Prijava

Kao što sam rekao u jednoj ranijoj definiciji, i dalje smatram da je konstantnost u vježbama važnija od intenziteta i količine, tako da čak i ako neko radi samo po jednu seriju od 10 sklekova i 20 trbušnjaka dnevno, bez ikakvog povećavanja, ali baš svaki dan, može za godinu dana očekivati solidno povećanje zategnutosti i osnovnog fitnesa tih mišića.

Ja sam i sam krenuo vježbati na taj način i prvih nekoliko sedmica zaista ništa nisam ni povećavao, nisam htio da se preforsiram ili preopteretim, plašio sam se da ako krenem suviše naglo da ću prebrzo odustati od vježbi.

Prvi i osnovni cilj nije mi bilo ni povećanje mase, ni povećanje snage, ni povećanje fitnesa i izdržljivosti, već nešto sasvim drugo, a to je sticanje navike da svaki dan vježbam. Pretakanje tog vježbanja u podsvijest. Činjenje tog vježbanja neizostavnim dijelom svakog dana. Pravljenje neke vrste rituala koji se MORA izvršiti. Isto kao pranje zuba, ruku, tuširanje itd.

Dakle prvi cilj mi je bio čisto psihički, da učinim vježbanje nečim što mi je normalno da radim svaki dan i da mi to postane duboko ukorijenjena navika. Taj cilj sam već ostvario i od kraja avgusta pa do danas nije prošao ni jedan jedini dan a da nisam uradio najmanje 10 sklekova i 20 trbušnjaka. Zbog okolnosti, u par navrata sam vježbe radio čak i u mamurnom ili čak pijanom stanju, ili čak i poslije ponoći, ali sam ih uradio.

Međutim, poslije neke dvije sedmice ipak sam odlučio da taj broj malo počnem povećavati, jer je 10 sklekova i 20 trbušnjaka zaista vrlo skromno. Povećavao sam vrlo postepeno i na način koji neće dovesti u pitanje moju naviku svakodnevnog vježbanja. Tako sam svakih 5 do 7 (tačnije kada sam osjetio da sam malo ojačao) dana dodavao po koji sklek i trbušnjak u seriju. Kasnije sam uveo i vježbe za biceps (sa bučicama) kao i odručenje (isto sa bučicama). Pošto imam samo tegove od tri kile, kada radim vježbu za biceps uzmem oba tega u jednu ruku (3 kile mi je malo), a kod odručenja radim obe ruke istovremeno, sa po jednim tegom od 3 kile u jednoj ruci. I kod bicepsa i odručenja počeo sam od vrlo skromne cifre od deset ponavljanja u jednoj seriji. I tu sam takođe vrlo lagano povećavao.

Sada sam na nivou da svaki dan uradim po jednu seriju od:

30 sklekova
50 trbušnjaka
po 30 ponavljanja vježbe za biceps - prvo 30 lijevom rukom, pa onda 30 desnom (6 kg)
30 odručenja - obe ruke zajedno - (2x3kg)

Međutim, došao sam do neke vrste platoa ili stagnacije. Već nekoliko sedmica i da hoću ne mogu da povećam tu cifru. I nije mi neki pretjerani cilj da se forsiram, zadovoljan sam s tim što uradim.

Međutim, naletio sam na seriju sajtova koji nude programe koji traju po 6 sedmica, a sa kojima se navodno čovjek može istrenirati da bude u stanju da uradi 100 sklekova, 200 trbušnjaka, 200 čučnjeva i 25 ili 50 zgibova - u jednoj seriji, tj. iz cuga.

http://www.twohundredsitups.com/
http://www.hundredpushups.com/
http://www.twohundredsquats.com/
http://www.twentyfivepullups.com/

(Za zgibove još nisu formulisali program, piše Coming soon)

Sad se dvoumim da li da pokušam s tim njihovim programom ili da se još držim ovih svojih vježbi, s tim da bi eventualno trebao ubaciti čučnjeve - a zgibove nemam gdje ni raditi u kući.

I sad šta vi mislite o svemu ovom? :))

Brate, jel imaš više tema od definicija?

Jovicic je najjaci ovde!

Definicija 837, teme se ne broje, ali imam cirka 50-tak otkako sam se registrovao, s tim da u zadnje vrijeme više otvaram teme nego što definišem.

