Za i protiv legalizacije marihuane

1. дување повезано с нечим урбаним, па све дуваче декларишу као исфолиране урбане ликове

Ја баш добар део дувача декларишем као сељаке, тј. вонаби урбане ликове. У сваком случају, ако дуваш, ако пијеш, ако једеш нешто (поменула си ракију и сланиницу) да би угодио некоме или да би се показао пред неким, то је јебено сељачки. Уколико радиш то ради себе, онда је океј. Мада се за такве људе нејчешће ни не зна да конзумирају то што конзумирају, јер немају комплекс потребе да то поделе са другим људима.

2. "Za"

ako mozes da se ubijas alkoholom ili pistoljem i to nije kaznjivo ne vidim zasto bi narkomanima bilo zabranjeno da se ubijaju drogom...

"Protiv"

sam jer bi smo onda legalizovali propadanje.

3. , ако дуваш, ако пијеш, ако једеш нешто (поменула си ракију и сланиницу) да би угодио некоме или да би се показао пред неким, то је јебено сељачки. Уколико радиш то ради себе, онда је океј.

Ovo je mnogo češća pojava sa alkoholom gde se masa jednostavno oduševljava ukusom piva, ukusom raznorazne žestine da bukvalno počnu da svršavaju dok nekome pričaju kako vole na primer rum i koliko im lep ukus ima. Alo ljudi...shvatam ja da pojedinci hoće da se uklope u masu i onda gledaju da liče svi jedni na druge što je moguće više jer će tako biti društveno prihvatljiviji.
    Ja sam nebrojeno puta uživo iznapušavao devojke koje počnu da mi se proseravaju kako obožavaju votku, kako je to toliko lepo, ukusno šta ti ja znam šta sve ne....Koga foliraš ti bre kokoško? Jel ja možda nisam nikad probao ništa od toga pa ne znam kakvo je? Pivo osim ako nije dobrano hladno ima ukus kao da je neko iscedio tečnost iz bulje, da ne pričam o ovim drugim pićima.
    Mislim, ja prvi umem da razdvojim dušu od tela kolko se napijem al nikad nisam na sva usta pričao kako mi pivo ima prelep ukus, čak šta više u životu ne pamtim da sam možda par puta popio pivo ili čašicu rakije ovako preko dana. Znači alkohol mi jedino služi kao oruđe pomoću kojeg se napijem i dovedem u to željeno stanje.

I ne kontam one koji kad sednu u kafić preko dana neće da naruče sok, pogotovo ako je u društvu i neka devojka, mora alkohol jer je to kul.
    Uvek se setim kad smo pre par godina drug i ja seli sa dve devojke i on normalno odma se uvati za pivo, ja naručim sok i on odma ''a jao...jel te tvoji prate pa ne smeš da naručiš pivo, šta piješ te gluposti ko neki klinac bla bla'' kao da me spušta nešto pred njih dve, reko ''ćuti bre do pre pola godine tvoji te nisu puštali da budeš napolju posle deset naveče, pivo si viđao samo na reklamama na teveu šta izvodiš sad tu neke bangave gliste pred njima''.

4. Ovo je mnogo češća pojava sa alkoholom gde se masa jednostavno oduševljava ukusom piva, ukusom raznorazne žestine da bukvalno počnu da svršavaju dok nekome pričaju kako vole na primer rum i koliko im lep ukus ima. Alo ljudi...shvatam ja da pojedinci hoće da se uklope u masu i onda gledaju da liče svi jedni na druge što je moguće više jer će tako biti društveno prihvatljiviji.
    Ja sam nebrojeno puta uživo iznapušavao devojke koje počnu da mi se proseravaju kako obožavaju votku, kako je to toliko lepo, ukusno šta ti ja znam šta sve ne....Koga foliraš ti bre kokoško? Jel ja možda nisam nikad probao ništa od toga pa ne znam kakvo je? Pivo osim ako nije dobrano hladno ima ukus kao da je neko iscedio tečnost iz bulje, da ne pričam o ovim drugim pićima.
    Mislim, ja prvi umem da razdvojim dušu od tela kolko se napijem al nikad nisam na sva usta pričao kako mi pivo ima prelep ukus, čak šta više u životu ne pamtim da sam možda par puta popio pivo ili čašicu rakije ovako preko dana. Znači alkohol mi jedino služi kao oruđe pomoću kojeg se napijem i dovedem u to željeno stanje.

