-Nacionalna svijest-

1. Pa i mehanicar bi ti rekao da je najbitnije da ti auto ne ostane bez ulja, a da li bi sipao neko iz domace delatnosti, ili bi pre nasuo Shell?

Optima Modriča, odlično ulje. Što mora Šelovo? Uostalom pola tog Šela zna biti falšoka iz domaćih garaža s njihovom nalepnicom.
    Nema razloga ovde da se upada u vatru, haos je u državi, haos je na tržištu i treba se snaći pa znati šta se više a šta ne proizvodi u Srbiji.
    Ja lično pratim i kupujem domaće, i naravno da neću hodati u gumenim opancima Tigar Pirot jer Srbija nema patike ali ima milion drugih stvari.
    A i dalje kad vidim ispred sebe u redu supermarketa lika koji je natovario kolica vodom EVIAN, nemačkim verzijama Medenog srca, hrvatsku Vegetu dođe mi da ga pljunem.
    I da-ne letujem u Hrvatskoj niti ću. Da ja odnesem minimum milju evra tamo i da budem srećna ako mi ne polupaju tablice(kao što imam neke poznanike) samoj bih se sebi gadila.
    Kupujmo domaće nije smislio Mišković, svaka država ima slične akcije a to što je ovaj smislio to je samo kara od drugara
    i ne treba mi on to pričati govno jedno smrdljivo ja i bez njega to radim.

2. Na limanskoj pijaci je sve skuplje nego u Idei. Ovamo grozdje 150, u Idei 89. Krompir ovamo 35, ovamo 30. I tako...

3. A i dalje kad vidim ispred sebe u redu supermarketa lika koji je natovario kolica vodom EVIAN, nemačkim verzijama Medenog srca, hrvatsku Vegetu dođe mi da ga pljunem.

Da ga pljunes? Zasto, zaboga? Bas mi nije nikako jasno. Ljudi su drugaciji, okej, i ja cu kupiti nase ako je povoljnije i ako je kvalitetno, ali ti ga bas pretera.

4. Optima Modriča, odlično ulje. Što mora Šelovo? Uostalom pola tog Šela zna biti falšoka iz domaćih garaža s njihovom nalepnicom.

Modrica je inace srpski grad, u granicama Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica? A to sto se prave butleg kopije Shell-a, to ne znaci da je Shell inace bolji od domaceg? Ja uopste ne padam u vatru, samo moj prvi komentar na prvoj stranici je bio pun besa (usmerenog ka Miskovicu, ne ka ovoj inicijativi), ovo ostalo me ne potresa ni najmanje. Svako neka radi kako misli da treba, samo sam smatrao za potrebno da ukazem do koje mere i na koji nacin je Miskovic stetan za SVAKOG gradjanina Srbije.

5. katija naravno da ćeš taj dan kupiti gde ti odgovara ali fol je sledeći on dampinguje cene taj neko da bi ostao sam na tržištu i posle ti prodavao pošto god hoće jer nema konkurenciju. U Ideu ne ulazim tako da ti i ne mogu tu ništa pametno reći
    Univerexport je firma u srpskom vlasništvu, imaju odličnu i jeftinu robnu marku i nema navlakuše tipa Deterdžent sto dinara a sve drugo dvadeset posto minimum skuplje od ostalog, ti odeš kupiti deterdžent jer je sto dinara a potrošiš na ostalo hiljadu više jer su ostali proizvodi skuplji. Univerexport je uvek isti i najniži za svakodnevnu potrošnju odnosno kupovinu robe široke potrošnje.

6. To sa Evianom je stvarno proseravanje, ali gde da letujem? Na Obedskom moru?
    Ne dam ni Crnogorcima, ni Hrvatima. Idem za iste pare u Egipat gde pijem sok od ananasa dok me crnac hladi lepezom.
    Uvek, ali uvek se vodim time- maksimizirati svoju korist. Mi privredu ne pomazemo kupovinom smokija. Nasoj privredi trebaju grinfild investicije. Ali najlakse je pokrenuti akciju i za prospast ekonomije optuziti sirotinju raju.
    Mrmune, darling, dodji da zajedno oplakujemo Bleka ;)

7. Nista, onda cu naloziti drva- takodje srpski proizvod-bukva, u smedervca, staviti u metalac lonac- (koji je skuplji od inostranog posudja, ali Boze moj, sve zarad dobrobiti drzave) kupus i krompir sa pijace, jer i to su domaci proizvodi, iako je tamo sve za 10% skuplje nego u mercatoru i idei, ali ne dam pare Hrvatima i Slovencima, pa makar crkla.
    Pa cu da operem kosu merima leskovcem i istrljam se decijim merima sapunom. Nema veze sto ne mirisu lepo, ja sam Srpkinja bre, sta ce meni parfemi i ta sranja. Gace- arilje pamuk- sto jes' jes'- vrede cu da operem duelom, cisto da ne poverujes,mirisa nema da ne poverujes. Merom cu istrljati wc solju, sta ce mi domestos ili cif, mer konza. Niti pere, nit mirise, bitno je da se trlja. Kupicu swisslion keks. Jeste da pola ostane na omotu kad ga otvoris, ali sta sad, ne dam nase Takovo.
    Kompjuter, tv, frizider, klimu, i svaki drugi kucni aparat necu koristiti. Mi to ne proizvodimo, pa i sta ce mi. Picu sljivovicu i biti patriota.

