Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Zašto, dođavola, to izaziva transfer blama?!
Melkijades je svojevremeno rekao da je imao kancer, tako da ne verujem da je ovo sala. Nesto ga se ne secam po neslanim salama.
I da nije tako, po meni, poruka je sasvim ok.
Slazem se, time sam samo hteo da naglasim Pekijev i Gambijev blam.
Pa Pekija je blam...
Ја се осетим нелагодно сваки пут кад прочитам то. За мене је то бламирање, без обзира да ли он имао канцер или не. Мени блиска особа је имала рак тестиса, па би се и он осетио избламираним да чује овако нешто.
Opet se blamiras. Ajde razmisli jos malo o svemu?
nisam, jebiga;(
Peki, ja mislim da grešiš, jedino ako si post shvatio kao cinizam na tu poruku iz medija pa da te onda uhvati transfer, ne znam.
Натпис на Мелкијадесовом профилу, или шта већ:
Rak je izlečiv, i ako vam kažu drugačije - nemojte verovati. Udaljite se od negativnih ljudi, smejte se, u inat i na silu, jer pozitivan stav pomaže. Odvojte sat vremena godišnje, naterajte porodicu, familiju i prijatelje, posetite lekara - možda ćete tog dana nekome od njih spasiti život.
pre 16 sati
Трансфер блама и мејџр фејспалм..
Peki OBJASNIJO SI, to sa ekremom je totalna transferčina blama, viš kako se ribi izdeformisala faca od ovog manijaka lolo
TetraLol
теткатрол
У јеботе, ја заборавио на мој контроверзни пост на овој теми...
Дакле, да објасним. Све је то лепо, излечио се човек од рака, рекох и сам да је једна мени веома блиска особа прошла кроз цео тај процес, тако да ми све то није страно. Друго, верујте ми на реч, да су болести и повреде биле чест гост моје породице. Нећу да вам набрајам шта је све прошло кроз моју кућу од болести, јер би ме то поистоветило са натписом на профилу дотичног аутора, кога узгред, веома ценим као квалитетног аутора.
Моје лично мишљење је да је оно што је он написао бламирање, исто као што би и мене био блам да напишем на профил како сам прележао одређену болест смехом у инат, и да препоручујем људима да терају породицу да иду код доктора једном годишње по сат времена. Нажалост, па је моја кева имала и превише искуства по болницама, шетајући ме од доктора до доктора.
Једноставно, не волим када неко своју болест тако истиче у јавности, то је, за мене, као када би носио мајицу са тим натписом. Шта друге људе интересује шта је он проживео, и зашто би они то морали да знају?
Јебига људи, нисам хтео да увредим човека или шта, али осетио сам трансфер блама, и хтео сам то да поделим са вама. Надам се да сам некако успео да вам објасним зашто је то тако, ако не, шта да радим.
и ја сам... хвала ти.
Ово је једна тако нормална порука, педагошка (не заборавите да је ово сајт врло младих људи), не видим шта је ту ,,бламантно"? Као што ми није јасно какве везе има да ли би се осетио избламираним неко твој ко је имао рак тестиса?
Као да рак тестиса гарантује неки посебан модел понашања.
Ово уоште не изазива трансфер блама код мене, напротив - човек је написао што сматра да га описује, и то је сасвим у реду.
Ok Peki, samo mislim da mu nije to bio cilj, ja eto nisam do sada znao da je on bio u pitanju (da je on bio bolestan) a bio sam mu na profilu 1000 puta. Mislim da je njegova namera bila dobronameran savet ljudima koje pogode teške životne stvari i to je sve.
i ja ne vidim ništa loše u melkijadesovim rečima.
Ovo što je straja rekao..
peki, lupio si i ostao živ... ali, mogu da skapiram zašto ti je to malo blamastično...
Prvo sam bio u neverici.
Onda je nastupio transfer blama...
Sajt beogradskog groblja.
Otvorite i sačekajte par sekundi...
http://www.beogradskagroblja.rs/
Čuveno pitanje - da li je više smešno ili žalosno?
Ahhahahahahha na vama je samo da umrete