Automobilizam

1. Meni se čini da treba sipati kako se koja nova pumpa otvori. Dok se ne dokažu dobro im gorivo bude, onda ga useru i na drugu prelaziš.
    Dok Šel ne otvori.

2. Ima li kakva iskustva sa cng-om? Realno, da l' to može da se usere kod nas, vidim da po Švedskoj većina taksista cepa na to i sve, ali kod nas nisam nigde ni video na pumpi cng...

3. Ima ga na pumpe, ne na svaku.
    Najveći problem autonomija, tj. što je pod velikim pritiskom i trebaju one ogromne debele boce. I obično ih bude tri koje zauzmu cio gepek da bi stalo recimo 30kg u njih.

4. Naviko sam ja na noćni život.

5. Ja odo, valja raditi sutra sabajle, pozz druze pa se kuckamo ponekad

6. Čađo 4life.

Poz brate moj junački.

7. U Srbiji nema više od 5 pumpi ja mislim. Džabe je vožnja jbg, 2.5 litara na 100 km al je skuplja ugradnja i nemaš gde sipati. I u bocu ako stane 8 litara na konju si. Običan gas se pumpa od 8 do 12 bari kako na kojoj pumpi ovaj se roka na 30 tipa i boca treba da ima višestruko deblje zidove i svašta nešto je drugačije. Ali da se isplati isplati se ko je u prilici

8. Vidim ovaj Ledi ima, mada im je dizel bio očajan, ne znam cng kakav je.

Gtd, ovo što sam ja gledao nema u gepeku ništa, nego se ispod nalazi cela ta instalacija i boce.

A fazon, u švedskoj možeš da nabaviš za do 2500 eura volvo s60 ili s80, 2.4 benzinca sa fabričkim cng-om i 2.0T sa ugrađenim naknadno metanom, sasvim je korektno odrađeno i atestirano sve. Vozio sam npr. s60 2.0T na cng, 2003. godište, 2400 eura bio, razmišljam se da dovezem jednog kad ćale konačno odluči da se uzme drugi auto.

Ne znam da li treba neki (re)atest kad bi se uvezao kod nas.

9. Box, na 200 bara se roka metan, kakvi 30, boce su iste kao za ronjenje. Veliki deo cene uredjaja odlazi na boce koje su skupe. Van toga treba ti jos samo jedan reducir sa 200 bara na 8, i ostalo sve moze isto kao na plin za stare vakumske sisteme. Ja se razmisljam imam neke stare ruske boce da kupim neki krs da ga namestim na metan za po gradu.

10. Eto jbg. Nemoj sam kalemiti vozićeš bombu u kolima pls

11. Onda si gleda Multiplu. Imaš ih i ispod gepeka, pa bunker gubiš i nema mjesta toliko, pa i autonomiju, jer u ogromnu bocu malo staje. Zato običnu uzmu veliki karavan i tri boce stave u gepek.
    Najveća ušteda jes, ali ja ne bih nikad zbog ovoga što rekoh.

12. Box, pa ja ih ceo zivot vozim lol... Evo dok ovo pisem lezim na plazi, a kompresor puni u bekgraundu... Nema tu nikakve vece opasnosti nego kod plina OSIM u slucaju sudara ako bi sve islo tako uz kurac da se polomi ventilska grupa, a boca puna, onda dobijas projektil. Metan pod pritiskom ne moze da eksplodira, isto kao ni plin, mora da bude u jednom uskom opsegu eksplozivne smese.sa.vazduhom. Mora samo da se pazi i da.znas sta radis, ja se sa tim gasovima pod pritiskom bakcem mnogo dugo.(i nije u pitanju pasulj)

13. Onda dobro. A gledao sam očima kako bocu od plina otvaraju punu, otvaraju na ventilu tj na plovku jbt i vidiš ga da pliva dole kako ne izađe?

14. Jednom sam vozio auto na plin i nikad više. Sve nešto štelujem, obrtaji u leru variraju, puca nešto.

Dizel maika.

15. Ada to ti je ovo što sam upravo rekao. Gubiš bunker, imaš veliku bocu dolje u koju ne može 10kg stat. Zato i ugrađuju 3 boce ljudi.

16. Tilmo plin se dobro našteluje zato.

Ja dizela isto, ljepše je benzinca, ali ovaj 6l troši jbg. Ima i DPF, pa vele baš da je eko-frendli zbog toga. I dobro dihtuje.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.