Automobilizam

1. Ta boca velika ne može 10kg a masu zauzme.
    Brate, bez 3 takve nemaš autonomije i završena priča. Pod velikim je pritiskom i mora ona ogromna debela biti.
    Ok bi bilo možda da imaš na svaku pumpu, ovako moraš planirati putovanje ili ostati bez gepeka jbg.

2. Da ne bude na dno.

Tilmo plin se dobro našteluje zato.

Ja dizela isto, ljepše je benzinca, ali ovaj 6l troši jbg. Ima i DPF, pa vele baš da je eko-frendli zbog toga. I dobro dihtuje.

Ili čađo ili plin ođe.
    Metan jes najveća ušteda, ali je dusa velika. Ko ima živaca odlično.

3. Ne znam to za otvaranje boce da se vidi plin unutra tecan, i meni su ljudi pricali da to moze kad je hladno vreme, isparava on i tada samo dosta sporije. U sustini pritisak u boci raste sa temperaturom, zato na plinskim bocama u autu ima prelivni ventil, ako narokas punu bocu i ostavis auto na suncu, visak plina ce biti izbacen napolje. Isto tako ako napunis bocu na 20c, i recimo potrosis dve trecine, a temperatura padne ispod nule sasvim je moguce da ostaje prilicno tecan i kad otvoris bocu. Ali TNG i inace postaje tecan vec na malim pritiscima tako da se lako meri u litrima. Metan sa druge strane zahteva mnogo veci pritisak, i zato se meri na kilogram. Prava stvar je ko ima grejanje na gas, pa da na dovod gasa prikljuci kompresor koji ce da puni na 200 bara. E onda je bas dzabe voznja. Ako bud uvodio gas, uvescu ga samo zbog toga, imam spremnu kompresorsku glavu od T 55, pumpu za ulje cu naravno od Golfa keca, elektromotor 2KW, i trebace mi par dana da to izvarim i nabudzim remenice.

4. Ortak ima golfa 4 sa metanom, ne zali se kaze da je vrh. Svaki treci dan sipa al boli ga kurac ima ovde po nbgd-u pumpi a jedna mu je bas blizu stana tu kod airport city-ja. Kaze da je ustedeo brda. I da mu je jedino frka kad ide negde tipa na more ili svadbu u prnjavoru al tad zameni kola sa ortakom nekim ili eventualno caletom.

5. Metan je super, svi ste super. Ono što mene zanima je, je l' ima neko od starijih ovde? Ja se sećam da sam kao klinac video naslovnicu nekog našeg časopisa na kom je bio najlepši auto koji sam ikada video. Nikad nijedan auto nije ostavio na mene takav utisak. Bio je neki metalik sivi, kao da je imao neki teget krov, mislim da je bio Bugatti u pitanju, ali nije onaj ID90 ni EB110.

Ne sećam se ni imena časopisa, ni tačne godine, valjda je bila 1995.

Nešto najpribližnije tim konturama što sam našao na netu je ovo, al' nije ni to to. Koji su auto časopisi bili aktuelni u to vreme?
    https://c1.staticflickr.com/5/4141/4752452298_42847034a7_b.jpg

6. Nidžo meni deluje da je ovo bmw na slici?

7. proveri da nije neki TVR, Tuscan recimo

8. ili ovo što autor miki kaže

9. @bombas, jeste BMW na slici, al' kažem da me po konturama podseća na sliku koju sam video. Nisam siguran da je bugatti.

@NekoOdNekud, nije bugatti EB110 ima oblije ivice. Liči pomalo na tog Forda-GT, al' pomalo

@Agilni, nekad mi smeta koliko si kompetentan za svaku temu :D Liči pomalo na ovaj 1990 Jaguar XJR-15, al' nije
    http://roa.h-cdn.co/assets/15/38/jaguar_xjr-race-car_1990_wallpapers_1.jpg

10. Nikola polako ulazi u svaku poru foruma. Bravo Nikola osamdeset kilograma.

11. Ма гарант онај ламбoрџини старији

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.