптопа чистим стално, као и миша. И дезинфикујем Алкосептом. Али зато имам још један комп који користимо и ја и буразер, е из те тастатуре само што не почну да искачу живи организми.
    4. Лименке понекад перем кад сам код куће. Ван уживам у пишаћки пацова.
    5. Воће перем детерџентом, као и оно поврће које је могуће опрати на тај начин.
    6. Понекад делим дволитру, понекад лименке, али само са најужим кругом пријатеља.
    7. Користим више пешкира, али ме понекад жешће мрзи да их мењам и оперем.
    8. Не улазим обувен у стан, и ценим кад се људи изују кад уђу код мене, јер живим у гарскоњери, па ту и спавам. Наравно, често се дешава да неко уђе обувен. После тога дезинфикујем под Алкосептом.
    9. Пресвучем се обавезно. На седиштима у ГСП-у има разноразних гована, нарочито на тапацираним. Ко их измисли?
    11. Имам посебан сапун, а за прање руку по доласку из града користим течни.

Иначе, врло сам неуредан кад су неке друге ствари у питању, често имам гомилу разбацаних ствари по столу, чарапе су ми на све стране (пошто их манијакално мењам и никад истим чарапама не уђем двапут у патике, а да их не оперем), неретко разбацујем одећу. А хигијена фрижидера је посебна прича. Стално се деси да извадим нешто што се толико распало да не могу да га идентификујем. Никад нисам темељно очистио фрижидер.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.