Ja sam pisala nekakav seminarski o njima. Tačnije majka :D Dade mi ga pred polugođe kad nisam znala đe mi je glava a ne što drugo pa mi majka to napisala.
ajd evo sad ću biti fin. recimo. što se pesnika tiče meni su do jaja Karanović i i Valjarević od naših novijih. od starijih volim Popu i Pavlovića, Rakić nije loš. Od stranaca volim Šelija, Bukovskog, i onog jebenog francuza pederčinu kog nikako ne mogu da se setim kako se zove i Ginsberga....i Po, on je dobar.....i Majakovski, on je neprevazidjen, kad smo već kod rusa ni Jesenjin nije loš, al da ne smaram.
od muzke volim roling stonse oni su nešto neprejebivo i čak beri, od toga bolje nema. ovaj bib mi se dopada, nije loš dečko, fin bluz cepa. vole sabat i priste, oni su ok. i naravno kleš, to je klasika. tuksdemon i džoj divižn oni su specifični, pitera toša blek uhuru.masiv atek i stereo ms od elektronike. i gomilu drugog.
omiljeni režiseri su mi Džarmuš, Kjubrik i Kristofer Nolan, on pravi jake filmove. Rodrigez nije loš, ima neki šmek. Forman je isto napravio par jakih filmova, i naravno Kopola i Polanski. Fini ljudi. eto to vam preporučujem. poslušajte, pogledajte, pročitajte, nećete se pokajati.
Kaname je naduvan, methinks.
A sta vi mislite o Domanovicu i Radovicu?
I njihovim satiricnim pricama i tekstovima.
Ja sam pisala nekakav seminarski o njima. Tačnije majka :D Dade mi ga pred polugođe kad nisam znala đe mi je glava a ne što drugo pa mi majka to napisala.
Edit:
O Rakiću i Disu.
Jebi ga šta da ti kažem, volim domaću književnost, svi su mi oni do jaja. Ali jedna je DESANKA MAKSIMOVIĆ!
Ostavi misli nek se bujno roje,
I rec nek tvoja nicim ne pomuti
Bezmerno silne osecaje moje.
Cuti, i pusti da sad zile moje
Zabrekcu novim, zanosnim zivotom,
Da zaboravim da smo tu nas dvoje
Pred velicanstvom prirode; a potom,
Kad prodje sve i malaksalo telo
Ponovo padne u obicnu camu,
I zivot nov i nadahnuce celo
Necujno, tiho potone u tamu,
Ja cu ti, draga, opet reci tada
Otuznu pesmu o ljubavi, kako
Ceznem i stradam i ljubim te, mada
U tom trenutku ne osecam tako.
I ti ces, bedna zeno, kao vazda
Slusati rado ove reci lazne,
I zahvalices Bogu sto te sazda,
I oci ce ti biti suzom vlazne.
I gledajuci vrh zaspalih njiva
Kako se spusta nema polutama,
Ti neces znati sta u meni biva,
Da ja u tebi volim sebe sama,
I moju ljubav naspram tebe, kad me
Obuzme celog silom koju ima,
I svaki zivac rastrese i nadme,
I osecaji navale ko plima.
Za taj trenutak zivota i milja,
Kad zatreperi cela moja snaga,
Neka te srce moje blagosilja.
Al' ne volim te, ne volim te, draga!
I zato cu ti uvek nesto reci: cuti,
Ostavi dusu nek spokojno sniva,
Dok kraj nas lisce na drvetu zuti
I tama pada vrh zaspalih njiva.
Колко ја волим ову песму не могу вам описати.
Iskrena pesma.
Strašna pesma.
Krvava bajka!
:pušta suzu:
Volim ponekad nekoj, kojoj smatram da vredi, govoriti stihove pesme "Čekanje" podseća me na neka vremena kad sam čekao.
dobro vece dobri ljudi
Прва строфа је најкуља. Волим ту песму много.
А Мику Антића јел читате? Цар.
A i draga mi je Šantićeva Emina, zbog jedne cure koja voli tu pesmu, i koje se mnogo lepo smeška kad joj kažem
:)
de si ćirilico?!
Kakva si ti romantična duša :D
Dobro veče, Ćirilice.
Meni je Dučić, kompletna književna ličnost. Prozna i poetska filozija, ma Njegošu je svaka k'o u Dučića.
Ћирилицо добродошо на вече поеазије.
NIRVANA - VLADISLAV PETKOVIĆ DIS
Noćas su me pohodili mrtvi.
Nova groblja i vekovi stari;
Prilazili k meni kao žrtvi,
Kao boji prolaznosti stvari.
Noćas su me pohodila mora,
Sva usahla, bez vala i pene,
Mrtav vetar duvao je s gora,
Trudio se svemir da pokrene.
Noćas me je pohodila sreća
Mrtvih duša, i san mrtve ruže,
Noćas bila sva mrtva proleća:
I mirisi mrtvi svuda kruže.
Noćas ljubav dolazila k meni,
Mrtva ljubav iz sviju vremena,
Zaljubljeni, smrću zagrljeni,
Pod poljupcem mrtvih uspomena.
I sve što je postojalo ikad,
Svoju senku sve što imađaše,
Sve što više javiti se nikad,
Nikad neće - k meni dohođaše.
Tu su bili umrli oblaci,
Mrtvo vreme s istorijom dana,
Tu su bili poginuli zraci:
Svu selenu pritisnu nirvana.
I nirvana imala je tada
Pogled koji nema ljudsko oko:
Bez oblika, bez sreće, bez jada,
Pogled mrtav i prazan duboko.
I taj pogled, k'o kam da je neki,
Padao je na mene i snove,
Na budućnost, na prostor daleki,
Na ideje, i sve misli nove.
Noćas su me pohodili mrtvi,
Nova groblja i vekovi stari;
Prilazili k meni kao žrtvi,
Kao boji prolaznosti stvari.
Ma jok, samo vežbam za FDU.
jel mora romanticarska poezija ili koja mi se stvori u glavi kao vetar sto prodje pored milion izgubljenih misli?
lolololol :) Kakav car ovaj Cule :)
metal ne slušam, musogorskog ponekad.
ajd evo sad ću biti fin. recimo. što se pesnika tiče meni su do jaja Karanović i i Valjarević od naših novijih. od starijih volim Popu i Pavlovića, Rakić nije loš. Od stranaca volim Šelija, Bukovskog, i onog jebenog francuza pederčinu kog nikako ne mogu da se setim kako se zove i Ginsberga....i Po, on je dobar.....i Majakovski, on je neprevazidjen, kad smo već kod rusa ni Jesenjin nije loš, al da ne smaram.
od muzke volim roling stonse oni su nešto neprejebivo i čak beri, od toga bolje nema. ovaj bib mi se dopada, nije loš dečko, fin bluz cepa. vole sabat i priste, oni su ok. i naravno kleš, to je klasika. tuksdemon i džoj divižn oni su specifični, pitera toša blek uhuru.masiv atek i stereo ms od elektronike. i gomilu drugog.
omiljeni režiseri su mi Džarmuš, Kjubrik i Kristofer Nolan, on pravi jake filmove. Rodrigez nije loš, ima neki šmek. Forman je isto napravio par jakih filmova, i naravno Kopola i Polanski. Fini ljudi. eto to vam preporučujem. poslušajte, pogledajte, pročitajte, nećete se pokajati.
P.S. kaname ne duva.