Ским се ти свађаш?

8. dampinguje

Kakva si ti SrBkinja bRE kad ovo pises?!:))
    I Aurora je Svetlana, nemoj mi tu antisrBske fore i fazone;))

9. Šta priča ovaj za modriču. Modriča je u Republici Srpskoj. I tužno je da to ne znaš. I srpski proizvodi nisu samo iz Srbije. Sjetite se nekad republike srpske.

10. GM da li tebi izgleda da se ja svadjam?
    Ja sam samo napisala kako razmisljam, ni na koga nisam vikala, nisam psovala niti mlatarala rukama, kao sto radim, dok se svadjam.
    Aurora- ja lepo vidim gde ima koja akcija, pa kupim u univeru krompir, u merkatoru sampon, u idei mleko, u maxiju margarin, kod Matijevica mleveno meso i tako. nisam pristrasna ni prema kome.

11. Šta priča ovaj za modriču. Modriča je u Republici Srpskoj. I tužno je da to ne znaš. I srpski proizvodi nisu samo iz Srbije. Sjetite se nekad republike srpske.

12. Kakva si ti SrBkinja bRE kad ovo pises?!:))
    I Aurora je Svetlana, nemoj mi tu antisrBske fore i fazone;))

Ništa ja tebe ne kontam, kakva Svetlana, dampingovanje je ekonomski izraz klasični a to što je anglicizam to samo znači da su ga smradovi i izmislili i uveli u široku upotrebu.
    Što ga ne bih pljunula što mu je evian bolji od vode vode a znaš li pošto je?
    Na hrvatsko more ne idem jer nisam dobrodošla kao Srpkinja i neću da napravim belaj;)

13. Modrica je inace srpski grad, u granicama Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?

ne, nego je srpski grad u granicama Republike Srpske.

14. Pardon na duplim postovima. Mobilni mi sjeban

15. GM da li tebi izgleda da se ja svadjam?
    Ja sam samo napisala kako razmisljam, ni na koga nisam vikala, nisam psovala niti mlatarala rukama, kao sto radim, dok se svadjam.

Опрости онда. Још тужније ако тако размишљаш хладне главе.

16. Šta priča ovaj za modriču. Modriča je u Republici Srpskoj. I tužno je da to ne znaš. I srpski proizvodi nisu samo iz Srbije. Sjetite se nekad republike srpske.

upravo to žalosti moja kad pročitam ovako mišljenje.
    Pa do 1992.bila jedna država i sad on tu Ogulin Viroviticu plete u priču?

17. Ništa ja tebe ne kontam, kakva Svetlana, dampingovanje je ekonomski izraz klasični a to što je anglicizam to samo znači da su ga smradovi i izmislili i uveli u široku upotrebu.
    Što ga ne bih pljunula što mu je evian bolji od vode vode a znaš li pošto je?
    Na hrvatsko more ne idem jer nisam dobrodošla kao Srpkinja i neću da napravim belaj;)

To je bila zezancija na racun toga sto se moze na srpski prevesti i Aurora i dampingovanje.
    Ja nisam nikada ni pila Evian, nisam u tom tripu (btw i kad se cita naopacke znaci Naivan:)) samo mi se ne svidja tvoj ton. Pljunula?....;/
    U redu, ne osecas se sigurno, to je okej, naravno.

18. Svako neka radi kako misli da treba, samo sam smatrao za potrebno da ukazem do koje mere i na koji nacin je Miskovic stetan za SVAKOG gradjanina Srbije.

jesam li ja nešto drugo rekla?
    Natera Pionir da kupuje njegovo uvezeno špansko mleko u prahu jer zaboga neće prodavati njihove proizvode u svojim objektima. Isti onaj iz Simpsonovih, kako mu ime?

19. Nije dobro sto kad kazemo monopol mislimo samo na njega. On jeste nuzno zlo, ali pouzdano znam da se godina skriva procenat trzisnog udela Imleka, samo da ne bi bio proglasen monopolistom i da se na njega ne bi primenjivale mere antimonopolisticke politike. Pa elektrodistribucija, pa telekom, do skora i tako... Trulo je dosta toga kod nas. Zato ovakve akcije ne donose spas privredi. Taman da se inostrani proizvodi prestanu prodavati, nasa privreda se nece tako oporaviti.
    Zato ja mislim da narod treba da vodi sam racuna o sebi, jer drzava to, evidentno ne cini.

20. Pa aurora bi trebalo da je Zora koliko ja znam, a nema veze nik iliti nadimak s tim:)
    Pljunula- sinonim za prezir, ne pljujem ljude po ulici, draže mi je da im kažem u facu.
    Damping kako rekoh, nije fora nego školski izraz za čitavu tu pojavu. Jebiga ne postoji ni prava reč za vikend u srpskom jeziku. Ja ga bar ne znam. Da li to znači da se mi nikad nismo odmarali dva dana uzastopno ili nešto drugo?

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.