Реторичко питање

1. Vizarde, pa i ti metafizičari seru. Isto kao mi. Samo se bace u iracionalno razmišljanje i prave teorije, ko dođe do neke u kojoj se nalazi što manje protivrečnosti ta postaje "popularna" za komentarisanje itd. Tako ja bar vidim celu tu stvar.

"Dokolica je majka filozofije" Aristotel.

EDIT

Бар од старе Грчке.

Bar. Ali sigurno mnogo pre.
    Atlantida!:)

2. Samo se bace u iracionalno razmišljanje i prave teorije, ko dođe do neke u kojoj se nalazi što manje protivrečnosti ta postaje "popularna" za komentarisanje

Toliko.

3. cule ne postoji, nema dokaza da postoji, verovatno ni ne funkcionise tako kako mi zamisljamo (ako uopste postoji) debata o tome bi bilo cisto gubljenje vremena. verovatno bi izmislili trecu stvar koja bi objasnila ove dve

To što ljudi vide boje i na taj način percepiraju svijet, samo je jedan dokaz da funkcionisanje ovog svijeta i stvarnosti zamišljamo drugačijima nego što zaista jesu. Čak i u čisto hipotetičkoj raspravi, koristimo naša znanja koja smo stekli čitajući ili slušajući. A čula varaju. I iskrivljuju sliku ' stvarnosti'. A pokazatelj ' razvijenosti' ljudskog mozga su upravo ovakve rasprave i razmišljanja.

4. To što ljudi vide boje

Boje su najveća laž po mom mišljenju.

A pokazatelj ' razvijenosti' ljudskog mozga su upravo ovakve rasprave i razmišljanja.

A šta bi sa onom pretpostavkom da čovek koristi samo mali procenat mogućnosti svog mozga?
    Šta bi bilo da je u mogućnosti da koristi u punom kapacitetu? Da li bi onda dokučio tajnu univerzuma, pitam se ?

5. Ovo sam našao na forumu prije, a i borko pomenu, te rekoh što da ne, ako neko nije pročitao, eto prilike. Multiverzum

Ја сам пре мислио на како они постоје паралелно? ТЈ, да ли се преклапају и како?

Зашто тражите одговор на нешто што не могу људи с мозгом да дају већ 500 и кусур година, колико се мисли о томе?

О таквим питањима су мислили и Грци чини ми се, али нисам сигуран. Свеједно, зљнимљиво је вежбати мозак. Такође, лепа поента од Кулета:

Zato što noulajfujemo subotom uveče:)

cule ne postoji, nema dokaza da postoji, verovatno ni ne funkcionise tako kako mi zamisljamo (ako uopste postoji) debata o tome bi bilo cisto gubljenje vremena. verovatno bi izmislili trecu stvar koja bi objasnila ove dve

Која трећа ствар? :)

De je onaj Borko usta ga 'bem,zakuva i ode...

Отишао по чоколаду, на трафику километар далеко. Хладно је напољу :)

To što ljudi vide boje i na taj način percepiraju svijet, samo je jedan dokaz da funkcionisanje ovog svijeta i stvarnosti zamišljamo drugačijima nego što zaista jesu. Čak i u čisto hipotetičkoj raspravi, koristimo naša znanja koja smo stekli čitajući ili slušajući. A čula varaju. I iskrivljuju sliku ' stvarnosti'. A pokazatelj ' razvijenosti' ljudskog mozga su upravo ovakve rasprave i razmišljanja.

Ако одем у прошлост згазим бубу, и због тога пореметим универзум, да ли је могуће да исти уместо да се мултипликује једноставно нестане, услед немогућности?

6. да ли је могуће да исти уместо да се мултипликује једноставно нестане, услед немогућности?

Meni je najlogičnije da se multiplikuje. "Jednostavno" ti zgaziš bubu, odmah nastane novi stari univerzum sa živom bubom i ti ostaješ živ u univerzumu sa mrtvom bubom jer vučeš korene iz univerzuma sa nezgraženom bubom, a pošto su ta dva univerzuma srodna ti opstaješ u univerzumu sa mrtvom bubom i možeš da se vratiš u svoj univerzum gde buba nije bila zgažena.

Gomila sranja, al' eto :)

Отишао по чоколаду, на трафику километар далеко. Хладно је напољу :)

Buržuju, ja ne'am ni za suncokret. :D

7. A šta bi sa onom pretpostavkom da čovek koristi samo mali procenat mogućnosti svog mozga?
    Šta bi bilo da je u mogućnosti da koristi u punom kapacitetu? Da li bi onda dokučio tajnu univerzuma, pitam se ?

Nešto sam čit'o o tome u zabavniku. Imaju i oni pogrešnih informacija, ali ih nekako uzimam za istinu. Pisaše tamo da koristimo skoro čitav mozak, ali po 10 posto odjednom.
    Možda jer ljude vidim kao pošast, smatram da nikad nećemo spoznat ništa.

8. Хоћеш рећи да су универзими комплментарни? То је онда опет само један у ком је све могуће одједном?

9. smatram da nikad nećemo spoznat ništa.

AKo ništa realno ne spoznamo u životu onda nam jedino ostaje da se nadamo će se nešto desiti u zagrobnom životu. Osim ako se ne reinkarniramo i rodimo kao neki levi organizam i sve krene iz početka.

