Prijava

Макар су крали са стилом.
Што их чини краљевима.

Од ових 10 "плагијата" што се мене тиче ни једна ствар није ни у топ 20 њихових ствари (најбољих, не најпознатијих! Чак ни Стервеј, превише исфурана). Али искрено, мало ми је смијешно, на пар ствари нисам могао никакву сличност да нађем. Такође, "Бејбе ам гана лив ју" мислим да није плагијат, већ једноставно обрада. Друг ми дао прије пар година да чујем оригинал, као "Е да чујеш од кога су је Цепелини обрадили", није помињао плагијат.
У сваком случају су легендаран бенд, па и да су узимали са стране, што Џими каже - радили су то са стилом.

Скочимиш и Огњетина бановани због спамовања теме.
Пооштрени критеријуми, момци, јебига.

Sam Pejdž je rekao da su obradili ili ukrali tonu stvari, što tekstova, što muzike. I dan danas postoje sudske tužbe prtiv njih. Za većinu stvari nisu ni tražili dozvolu.

Они су револуционарни у звуку били, не може и јаре и паре!
:)))

Па, што Гамби рече, управо су цареви зато што су покрали толике ствари, а нико им ништа не може. :)

Мени су јадни и бедни ти људи који сад траже неку кинту за те ''покрадене'' ствари. :) Уместо да буду срећни што је њихове песме неко уопште чуо. А чуо је захваљујући Цепелинима.

И то што каже Урош. Они су творци модерног хард-рок/металног звука.

Што се тиче овог "Јадни бедни", ти стари блузери су, у време кад је у Британији почела да се развија популарна музика, стајали углавном лоше и материјално и на остале начине, тако да није неко чудо што су покретали поступке, тим пре што су многи, као Клептон и Стонси, умели да дају кинту за ауторска права...
Постоји она прича да су Стонси затекли Мадија Вотерса како кречи студио, сморили су се тотално :)))

Pre bi rekao da su Sabati tvorci modernog hevi zvuka.
A,ovi pa nikad ih nisam nesto posebno voleo. Ortak mi je pre jedno dve godine dao radio emisiju gde su pustali prvo Cepeline pa original ,imao sam je u mp3 formatu ,traje jedno pola sata.....nemam pojma 'de mi je sad.....
Ne mogu da se porede Pejdz i Brega, ipak je Pejdz legenda,a ovaj obinci Titov pionir zaduzen za zabavu sirokih narodnih masa.......

"Мени су јадни и бедни ти људи који сад траже неку кинту за те ''покрадене'' ствари. :) Уместо да буду срећни што је њихове песме неко уопште чуо. А чуо је захваљујући Цепелинима."

Pa jel sad svako ko napravi stvar treba nuditi prvo poznatima, da bi se pjesma čula? Bilo bi u redu da je na svakom albumu napisao čija je stvar, a ne da se kite tuđim perjem.
Volim ja njih i dalje, ali mislim da nije fer.

ps: Joan Baez je bila strašno poznata, znači nisu krali (ili obrađivali) pjesme samo od nekih anonimusa...

Pre bi rekao da su Sabati tvorci modernog hevi zvuka.

Dobro sad, Sabati su ipak Sabati. :)

Pa jel sad svako ko napravi stvar treba nuditi prvo poznatima, da bi se pjesma čula?

Не, али је чињеница да за добар део тих музичара од којих је покрадено никад нико не би чуо, да није било Цепелина. :) Тако да... Требало би да им захвале.

Bilo bi u redu da je na svakom albumu napisao čija je stvar, a ne da se kite tuđim perjem.

То већ не знам. Од омота Цепелина сам видео само предње кавере, нисам имао прилике да гвирнем у списак песама са именима аутора.

Pre bi rekao da su Sabati tvorci modernog hevi zvuka.

Да, Ајоми је револуционар кад је у питању начин свирања, то стоји. Он јесте творац хеви метала. Али мислио сам на продукцију, начин снимања и тако то.

"То већ не знам. Од омота Цепелина сам видео само предње кавере, нисам имао прилике да гвирнем у списак песама са именима аутора."

Pa ako je sam Pejdž priznao da je bilo "lopovluka", a ljudi ih tuže, znači da nisu stavljali...

"Babe I'm Gonna Leave You" - je stvar od Anne Bredon, prvo je nisu bili potpisali, ali su poslije tužbe prepravili autore na Bredon/Page/Plant

Ceo prvi album je pokraden. Samo jedna pesma je njihova.

Rok sa kraja '60 je bio većinom izrabljivanje crnačkih folk pesama......tako da neko tužakanje i gluposti su izlišni.....Počevši od Dzoni Kesha pa do samih Zepelina to se kralo na kilo....jbg......
Zepelinima treba zahvaliti na tome što su postavili okvire kasnijim bendovima....

jebote, ovaj bert jansch mi do jaja zvuci (mada ni niko nije los od plagiranih)

ne znam dal sam sretan sto sam otkrio novu muziku, il skenjan sto mi rusite velicinu cepelina :/

Ја имам ону њихову плочу са Кроулијем и тим чудима на њој и пуштао сам је у назад кад сам био клинац.