I ne kontam one koji kad sednu u kafić preko dana neće da naruče sok, pogotovo ako je u društvu i neka devojka, mora alkohol jer je to kul.
    Uvek se setim kad smo pre par godina drug i ja seli sa dve devojke i on normalno odma se uvati za pivo, ja naručim sok i on odma ''a jao...jel te tvoji prate pa ne smeš da naručiš pivo, šta piješ te gluposti ko neki klinac bla bla'' kao da me spušta nešto pred njih dve, reko ''ćuti bre do pre pola godine tvoji te nisu puštali da budeš napolju posle deset naveče, pivo si viđao samo na reklamama na teveu šta izvodiš sad tu neke bangave gliste pred njima''.

Objasnio.

5. Pivo osim ako nije dobrano hladno ima ukus kao da je neko iscedio tečnost iz bulje, da ne pričam o ovim drugim pićima.

ruku na srce, ovo vazi samo za piva sto se prave na veliko (lagere uglavnom).
    dobro pivo ukusno brate, ima aromu, nije gorko. i kad nije hladno.

probaj skupa belgijska piva pa pricaj.

6. probaj skupa belgijska piva pa pricaj.

Jebiga, meni generalno alkohol nema lep ukus nimalo iako ga često koristim.
    Nije baš da sam od piva probao samo Lav i Jelen pa da pričam napamet, stoji to da su neka piva lepša od drugih, recimo u Češkoj sam probao pivo koje se ni ne izvozi nigde al ima do jaja ukus u odnosu na ovo što mi ovde pijemo, al opet meni lično to nije nešto lepo da bih mogao da uzmem kući kao sok da ga popijem sa nekim uživanjem.
    A i ovi ovde što se busaju kako pored alkohola ne bi uzeli da piju bilo šta drugo jer je to toliko lepo uglavnom ne znaju ni gde je belgija, a kamoli da su probali belgijska piva

7. Ја се слажем да пиво не може да има добар укус кад је топло, ма колико било добро, тј. скупо. Још ако излапи...

Иначе, малтене идентичну ствар овоме што је Пезос рекао, написао је Џек Лондон у роману John Barleycorn, то око укуса и ефекта алкохола.

8. Hertog Jan, celte. Nije belgijsko, ali je blizu. :)
    Petre, ne diraj mi pivo. Ja ga baš volim, i volim ga popiti i preko dana. Vruće mi je gadno... ali kao i hladna pljeskavica. :)

9. Да не листам целу тему, само сам ову страну прешао, слажем се са Пезосем, с тим да ми је такав гушт да лети ладно пиво попијем, али само ако нисам баш жедан. Јаку жеђ гасим само водом. Ништа друго не шљака. Вода, и то је то.

Конкретно око теме, јебено лицемерје.
    Култура, интереси великих фирми и паорски менталитет омогућавају алкохолу да буде легалан поред нелегалне траве. Мислим, шта који курац? Кад се вратим вечерас, излистаћу тему, сад идем.

10. Petre, ne diraj mi pivo. Ja ga baš volim, i volim ga popiti i preko dana. Vruće mi je gadno... ali kao i hladna pljeskavica. :)

Ma možda me nisi dobro shvatio, razumem ja da neko voli tu i tamo da popije pivo i kad nema nameru da se napije, nego mu jednostavno prija da popije jedno ladno. Al mi idu na genitalije ovi što uz pivo dodaju i ''njam njam kako je to lepo ko pije još sokiće osim pičkica''.
    U suštini, meni je omiljeni alkohol pivo, samo ne razumem pojavu takvih ljudi....jednostavno su mi detinjasti, a i to je ono što je džimi rekao na početku kad sam ga prvi put citirao, po svaku cenu hoće svima da stavi do znanja kako on mnogo voli da pije i kako uopšte ne pije na silu nego uživa u svakom gutljaju

11. to da, to je već proseravanje.