10. Ако одем у прошлост, и згазим бубу, те се због тога ни не родим znaci da ne postojim sad trenutno i nema ko da se vrati da zgazi bubu. ako nema ko da se vrati da zgazi bubu onda ne postoji razlog da ja ne postojim. znaci imamo krug. ali putovanje kroz vreme nije moguce jer bi se svi vracali i menjali tok istorije pa bi se menjala i sama istorija koja posle ne bi ni postojala.

sto me dovodi do ovog zakljucka:
    civilizacija moze da se razvije samo do odredjenog nivoa, npr ako izmislimo nacin da putujemo kroz vreme unisticemo sami sebe. ako uopste stignemo do tog stadijuma. zato mi ni ne znamo za postojanje vanzemaljaca, nismo dovoljno razvijeni da bi mogli da komuniciramo sa njima a kada budemo izmislicemo nesto sto ce nas unistiti. jedina mogucnost je da ljudi budu do te mere robotizovani da ti mozes da ih kontrolises jer uvek ce se naci neka budala koja ce reci "ko vas jebe, odo ja u proslost da gazim bube" a ako coveka mozes da kontrolises onda on vise i nije covek, sto nas opet vraca na unistenje covecanstva.

putovanje kroz vreme nije moguce jer da jeste do sada bi nas unistilo. ako jeste moguce onda neko kontrolise nama a da mi toga nismo ni svesni.

11. То је онда опет само један у ком је све могуће одједном?

Nije moguće još jednom. Sve kreće drugačije. Ubio si bubu, nešto će se desiti drugo. Ništa se ne ponavlja. To je potpuno nov univerzum koji se samo delimično poklapa sa starim do onog trenutka kada si zgazio bubu.

12. Cule, je li vjeruješ, ili se nadaš?
    Možda nemamo neku svrhu ili veći cilj, od preživljavanja i prenošenja genetskog koda. To je nešto što ja vjerujem.

13. AKo ništa realno ne spoznamo u životu onda nam jedino ostaje da se nadamo će se nešto desiti u zagrobnom životu.

putovanje kroz vreme nije moguce jer da jeste do sada bi nas unistilo. ako jeste moguce onda neko kontrolise nama a da mi toga nismo ni svesni.

Да ли је то онда доказ да нека виша сила у виду Бога постоји?

14. To je brate zato što:
    1.Pretpostaviš da je moguće odvojeno egzistirati i u prošlom i u sadašnjem vremenu.
    2.Onda pretpostaviš da je moguće iz prošlog vremena ukinuti sopstvenu egzistenciju u sadašnjem vremenu kad ubiješ bubu (=klasična istočnjačka besmislica)
    3. A onda pretpostaviš da ćeš ukidanjem svoje egzistencije u sadašnjem vremenu, ukinuti sopstvenu egzistenciju i u prošlom vremenu (kada se pitaš kako si mogao da ubiješ bubu ako ne postojiš)
    Dakle, činiš SUPROTNE pretpostavke kada:
    1 Kažeš da su moguće dve odvojene egzistencije u različitim vremenima
    2 i 3 Kažeš da one i nisu baš skroz odvojene
    Kada u životu napraviš dve suprotne pretpostavke, to se zove logička protivrečnost. Naravno, ovo je samo analiza greške na jezičko-logičkom nivou, o prirodi vremena i tim sranjima teško da se išta može zaista znati...

15. Uhhhh...prešli ste na viši nivo diskusije ne mogu vas pratiti više....

16. nije dokaz ali je vrlo moguce.
    a i ako postoji sumnjam da je to cika sa bradom koji ce te kazniti sto si komsiji jebo zenu, boli njega kurac za to. ali definitivno radi u korist covecanstva i trudi se da se sto manje mesa...

17. Cule, je li vjeruješ, ili se nadaš?

Nadam se.
    Depremira pomisao da ću postati ništavilo posle smrti. Zato se nadam.

18. Да ли је то онда доказ да нека виша сила у виду Бога постоји?

Prije mjesec dana sam u šetnji sa drugom poveo sličnu raspravu. Bilo je kvasno posle kiše i po ulici se moglo naći dosta puževa i kišnih glista. Stadosmo iznad jednog puža i drug mu blago dodirnu rogove. Puž ih povi i sakri se u kućici. Tu zaključismo da je puž shvatio 2 čovjeka samo kao osjećaj na rogu. Njegova mogućnost shvatanja ' stvarnosti' se razlikuje od naše. Nisam siguran, ali sam prilično uvjeren da nas nije vidio kao 2 momka u šetnji, nego kao silu koja je uticala na njega. U tom kontekstu, mogu da prihvatim postojanje boga, ili Boga.

19. 1.Pretpostaviš da je moguće odvojeno egzistirati i u prošlom i u sadašnjem vremenu.

Ни једног момента нисам рекао да је могуће паралелно егзистирати. Пре типа - пет минута не постојим у 2010, јер сам пет минута у 95401234 п.н.е. Самим тим, оне су повезане, али не директним током времена, јер се он прекинуо у тренутку одласка у прошлост. Нисам ни кренуо да причам о томе да одеш у неки момент своје младости, и видиш себе ван огледала :)

2.Onda pretpostaviš da je moguće iz prošlog vremena ukinuti sopstvenu egzistenciju u sadašnjem vremenu kad ubiješ bubu
    3. A onda pretpostaviš da ćeš ukidanjem svoje egzistencije u sadašnjem vremenu, ukinuti sopstvenu egzistenciju i u prošlom vremenu (kada se pitaš kako si mogao da ubiješ bubu ako ne postojiš)

Поставио сам питање, нисам претпоставио одговор. Пита сам да ли је то могуће.

20. bbd doktor, upravo sam o tome pricao, sve se ovo zasniva na pretpostavkama i stvarima za koje ne postoji ni jedan jedini dokaz, i da, cesto protivrecimo sami sebi. meni ipak treba dokaz da bih mogao da dalje razvlacim materiju. ili bar striktno utvrdjena pravila.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.