Pametan i jak co'ek!

Ja trknem 1km u parku, uradim mozda 30 trbusnjaka, cao zdravo djaci.

ОУУ ОООУУ ОУ ООУУО УООУ

Rekao bih da se potcenjuješ, uz malo volje sigurno možeš i više od toga, ali svejedno dobar ti je način razmišljanja, uz disciplinu svako može i kućnim vežbanjem da dođe do zadovoljavajuće snage i definicije. Proveriću ove sajtove, možda mi se dopadne neki program.

jer su besplatni programi?

Sve džabe - programi ti samo govore kako i koliko da radiš vježbe - sve radiš sam i u kući, ništa ti ne treba od opreme, a i sam program je potpuno besplatan i dostupan svima na sajtu.

moracu da vidim to veceras kad dodjem iz skole.
trenutno sam trudno pile
http://vukajlija.com/trudno-pile
pa bih video taj za sklekove malo ruke da nabudzim.

Јовичићу, мало је једна серија дневно. Треба ти бар 3. Да одвојиш дневно 30-40 минута за тренинг и одрадиш по 3 серије свих тих вежби које си навео. И то што кажеш за плато је тачно. Не можеш бесконачно да напредујеш у броју понављања.

Ја радим серије од по 40 склекова. Понекад изгурам максимално до 43-44 и то ми је плафон. Пар пута у животу сам отерао до 50, али нема силе. Кад пређем 35, полако иде цркавање. :)

Иначе, понекад радим згибове (пошто имам ону шипку што се нашрафи на врата). Ту радим по 15-20 у серији. А за бицепс исто вежбам теговима од 10.5 кила и цепам 3-4 серије по 50-60 понављања.

Pa ti si Džimi onda u prilično dobroj formi.

Ja ću vjerovatno probati sa ovim njihovim programima za čučnjeve, sklekove i trbušnjake, a odručenje i vježbe za biceps ću i dalje raditi po svom, ili ću sam izmisliti neki program koji bi bio sličan ovima što oni nude. Zgibove nemam gdje da radim. Tj. ima neka šipka u naselju ali ne znam baš da li ću ići stalno do te šipke samo radi zgibova. Udaljena je jedno 500 metara od moje zgrade.

A što se tiče ovih njihovih programa oni uglavnom podrazumijevaju više serija sa različitim brojem ponavljanja.

Čisto da vidite o čemu se radi, evo kako izgleda, npr. četvrta sedmica vježbanja za trbušnjake.

http://www.twohundredsitups.com/week4.html

Иди у било коју спортску продавницу и купи шипку за згибове. Она се врти и тако се шири, па је углавиш на штоку од врата и добро затегнеш. Нису ти потребни никакви шрафови, ни пичке материне. А и јефтина је. Типа 10 евра.

Ma probaću nešto da smislim, greota da preskočim zgibove.

A što se tiče opreme trebala bi mi još jedna šipka, koju bi koristio za biceps, ili bučice na koje se mogu dodavati tegovi. Ovih 6 kila što sad radim s njima kontam da je malo.

То обавезно. Ја сам почео да набијам килажу (а био сам жгољав као грисини) тек кад сам купио те бучице. Имам две шипке и осам тегова од по 2 кила.

РОФЉ!!! ЉМАО!!! ЉОЉ!!!! Јовичићу!! ЈА ТЕ ВОЛИМ!!!

Znači sklekovi, znači bleja. Ouououou :))

Ja vedžbam 3-4 dana u nedelji a ostala 2-3 dana lečim upale.... I ogrebotine sa treninga itd....

Nego Džimi koliko tegova od po dva kila imaš? (zezam se)

Nego bre ja obavezno slušam muziku neku da mi digne adrenalin.... Eye of the tiger nekada, a ovo sada:
http://www.youtube.com/watch?v=qn_Y06FR3h4

Inače stvarno pomaže....

E da i 90% je u psihi.... Ako sebi postaviš neke limite, dalje od njih nećeš moći.... Kad vežbam uvek idem aj još jedan, pa posle toga aj još jedan i tako.... Na kraju izguram mnogo dalje nego kad odmah sebi zadam neku granicu.

OUAAOUA

JA SAM OVDE NAJJACI BRE!