12. jeb'o majku, sve je stvar ukusa. zapeo si za sok pa za sok. ja voćni sok nisam pila brda godina, ne zato što "nije kul piti sokove" već ima fuj ukus, puno je šećera, sranja, ma idi.. ne dopada mi se.
    nekome se pivo i alkohol zapravo sviđa, zbog ukusa. daj, ne generalizuj.
    to bi bilo kao kad bih prišla ćaletu u fazonu "jbte, kako možeš da piješ taj jebeni kvas ima ukus kao koncentrat za piliće?".

de gustibus non disputandum est.

13. jeb'o majku, sve je stvar ukusa. zapeo si za sok pa za sok. ja voćni sok nisam pila brda godina, ne zato što "nije kul piti sokove" već ima fuj ukus, puno je šećera, sranja, ma idi.. ne dopada mi se.
    nekome se pivo i alkohol zapravo sviđa, zbog ukusa. daj, ne generalizuj.
    to bi bilo kao kad bih prišla ćaletu u fazonu "jbte, kako možeš da piješ taj jebeni kvas ima ukus kao koncentrat za piliće?".

Па, није он о томе причао уопште.

14. Pff, aj bar pročitaj lepo šta sam napisao pa onda prokomentariši ako hoćeš. Naravno da ima ljudi koji to stvarno vole i koji se ne proseravaju al takvi verovatno neće ići od jedne do druge osobe da objašnjavaju kako je to nešto prelepo nego piju zbog sebe i zato što im se sviđa. Ja sam opisivao persone koji po svaku cenu u svakom trenutku mora da stavi svima do znanja kako je alkohol nešto prelepo i kako je vinjak posle majčinog mleka nešto najlepše što je u životu probao.
    Nisi ti nešto dobro razumela, nigde nisam pričao dal je alkohol generalno lep ili nije.

15. priča kako je se ljudi proseravaju da im se sviđa alkohol da bi ispali kul, šta?
    glupost.
    kažem da se nekima zapravo sviđa. da nije uobrazilja i izmišljotina. punto.

16. p.s. biće da nešto ne blejim u društvu ljudi zonfa "e, sa' ću na silu da popijem mali točeni jelen, jerbo je to dojajno" :D

17. ja mislim da bi najpametnije bilo legalizovati, ko hoce da se drogira drogirace se svejedno, a ovako drzava uzima pare mesto lerdija....

18. ps
    marihuana nije droga, ali ovo sto mi ovde imamo ima vise hemije od LSD-ja, prskaju raznim sranjima (skunk(...

19. priča kako je se ljudi proseravaju da im se sviđa alkohol da bi ispali kul, šta?

Многи се просеравају. Не може нико да ме убеди да се клинкама од осамнаес' и мање година заправо свиђају вотка и друга жестока пића. Јбт, ја пијем скоро деценију и вотка ми је опет огавна, пио бих је само кад бих из неког разлога хтео брзо да се олешим.

20. Što prije legalizovati, ako ništa - onda bar zbog ovog nafuravanja na opasnoću i zajebanost. Broj bi se bre prepolovio - više ljudi bi, u stvari, probalo, ali jednom, dvaput, triput, a onda bi mnogi batalili jer ne bi bilo više kul kad je svima dozvoljeno i pristupačno.

Pu, sjećam se kad su mene neke likuše iz osnovne škole iscimale da im odradim vutru i kao mnogo su se ložile na duvanje, znala sam da j' vrag odnio šalu :) rekla sam im da ja nemam veze s tim, bio me blam da priznam, jebote :)

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.