Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Imate ideju za definiciju ali vam nedostaje vreme, iskustvo, inspiracija, informacije ili sve od pobrojanog.
Izložite ideju ili skicu za definicju i uz pomoć iskusnih Vukajlijaša dođite do najzanimljivijeg rešenja.
Evo ja cu prvi.
Def: To treba zakonom zabraniti!
Recenica koju je svako od nas cuo stotinama puta, a nije definisano.
Уф, пун сам идеја никад преобличених у дефиницију, или бачених на гробље.
Него, где су ти искусни Вукајлијаши? :)
Ко ме је звао???
Мени се чини да је мене неко тражио!?
Sta hocete od priloga ?
Ovakve teme treba zakonom zabranit!
Mogu li neke defke o sisama?
Bolje da sam smisliš defku bez tuđe pomoći, naročito sa sajta. To je moje mišljenje. Naprimer, situacije iz autobusa- često sam se naslušao svakakvih izraza, koje ne bih čuo da sam slušao MP4... Ali najbolji način je da dremneš- inspiracija sama dođe.
Samo sklekovima i propadanjima do inspiracije.
mozel vako
--------------------------------------------------------------------------------------
To treba zakonom zabranit.
Kazemo kad vidimo nesto sto treba zakonom zabranit.
A: (stoji i primecuje nesto sto treba zakonom zabranit)
B: (stoji primecuje isto i bledo komentarise) TO treba zakonom zabranit!
--------------------------------------------------------------------------------------
napravi je pa nek ide zivot... u p.m.
Moj predlog za tekst definicje, ili barem prvu recenicu je:
Def: To treba zakonom zabraniti!
Uobičajena rečenica kojom svaki Srbin od pamtiveka trenira svoje urođene zakonodavne veštine.
Moze li neko da se nadoveze. Npr. Gambije predlog o sisama bi mogao da se smesti u primer.