Jednom nas šef častio ovim, uzeo paket za nas petoricu. 12% ima, za nekih sat i po sam popio tri i učukao se tako da sam jedva pogodio da dođem kući. Nije mi se baš svidelo, popio bih opet možda jedno al sve preko toga je sranje.
e,pa super.to bi mozda vec sutra mogao da pazarim.mada,mogu i na kauciju,pa mi ostanu flase.fakticki kupim flase.
sto se mnogo ne razlikuje od ovoga sto si napisao :D
mada, gratis je
Auuu lowenbrau, bravo veliki blek, stvarno je smece od piva, uzas jebeni
Bacio sam limenke daleko daleko daleko
Pa i oni madjarski kurci muler i konig su bolji od njega haha
Zanimljiv clanak bas o ovim madjarskim kurcinama od piva
Isto tako dakle i Lowenbrau tezi
Verovatno si u lancima supermarketa, ali i manjim radnjama, primetio sve veći izbor piva koja nose strana imena i koštaju manje i od najjeftinijeg domaćeg pivskog bućkuriša. Znaš već na čega mislimo – to su limenke piva kojima se daju primamljiva nemačka imena: Müller, Konig, Johan, Herberts, Dock…
Da li si se ikada pitao o kakvim se ovde pivima zapravo radi? Zbog čega su toliko jeftina? Kakva je zaista razlika između njih? Odgovor na ova pitanja je prilično jednostavan i veoma razočaravajući. Ukoliko kupiš bilo koju od ovih limenki i pogledaš proizvođača, uvidećeš da su gotovo sva ova piva zapravo potekla iz dve pivare. Jedna od njih je komšijska, mađarska Pécsi Sörfözde pivara, dok je druga poljska Van Pur pivara. I jedna i druga, po narudžbini, mogu da ti naprave pivo veoma niskog kvaliteta, ali i iste takve cene, koje možeš nazvati kako god želiš i prodavati ih u svojim lancima marketa kao „vrhunska uvozna piva“.
Da li se sećaš epizode Simpsonovih u kojoj sve „vrste“ Duff piva zapravo izlaze iz iste cevi u flaše sa različitim etiketama? E, slična stvar je i sa pivima koje kupiš u našim supermarketima u nadi da ćeš dobiti kvalitetno nemačko (ili drugo) pivo po veoma povoljnoj ceni. Ukoliko, na primer, kupiš Müller, Konig i Herberts pivo, svako sipaš u posebnu čašu i daš nekome da ih popije, dobićeš odgovor – „pa ovo je isto pivo!“. Šta god da na kraju kupiš, jedno je sigurno – popićeš industrijsko, veoma loše i nekvalitetno pivo koje najčešće specijalno naručuju određeni lanci supermarketa za tržište Hrvatske, Bosne i Srbije. Njihov jedini zadatak je da te imenom i izgledom limenke ubede da pomisliš da zaista kupuješ neko nemačko pivo sličnog imena (König NIJE König Pilsener!).
Nije ovo nikakva prevara ili stvar rezervisana samo za naše prostore, ali je važno da znaš šta tačno kupuješ kada sledeći put u supermarketu staneš pred raf sa pivom i rukom kreneš ka onim sa najnižom cenom i primamljivim dizajnom…
https://i.imgur.com/0VXhmA9_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium
Jednom nas šef častio ovim, uzeo paket za nas petoricu. 12% ima, za nekih sat i po sam popio tri i učukao se tako da sam jedva pogodio da dođem kući. Nije mi se baš svidelo, popio bih opet možda jedno al sve preko toga je sranje.
Ima i hajneken 4 komada i casu dobijes ili dve case nisam siguran sad
ma to gotovo uvek ima ps nego ovo mu pišem da pogleda zbog ambalaže baš
e da, od komercijalnih, meni je karlsberg sasvim pitko pivo a ima nepovratnu 0,5 ambalažu što je onako baš veliki plus
e,pa super.to bi mozda vec sutra mogao da pazarim.mada,mogu i na kauciju,pa mi ostanu flase.fakticki kupim flase.
sto se mnogo ne razlikuje od ovoga sto si napisao :D
mada, gratis je
Ja sam baš za vikend u Rodi uzeo tri flaše i naplatili mi kauciju
ne znam jbg pre nekih mesec dana (manje malo) sam kupovao negde od tih većih marketa i upakovane dve flaše u kartonsku kutiju i piše gratis ambalaža.
Auuu lowenbrau, bravo veliki blek, stvarno je smece od piva, uzas jebeni
Bacio sam limenke daleko daleko daleko
Pa i oni madjarski kurci muler i konig su bolji od njega haha
Zanimljiv clanak bas o ovim madjarskim kurcinama od piva
Isto tako dakle i Lowenbrau tezi
Da li si se ikada pitao o kakvim se ovde pivima zapravo radi? Zbog čega su toliko jeftina? Kakva je zaista razlika između njih? Odgovor na ova pitanja je prilično jednostavan i veoma razočaravajući. Ukoliko kupiš bilo koju od ovih limenki i pogledaš proizvođača, uvidećeš da su gotovo sva ova piva zapravo potekla iz dve pivare. Jedna od njih je komšijska, mađarska Pécsi Sörfözde pivara, dok je druga poljska Van Pur pivara. I jedna i druga, po narudžbini, mogu da ti naprave pivo veoma niskog kvaliteta, ali i iste takve cene, koje možeš nazvati kako god želiš i prodavati ih u svojim lancima marketa kao „vrhunska uvozna piva“.
Da li se sećaš epizode Simpsonovih u kojoj sve „vrste“ Duff piva zapravo izlaze iz iste cevi u flaše sa različitim etiketama? E, slična stvar je i sa pivima koje kupiš u našim supermarketima u nadi da ćeš dobiti kvalitetno nemačko (ili drugo) pivo po veoma povoljnoj ceni. Ukoliko, na primer, kupiš Müller, Konig i Herberts pivo, svako sipaš u posebnu čašu i daš nekome da ih popije, dobićeš odgovor – „pa ovo je isto pivo!“. Šta god da na kraju kupiš, jedno je sigurno – popićeš industrijsko, veoma loše i nekvalitetno pivo koje najčešće specijalno naručuju određeni lanci supermarketa za tržište Hrvatske, Bosne i Srbije. Njihov jedini zadatak je da te imenom i izgledom limenke ubede da pomisliš da zaista kupuješ neko nemačko pivo sličnog imena (König NIJE König Pilsener!).
Nije ovo nikakva prevara ili stvar rezervisana samo za naše prostore, ali je važno da znaš šta tačno kupuješ kada sledeći put u supermarketu staneš pred raf sa pivom i rukom kreneš ka onim sa najnižom cenom i primamljivim dizajnom…
ta glavobolja ujutru ti je zato sto si pickica
pravi muskarci izlece to tako sto naruce kilo jagnjetine
hahaha
kaucija u maksiju je nesto jako sitno.mislim da nije ni 20 kinti.
Ko je blejao u vili jednog od brace Rodica jasam. Doduse kao klinac, ni ne secam se dobro, al jebiga
Imam ja iz ceske te staklene dobio 0.33 u podrumu dacu ti nisam znao da vrede zlato
Dio, zaboravio sam da ti javim da je Šerif Konjević prošle nedelje pevao na pedeset metara od moje kuće
Ok brt vazi
Nije pevao onu našu ;D
ne brani nam niko da je pustimo
https://www.youtube.com/watch?v=1IE_PtOm9CE
Haha jebemti zajka
https://youtu.be/vU5_rJbi11s
Hahaahah sad cu ja da snimim video kako se pravi step sok xd