Automobilizam

1. ozb ima priča o polaganju u Pančevo ako u BG ne možeš.

Naravno da je lakše jer je i manji grad, manja koncentracija saobraćaja, manje divljanja, manje svega i ono što je najbitnije - ceo grad je ravan, bukv ti ručna nikad ne treba, pa samim tim ti i ne treba bog zna kakva tehnika vožnje da bi položio (tu mislim na kretanje pod ručnom ili cimanje sa polukvačilom i slične stvari koje su preobavezne za vožnju po BG-u)

Ne, ozb dosta slabo vozite

Ništa bolje niti gore od npr Zrenjaninaca ili Subotičana, samo što smo mi na 15km od BG-a pa nas ima brdo jbg

2. bukv ti ručna nikad ne treba

ne znam za druge auto škole, ali u ovoj de sam ja bio su sve kandidate navodili da prođu tamo iz svetozara miletića da se uđe u svetog save, fazon, jedino mesto gde ti zahtevaju ručnu, iako bez frke možeš i bez nje xd.

3. Sad brt svi voze jednom od random izabranih 15 ruta koje je SUP odredio, jebem li ga dal neka prolazi tuda.

4. Ko ne zna pod nožnom krenuti ne treba ni da dobije vozačku jbg.

I može se za svaki grad reći da će bolje kroz njega proći onaj koji ga poznaje. U smislu da zna za prečice, na koji semafor kratno zeleno traje, đe kreće na žuto, đe su kamere, kako se pali semafor tj. oće li stati iza kolone koja skreće ulijevo ili će skrenuti kroz traku za pravo itd. Međutim, i da ne zna ne mora da vozi dekoncentrisano i u grču.

5. Nije to ni grč toliko gtd, jednostavno sluđeno voze. Sluđeni su u svemu što rade.

6. Miki zvuči ubjedljivije.

7. Malo se šalimo jer je Borković iz Pančeva, ali PA tablice se izbjegavaju generalno sig.

8. Aj da demistifikujemo to oko tablica. Kad negde prolaziš jednom godišnje/prvi put naravno da ćeš voziti opreznije, samim tim svi u bg-u koji nisu iz istog se ponašaju drugačije od mase. IN table su isto noob alert u bg-u baš iz tog razloga, i obratno. I još plus dodajmo da mi seljaci ni ne gledamo u desni retrovizor kad se prestrojavamo, nemamo naviku kad većinom ni nemamo dve-tri-četiri trake u jednom smeru. I normalno više saobraćaja znači da moraš da pratiš više stvari odjednom, sve to može biti stresno.
    Gužve, jebene gužve. Nekad mi treba od moje selendre do genex-a isto koliko od genex-a do centra.

9. Pazi, aj da pančevci očajno voze po bg, pa i da razumeš, ali brate, pančevci po pančevu tako jebeno očajno voze da je to nenormalno. Vožnja u suprotnom smeru u jednosmernoj ulici, nepoštovanje prvenstva prolaza, prolasci na crveno, kočenje saobraćaja najstrašnije, očajno parkiranje i još mnoge druge stvari.

10. Ne, ja gde prolazim svakodnevno vozim normalno. Pa mi deluju ovi sa bg tablama ko nubare kad na primer uzme pa skrene na uključenje za autoput bez žmigavca po mrklom mraku, a ja iza njega na 20m. Naravno pre toga koči sa 100 na 50, a ima znak jebemumater, sija ko las vegas.

11. Ama sivo auto je uslo u raskrsnicu, jasno se vidi jbt

12. Јрбо вас ћаћа равничарски, код нас ако пустиш ручну оде све у курац

13. drž' nožnu kočnicu i nauči da krećeš na vagu poyy

14. Preporucujem marku: Facel Vega

15. Ama sivo auto je uslo u raskrsnicu, jasno se vidi jbt

16. Ajde ne seri kad je to plava boja a ne siva

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.