Alhemičar - Paolo Koeljo

1. Насмеја ме поређење Малог принца и Алхемичара.

2. Алхемичар је бестселер из простог разлога што је то литература написана простим, крајње једноставним, сажваканим језиком који свака зиљава пичка може да разуме, а камоли милфача или тинејџер. Све је крајње експлицитно саопштено, као у буквару.

Кад томе придодамо чињеницу да после читања књиге сваки лузер без трунке перспективе у животу може на тренутак да се осети као неко ко може да нађе своју ''личну легенду'' и стреми ка томе, па књига наивне људе трансформише у оптимисте са потпуно промењеним погледом на свет, који, опет, са тако промењеним погледом на свет препоручују књигу другим људима сличног менталног склопа, добијамо уберпопуларно штиво способно за жарење и паљење пучанства.

Књига функционише као латиноамеричка сапуница - труди се да поправи расположење читаоцу и да га натера да заборави своју трулу свакидашњицу. Из истог разлога већина људи слуша поп музику, а не друштвено-афирмисану музику.

Другим речима, да се тако духовито изразим, књига је говно.

Ja stvarno nisam znao da je ziljave pičke i Mile Kitić navode kao omiljene. Izvinite, ne prati estradu.
    Šta je loše u tome ako jedna knjiga uspe da udahnu tračak nade u bedni život nekog luzera?

3. To je kao kad kažeš da je "Terminator" dobar film, Madona dobar muzičar, vladika Nikolaj dubok teolog, Bukovski dobar pesnik, Koštunica uspešan političar... Natrag u školu!

4. Daj Džimi ne lupaj, Koeljo je keva. Ti mi čitaš Orvela i te pajvane, ne znaš ni šta je umetnost. I slušaš metalike pored onolikog Sinana.

5. Druže, jesi li ti ikada pričao sa Miletom Kitićem?

Možda si ti Mile.....

6. Ја сам за ову књигу чуо само да не ваља и да је наводе манекени/ке у лексикону.
    Пошто сам инатљив, верујем да ћу је некад прочитати.

Што се тиче Достојевског, он обара!

ништа ја ту не бих додала..

7. @Valdemar

Eto ispravio sam post, jel ti sad lakse?
    osjetim premudrost na forumu....

8. Džimi objasnio...

Заволећеш га кад постанеш топ модел.

Dotere na ivici sam da se zaljubim u tebe

9. E, srušili ste mi Sneška.Al' sam malo. Može lock.

10. бестселер је и "Грабљивица", "књига" о дрољи која се ебе кроз целу књигу, "књигу", а на свакој страни нађеш по неку контрадикторност или тотално дебилно размишљање
    толико о бестселерима

11. To što je nešto bestseler ne mora ništa da znači.
    Što kaže leksi, sve je u pravu. Komercijala i knjige prodaje. :/

12. @Ognjetina
    Ma nemam ništa protiv tvog posta, al kad proteruješ takvu veličinu iz lektire, učini to tako da izgleda pismeno. Ovako ljudi ne shvate ozbiljno.

13. Bestseler je i vazelin.

14. Besomučna eksploatacija, silovanje i prežvakivanje ideje, zapravo nemanje ideje. Jedino umetničko u toj knjizi moglo je da stane u jednu rečenicu... Ugadjanje opštem ukusu, kič, kurvanje sa new age religijskim trendovima, opet ugađanje opštem ukusu. Xebo ih Da Vinčijev kod da ih xebo sve na gomilu.
    Detaljnije...
    http://vukajlija.com/koeljove-knjige/26996

---------------------
    SATURN STINKS!!!

15. Kako ocenjujete ovo delo? Može li da parira Egziperijevom delu "Mali princ"?

Хахаххахахаха не зна се шта је веће говно. У ствари, зна се.... Мали принц. Мислим, благо цара Радована је три копља испред ових срања... маните се Коеља.

16. mali princ nije bas govno...

17. Умеће ратовања од Сун Цуа јебе!

18. Samhaine, e sad sam se razočarala!
    Blago cara Radovana jeste "majka Janja", ali Mali princ je knjiga sa dušom!
    Pojma ti ne znaš, vidim ja... :)

19. Malog Princa cete ukapirati kako budete odrastali...

---------------------
    SATURN STINKS!!!

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.